ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευθύμιος Λέκκας: «Δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε ένα δέντρο ακόμα στην Αττική»

Κατηγορηματικός ήταν ο Ευθύμιος Λέκκας για τα όσα πρέπει να γίνουν!
Ευθύμιος Λέκκας: «Δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε ένα δέντρο ακόμα στην Αττική»

Τις τεράστιες καταστροφές που αφήνει πίσω της η φωτιά στην Αττική, κλήθηκε να σχολιάσει ο Ευθύμιος Λέκκας στο OPEN.

Ο καθηγητής γεωλογίας και φυσικών καταστροφών, αναφέρθηκε στην τεράστια φυσικά καταστροφή που έγινε στην Αττική και ξεκαθάρισε ότι άμεσα πρέπει να παρθούν μέτρα.

Είναι ξεκάθαρο για τον ίδιο, ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθεί ούτε ένα δέντρο ακόμα, αφού θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα.

Είδαμε χθες πρωτόγνωρες εικόνες αφού σε κάποιες περιπτώσεις η φωτιά μπήκε μέσα στον αστικό ιστό. Με μεγάλη καταστροφή στα Βριλήσσια, στο Χαλάνδρι στην Πεντέλη, με τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες.

«Είναι ένα κοκτέιλ το οποίο είναι πολύ εκρηκτικό, είναι η ξηρασία που είχε τονίσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι η μηδενική υγρασία και στο έδαφος και στο υπέδαφος. Έχουμεε να κάνουμε με ισχυρούς ανέμους, με πολύ καύσιμη ύλη και κυρίως έχουμε να κάνουμε με ένα ανάγλυφο, το οποίο είναι πολύ δύσκολο να επιχειρήσει κανένας, κάτι που ενισχύει ουσιαστικά την ταχύτητα της πυρκαγιάς.

Και βέβαια όταν η πυρκαγιά μπήκε μέσα στον αστικό χώρο είναι πάρα πολύ δύσκολες καταστάσεις οι οποίες διαμορφώνονται, γιατί έχουμε να κάνουμε με μία πολύπλοκη διαδικασία όπου αστικός χώρος είναι ποικιλόμορφος δεν μπορεί να επιχειρηθεί εύκολα μία προσπάθεια. Υπάρχουν στοιχεία τα οποία αυξάνουν την επικινδυνότητα σε πολύ μεγάλο βαθμό μέσα στον αστικό χώρο», είπε αρχικά.

Ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι η Αττική δεν μπορεί να χάσει ούτε ένα δέντρο ακόμα, αφού από το 2019 μέχρι το 2024, έχει καεί το 50,89% των δασικών εκτάσεων.

«Άλλο τόσο περίπου είναι το δάσος που έχει απομείνει στην Αττική, το οποίο θα πρέπει πάση θυσία  να το προφυλάξουμε. Δεν έχουμε καμία δυνατότητα να υπάρξει άλλη πυρκαγιά στην Αττική και αυτό μπορούμε να το κάνουμε έχουμε το χρόνο το κάνουμε. Ας ελπίσουμε ότι φέτος δεν θα εκδηλωθεί η άλλη δασική πυρκαγιά ,έτσι ώστε να έχουμε το χρόνο μέσα σε επικείμενο χρονικό διάστημα να οργανωθούμε για να μη χαθεί άλλο δέντρο».

Ευθύμιος Λέκκας: Ακούστε και δείτε τα όσα είπε!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ευθύμιος Λέκκας: «Δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε ένα δέντρο ακόμα στην Αττική»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.