ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΤΕΛ Σέρρες, σήψη και δυσωδία – Ξεφτίλα για λίγα ευρώ

Αδιανόητο σκηνικό στο κεντρικό σταθμό των ΚΤΕΛ στις Σέρρες. Δεν άφηναν 16χρονο να επιβιβαστεί με μειωμένο εισιτήριο για αστεία δικαιολογία.
ΚΤΕΛ Σέρρες, σήψη και δυσωδία – Ξεφτίλα για λίγα ευρώ

ΚΤΕΛ Σέρρες. Ναι, ακόμα και εκεί. Σε κάτι απλό, σε κάτι καθημερινό, σε μια ρουτίνα αντιλαμβάνεσαι πως δεν λειτουργεί τίποτε σωστά, τίποτε με βάση τους νόμους που έχουν θεσπιστεί. Δεν άφησαν 16χρονο παιδί να επιβιβαστεί με μειωμένο εισιτήριο, παρότι είχε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Λαμβάνουμε καθημερινά τόσες καταγγελίες για τα κουλά και τα παλαβά που συμβαίνουν στο… Ελλαδιστάν, που κανονικά δεν πρέπει να μας σοκάρει τίποτε. Ε, κι όμως, μερικά πράγματα μας σοκάρουν (ακόμα) και μας βγάζουν έξω από τα ρούχα μας. Ειδικά όταν καταργείται η κοινή λογική και οι νόμοι του κράτους.

Τι συνέβη λοιπόν στα ΚΤΕΛ Σερρών; Όπου «ΚΤΕΛ Σέρρες» ιδιωτική εταιρεία. Ένας 16χρονος που δικαιούται μειωμένο εισιτήριο λόγω πολυτεκνίας της οικογένειας, δεν επιβιβάστηκε επειδή δεν είχε το hardcopy της πολυτεκνικής του ταυτότητας, αλλά το επίσημο έγγραφο από τον GOV.gr.

Δηλαδή επίσημο έγγραφο του κράτους, με barcode και όλα τα συναφή (που δεν πλαστογραφούνται) εξισώνεται με το χειρόγραφο. Αλλά για να μην γίνουμε κακοί και άδικοι, ψάξαμε τη νομοθεσία. Μήπως, ρε παιδί μου, υπάρχει κάποια εξαίρεση στις μετακινήσεις από το Υπουργείο Μεταφορών…

ΚΤΕΛ Σέρρες – Η οδηγία για τον έλεγχο

Καμιά. Η οδηγία που έχει σταλεί πως τους ελεγκτικούς φορείς στους σταθμούς των ΚΤΕΛ, αλλά και σε αυτούς των τρένων, αλλά και σε λιμάνια κλπ κλπ, για την επιβίβαση πολιτών που δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο είναι ξεκάθαρη.

Συγκεκριμένα για τον έλεγχο πολυτεκνικών ταυτοτήτων αναφέρει: «τα αρμόδια όργανα σας θα πρέπει αν ελέγχουν την εγκυρότητα των πολυτεκνικών ταυτοτήτων για τη χορήγηση μειωμένου κατά 50% εισιτηρίου κατά τη μετακίνησή τους, η οποία (εγκυρότητα) αποδεικνύεται εφόσον έχει επικολληθεί επ’ αυτών το ένσημο της ΑΣΠΕ (χρώματος μπλε)…»

Το συγκεκριμένο ένσημο ακόμα και στο χαρτί μέσω του GOV.gr είναι στο κέντρο, ψηλά σε περίοπτη θέση και μπλε ακόμα και στο έγγραφο!

Πάρα ταύτα, δεν έδινε αποδεκτό και ο 16χρονος έπρεπε να πληρώσει ένα ποσό γύρω 22-25 ευρώ παραπάνω για αν επιβιβαστεί και να ταξιδέψει. Χωρίς να είναι υποχρεωμένος να το κάνει. Ετσιθελικά όμως οι υπάλληλοι στο ΚΤΕΛ Σέρρες τον υποχρέωσαν να το κάνει, ξεφτιλίζοντας την εταιρεία για λίγα ευρώ και αποδεικνύοντας πως δεν τηρούνται ούτε τα βασικά της νομοθεσίας στη χώρα μας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΚΤΕΛ Σέρρες, σήψη και δυσωδία – Ξεφτίλα για λίγα ευρώ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…