ΠΟΛΟ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Περηφάνια για την Εθνική Ελλάδας Πόλο – Στην 5η θέση του κόσμου!

Η Εθνική Ελλάδας Πόλο μας έκανε περήφανους κατακτώντας την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Περηφάνια για την Εθνική Ελλάδας Πόλο – Στην 5η θέση του κόσμου!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μπορεί η Εθνική Ελλάδας Πόλο να γνώρισε έναν πολύ βαρύ αποκλεισμό στα τελευταία δευτερόλεπτα από τη Σερβία στα προημιτελικά, ωστόσο ποτέ δεν έβαλε το κεφάλι κάτω.

Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου έδειξε για ακόμα μία φορά γιατί θεωρείται μία από τις καλύτερες του πλανήτη, κατακτώντας τελικώς την 5η θέση του κόσμου.

Στο τελευταίο του παιχνίδι στη Γαλλία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, έβγαλε κόπωση αλλά και ψυχή και κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ισπανίας και να επικρατήσει τελικώς με 15-13.

Το ματς από την αρχή έδειχνε αρκετά ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να τελειώνουν το πρώτο οκτάλεπτο στο 2-2.

Ωστόσο η Εθνική Ελλάδας Πόλο, ανέβασε στροφές και κυριάρχησε στο δεύτερο, κάνοντας το 6-4 και συνολικά έχοντας προβάδισμα 8-6.

Το τρίτο οκτάλεπτο, η ομάδας έδειξε τα… δόντια της, καθώς έπαιξε τρομερές άμυνες, νικώντας το με 4-1, κάτι που έφερε τη διαφορά στο 12-7.

Κάπου εκεί, μπορεί οι παίκτες μας να νόμιζαν ότι τελείωσε το ματς, χαλάρωσαν, βγήκε και αρκετά η κούραση και οι Ισπανοί προσπάθησαν να κάνουν την αντεπίθεση τους.

Έτσι το τελευταίο 8λεπτο ήταν το μόνο που κατάφεραν να κερδίσουν και το έκαναν με 3-6, κάτι που διαμόρφωσε και το τελικό 15-13.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 6-4, 4-1, 3-6

ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς (3), Σκουμπάκης (1), Καλογερόπουλος (1), Φουντούλης (2), Παπαναστασίου (3), Γκίλλας (1), Αργυρόπουλος (1), Παπανικολάου, Κάκαρης (3), Νικολαΐδης , Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος

ΙΣΠΑΝΙΑ: Αγκίρε, Μουνιάριθ (1), Γκρανάδος (1), Σαναχούχια (3), ντε Τόρο, Λαρούμπε (2), Φαμέρα, Καμπάνας, Ταχούλ (1), Περόνε (2), Μπιέλ, Μπούστος (3), Λόριο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Δείτε τις προσπάθειες της Εθνικής Ελλάδας πόλο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Περηφάνια για την Εθνική Ελλάδας Πόλο – Στην 5η θέση του κόσμου!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.