ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκατάλειψη: Έλληνες στρατιωτικοί στη Βοσνία πληρώνουν από την τσέπη τα μεταφορικά για να επιστρέψουν στην Ελλάδα!

82 στρατιωτικοί που υπηρετούν στη Βοσνία, πληρώνουν 150 ευρώ για να κάνουν μια ολιγοήμερη άδεια στην πατρίδα τους
Εγκατάλειψη: Έλληνες στρατιωτικοί στη Βοσνία πληρώνουν από την τσέπη τα μεταφορικά για να επιστρέψουν στην Ελλάδα!

Δεν φτάνει που έχουμε τεράστια κενά θέσεων στις στρατιωτικές σχολές, δεν φτάνει που έχουμε πρόβλημα λειψανδρίας στον Ελληνικό στρατό, δεν φτάνει που οι παραιτήσεις στρατιωτικών πέφτουν βροχή γιατί αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει πλήρως και τους στρατιωτικούς που επιμένουν με αυτοθυσία να υπηρετούν το εθνόσημο.

Σύμφωνα με αποκάλυψη του militaire.gr, 82 στρατιωτικοί μας που έχουν αποσπαστεί σε ειρηνευτική αποστολή στη Βοσνία, αναγκάζονται να βάλουν από την τσέπη τους τα μεταφορικά για να επιστρέψουν στην Ελλάδα για λίγες μέρες διακοπών στην πατρίδα τους!

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι οι πιο κακοπληρωμένοι από όλες τις ξένες αποστολές που βρίσκονται στη Βοσνία, λαμβάνοντας ως ημερομίσθιο 72 ευρώ την ημέρα. Oι Έλληνες στρατιωτικοί ανήκουν στην 34η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης, και για να ταξιδέψουν από τη Βοσνία στο σπίτι τους για μια ολιγοήμερη άδεια, πληρώνουν 150 ευρώ με δικά τους χρήματα, για να πάρουν λεωφορείο και να ταλαιπωρηθούν 8 με 9 ώρες μέχρι να φτάσουν.

Ενώ κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει δρομολόγιο μεταγωγικού σκάφους για να τους μεταφέρει και φυσικά να μην πληρώνουν ούτε ευρώ για τη μετακίνησή τους, από τη στιγμή που η υπηρεσία είναι εκείνη που τους έστειλε στη Βοσνία.

«Τέτοια και τόση απαξίωση του προσωπικού δεν υπήρχε ούτε τις εποχές που βρισκόμασταν στην καρδιά των Μνημονίων» γράφει το militaire.gr. Φυσικά δεν είναι μόνο αυτή η περίπτωση στρατιωτικών που από τη μια αναγκάζονται να υπερασπίζονται εξωεθνικά συμφέροντα σύμφωνα με τις τυχοδιωκτικές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και από την άλλη αντιμετωπίζονται υποτιμητικά από το κράτος.

Σύμφωνα με το militaire.gr και το πλήρωμα της φρεγάτας ΨΑΡΑ που στάλθηκε στα διασταυρούμενα πυρά στην Ερυθρά Θάλασσα, δεν έχει λάβει ακόμα τα χρήματα αυτής της επικίνδυνης αποστολής που εκτέλεσε, παρότι υπάρχει απόφαση για την οικονομική αποζημίωσή της.

«Υπάρχουν λεφτά για δημόσιες σχέσεις και προώθηση του ΠΝ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και δεν υπάρχει ούτε ευρώ για το προσωπικό;» σημειώνει η ιστοσελίδα, ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Ο Στόλος έχει εγκαταλειφθεί, και αυτό αφορά πρωτίστως το προσωπικό του. Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων για αυξήσεις σε πλεύσιμα, που επί της ουσίας δεν αφήνουν ούτε ευρώ στην τσέπη των πληρωμάτων. Τώρα, το θέμα της αποζημίωσης για την Ερυθρά. Και, ταυτόχρονα, ένα κύμα παραιτήσεων που δεν φαίνεται να έχει ανησυχήσει ούτε στο ελάχιστο πολιτική και στρατιωτική ηγεσία».

Η πρωτοφανής παραμέληση των ενόπλων δυνάμεων, δείχνει ότι όλες οι κορώνες της κυβέρνησης για την αγορά εξοπλισμών δεν είναι τίποτε άλλο από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, εφόσον οι στρατιωτικοί είναι εκείνοι που αιμοδοτούν την εθνική άμυνα, κι όμως το κράτος τους μεταχειρίζεται σαν «δημόσιους υπάλληλους» β’ κατηγορίας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εγκατάλειψη: Έλληνες στρατιωτικοί στη Βοσνία πληρώνουν από την τσέπη τα μεταφορικά για να επιστρέψουν στην Ελλάδα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.