ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Αττική: Αδιανόητο! Κάηκε το 37% των δασών της Αττικής από το 2017!

Η τελευταία φωτιά στην Αττική, κόστισε και πάλι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι δάσους.
Φωτιά στην Αττική: Αδιανόητο! Κάηκε το 37% των δασών της Αττικής από το 2017!

Σοκαριστικά είναι τα νούμερα που έρχονται στο… φως, μετά την τελευταία φωτιά στηνΑττική,όπου κόστισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο, σε χιλιάδες ζώα και φυσικά έκαψε χιλιάδες στρέμματα γης.

Η Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS), κάνουν αποκαλύψεις που θα πρέπει να μας απασχολήσουν πάρα πολύ έντονα.

Συγκεκριμένα, τονίζουν ότι από 2017 μέχρι και τις 13 Αυγούστου 2024, 13 μεγάλες φωτιές έχουν κάψει περισσότερα από 700.000 στρέμματα στην Αττική.

Αυτό αφορά το 37% των δασών της περιοχής, που ξεμένει χρόνο με το χρόνο από καθαρό οξυγόνο, με τα δέντρα να μειώνονται δραματικά.

Με τη σειρά του, το Meteo παρουσίασε τις εκτάσεις που έχουν καεί τόσο το 2023 αλλά και το 2024, αλλά πηγαίνει ακόμα πιο πίσω, πιάνοντας και τις παλαιότερες πυρκαγιές και προκαλούν σοκ.

Μάλιστα σημειώνεται ότι στην Περιφέρεια Αττικής η επιφάνεια των δασικών εκτάσεων είναι περίπου 1.230.000 στρέμματα και τα τελευταία 8 χρόνια έχουν καεί 450.000 στρέμματα δάσους, δηλαδή το 37% της επιφάνειας των δασών.

Φωτιά στην Αττική: Δείτε τις συνολικές καμένες εκτάσεις!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά στην Αττική: Αδιανόητο! Κάηκε το 37% των δασών της Αττικής από το 2017!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.