ΠΑΛΗ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χάλκινος ο Κουρουγκλίεβ στην Ελευθέρα πάλη, σε έναν συγκλονιστικό τελικό

Μετά από έναν τελικό.... θρίλερ ο Ντάουρεν Κουργκλίεβ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 86 κιλά της Ελευθέρας Πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χάλκινος ο Κουρουγκλίεβ στην Ελευθέρα πάλη, σε έναν συγκλονιστικό τελικό

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Ντάουρεν Κουρουγκλίεβ είναι χάλκινος Ολυμπιονίκης στην Ελευθέρα Πάλη στην κατηγορία των 86 κιλών στο Παρίσι! Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό που κρίθηκε στο… δευτερόλεπτο επικράτησε με 5-4 του Μάιλς Ναζέμ Αμίν από το Σάν Μαρίνιο!

Ο Κουρουγκλίεβ χάρισε στην ελληνική πάλη το 12ο μετάλλιό της σε Ολυμπιακούς Αγώνες (8ο χάλκινο) και πρώτο μετά το 2004 και το χάλκινο που είχε κατακτήσει στους Αγώνες «Αθήνα 2004» ο Αρτιόμ Κιουρεγκιάν στα 55 κιλά ελληνορωμαϊκής.

Επίσης αυτό ήταν το 8ο μετάλλιό για την χώρα μας και το 6ο χάλκινου στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»,

Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης Κουρουγκλίεβ ήταν κυρίαρχος του αγώνα μέχρι και ένα λεπτό πριν το φινάλε, καθώς προηγήθηκε με 4-0 1 λεπτό πριν το φινάλε! Αναλυτικότερα πήρε τους δύο πρώτους πόντους του στο 4:23 πριν το τέλος (2-0) και πλέον με το ηθικό στα ύψη έφερε κέρδισε δύο πόντους ακόμη πόντους.

Ωστόσο ο ο χάλκινου Ολυμπιονίκη στους Αγώνες του Τόκιο Αμίν είχε μια εντυπωσιακή αντίδραση, παρότι είχε λίγο χρόνο στη διάθεσή του. Ο αθλητής του Σαν Μαρίνο αρχικά μείωσε τη διαφορά σε 4-2 και λίγο έλειψε να πετύχει και το 4-4 στην τελευταία λαβή του 3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος!

Εν τέλει η ελληνική πλευρά έκανε challenge το οποίο κέρδισε, εξασφαλίζοντας έτσι κι έναν πόντο που διαμόρφωσε το τελικό 5-4 και χάρισε στον Κουρουγκλίεβ το χάλκινο μετάλλιο!

Μετά την επιτυχία του ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ ήταν εμφανώς συγκινημένος και κρατώντας το κεφάλι του προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει τι είχε μόλις καταφέρει!

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Ο ΚΟΥΡΟΥΓΚΛΙΕΒ!

ΤΡΕΛΟ ΜΠΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ

 

Δείτε τον αγώνα του Κουρουγκλίεβ για το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα ελληνικά μετάλλια στην πάλη

ΧΡΥΣΟ
Στέλιος Μηγιάκης: 1980 ελληνορωμαϊκή (62 κ.)

ΑΣΗΜΕΝΙΑ
Γεώργιος Τσίτας: 1896 ελληνορωμαϊκή (ανοιχτή κατηγορία)
Πέτρος Γαλακτόπουλος: 1972 ελληνορωμαϊκή (68-74 κιλά)
Δημήτρης Θανόπουλος: 1984 ελληνορωμαϊκή (82 κιλά)

ΧΑΛΚΙΝΑ
Στέφανος Χρηστόπουλος: 1896 ελληνορωμαϊκή (ανοιχτή κατηγορία)
Πέτρος Γαλακτόπουλος: 1968 ελληνορωμαϊκή (63-70 κιλά)
Γεώργιος Χατζηιωαννίδης: 1980 ελεύθερη (62 κιλά)
Μπάμπης Χολίδης 1984 ελληνορωμαϊκή (57 κιλά)
Μπάμπης Χολίδης 1988 ελληνορωμαϊκή (57 κιλά)
Αμιράν Καρντάνοφ: 2000 ελεύθερη (54 κιλά)
Αρτιόμ Κιουρεγκιάν: 2004 ελληνορωμαϊκή (55 κιλά)
Νταουρέν Κουρουγκλίεφ: 2024 ελεύθερη (86 κιλά)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χάλκινος ο Κουρουγκλίεβ στην Ελευθέρα πάλη, σε έναν συγκλονιστικό τελικό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.