ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός και ο δύσκολος Μεντιλίμπαρ

Δεν τον λες και τον πιο... εύκολο άνθρωπο του κόσμου
Ο Ολυμπιακός και ο δύσκολος Μεντιλίμπαρ

Ο Ολυμπιακός έδειξε στην αγωνιστική του παρουσία στα φιλικά προετοιμασίας πως χρειάζεται δουλειά στην αμυντική του λειτουργία.

Ειδικά στα… στημένα έγινε πάρτι στην περιοχή του Ολυμπιακού ενώ δεν έλειψαν οι γκέλες από παίκτες που κλήθηκαν να παίξουν ρόλο στο κέντρο της ερυθρόλευκης άμυνας, στην οποία πριν από λίγο καιρό δέσποζε ο Νταβίντ Κάρμο.

Νέλσον Άμπι, Τζουλιάν Μπιανκόν, Ισίδωρος Κουτσίδης, Λορέντσο Πιρόλα και Παναγιώτης Ρέτσος δεν κατάφεραν να θωρακίσουν την ερυθρόλευκη άμυνα, υποπέπτοντας σε λάθη είτε στην αμυντική λειτουργία της ομάδας ή στην αντιμετώπιση των στημένων φάσεων είτε στην ανάπτυξη των ερυθρόλευκων, όπου υπέπεσαν σε πολλές λάθος μακρινές (σ.σ. ή και κοντινές) μπαλιές.

Ακόμα και τα αριστερά μπακ, Φρανσίσκο Ορτέγκα και Απόστολος Αποστολόπουλος δεν γλύτωσαν κάποια λάθη, αποτέλεσμα της όλης εικόνας ιδίως των αριστερών στόπερ (Πιρόλα – Άμπι) και επηρεαζόμενοι από την έλλειψη ενός στόπερ επιπέδου Κάρμο που ανέβαζε… level όλους τους συμπαίκτες δίπλα του (σ.σ. πέρσι Ρέτσος και Ορτέγκα έκαναν τα καλύτερα παιχνίδια τους με τον Κάρμο ανάμεσά τους).

Θα πάρει ο Ολυμπιακός άλλο στόπερ επιπέδου είναι το ερώτημα; Θα πάρει, λέμε εμείς, όμως για την όποια κίνηση πρέπει πρώτα να πειστεί και ο Χοσέ Λουΐς Μεντιλίμπαρ, τον οποίο δεν τον λες και τον πιο… εύκολο άνθρωπο του κόσμου. Μαγκιά του, αφού του βγήκε το περσινό εξάμηνο με την κατάκτηση του Conference League και είναι το απόλυτο αφεντικό στο ποδοσφαιρικό τμήμα των ερυθρόλευκων.

Ο Μεντιλίμπαρ πιστεύει πως ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει υπομονή, να στηρίξει στους παίκτες του και αν χρειαστεί κάτι το βλέπει ο οργανισμός πιο μετά.

Σωστή και αυτή η προσέγγιση, ειδικά για τους παίκτες. Όμως ακόμα και ο ίδιος ο Βάσκος είδε πως κάτι δεν πάει… κάλα στο κέντρο της άμυνας των ερυθρόλευκων. Γι αυτό έβαλε στο 90ο λεπτό του αγώνα με τον Άρη Λεμεσού στόπερ τον Κοστίνια.

Βέβαια ούτε οι αμυντικοί του μέσοι Στάμενιτς και Γκαρσία έχουν ακόμα δείξει κάτι (σ.σ. ο Γκαρσία δεν έχει παίξει ούτε λεπτό και θα αργήσει ακόμα μαθαίνουμε) λόγω τραυματισμών.

Οπότε και από εκεί πηγάζει το αμυντικό πρόβλημα του Ολυμπιακού, σαν σε μία… τέλεια καταιγίδα.

Η ποιότητα βέβαια των ερυθρόλευκων από τα αμυντικά χαφ και μπροστά δίνει τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να… κλέβει τα παιχνίδια. Όμως δεν μπορεί να συμβαίνει πάντα αυτό. Και στον Ολυμπιακό ξέρουν πως φέτος η χρονιά είναι ιδιαίτερα απαιτητική, αφού στόχος (σ.σ. ίσως και ο μοναδικός επιτακτικός) είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης:

Ο Πασχαλάκης κάτι ψάχνει εκτός Ολυμπιακού

Ο επόμενος που θα ανανεώσει ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Ολυμπιακός και ο δύσκολος Μεντιλίμπαρ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.