ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Βούλτεψη θα ήταν νούμερο στο Δελφινάριο, αν δεν μιλούσαμε για δράμα: «Η πυρκαγιά ήταν μικρο-mega, έχει και στο Τολέδο – Ζεσταίνεται και η Ανταρκτική»

«Mega - πυρκαγιά» στα εγκεφαλικά κύτταρα των τηλεθεατών προκάλεσε η ανεκδιήγητη Σοφία Βούλτεψη - Απίστευτο παραλήρημα
Η Βούλτεψη θα ήταν νούμερο στο Δελφινάριο, αν δεν μιλούσαμε για δράμα: «Η πυρκαγιά ήταν μικρο-mega, έχει και στο Τολέδο – Ζεσταίνεται και η Ανταρκτική»

Οι απίστευτες γελοιότητες που ακούστηκαν στον ΣΚΑΪ θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι νούμερο στο Δελφινάριο. Αλλά δυστυχώς είναι δημόσια τοποθέτηση της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η ανεκδιήγητη Σοφία Βούλτεψη κάνει ό,τι μπορεί για να ξεπεράσει τον Άδωνι Γεωργιάδη σε επιδόσεις γελοιότητας και πουλήματος τρέλας. Και κάποιες φορές το καταφέρνει. Μερικές φορές ακόμα και ο Άδωνις φαντάζει… προφέσορας μπροστά στη Βούλτεψη.

Και αν για την καταστροφή της ΒΑ Αττικής το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου επιστρατεύει φαντεζί όρους για να ρίξει τις ευθύνες στη σφοδρότητα της φωτιάς, η Σοφία Βούλτεψη το τερματίζει και λέει κυριολεκτικά ό,τι της κατέβει στο κεφάλι.

Σε σημείο που ακούγοντάς την, αναρωτιέται κανείς αν ζει σε μια κακόγουστη κωμωδία. Θέλοντας να αποποιηθεί τις ευθύνες της κυβέρνησης για το επιτελικό φιάσκο που άφησε τη φωτιά να ταξιδέψει από τον Βαρνάβα ως το Χαλάνδρι, η Σοφία Βούλτεψη προχώρησε σε ένα κυριολεκτικό παραλήρημα από ασυναρτησίες, άσχετους παραλληλισμούς και ψευδο – επιστημονικές αρλούμπες.

Είπε ότι υπάρχουν στην Ελλάδα «ειδικές συνθήκες για της mega – πυρκαγιές», γιατί καιγόταν και «όλη η κεντρική Ισπανία και οι φωτιές μπήκαν στο Τολέδο». Πρόσθεσε ότι «οι mega – πυρκαγιές έχουν μια… τρομερά δική τους συμπεριφορά» (!) που είναι… «περίεργη», και ότι παράλληλα υπήρχε «ρεκόρ χειμερίας ζέστης στην… Ανταρκτική».

Συνεχίζοντας ακάθεκτη το παραμιλητό της και με σοβαρό ύφος μάλιστα, η Σοφία Βούλτεψη ανέφερε ότι «στον Καναδά περνάνε οι φωτιές τα σύνορα και πάνε στις ΗΠΑ», και αφού μιλάμε για «mega – πυρκαγιές» και στην Ελλάδα, για τις οποίες ο κρατικός μηχανισμός δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ο κύριος στόχος είναι να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές.

Άρα με το παρανοϊκό σκεπτικό της Βούλτεψη, το κράτος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στη ΒΑ Αττική ελέω… Ανταρκτικής, Ισπανίας και Καναδά, οπότε ας γίνουν στάχτη τα πάντα, και αφού οι πολίτες θα ζουν πλέον σε ένα οικολογικό νεκροταφείο, η υπουργός θα πανηγυρίζει ότι σώθηκαν ζωές. Εντωμεταξύ ούτε όλες οι ζωές δεν σώθηκαν, αφού η 65χρονη Νάντια απανθρακώθηκε σε βιοτεχνία στο Πάτημα Χαλανδρίου, σε μια φωτιά που ξεκίνησε 30χλμ. μακριά.

Το κωμικοτραγικό σόου της Βούλτεψη συνεχίστηκε όμως. Ο δημοσιογράφος της εκπομπής της απάντησε ότι οι πυρομετεωρολόγοι έκριναν πως η πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική δεν ήταν mega – πυρκαγιά. Ήταν μια κανονική πυρκαγιά όπως όλες οι άλλες. Το κακό όμως είναι ότι οι μετεωρολόγοι δεν… ρώτησαν την Βούλτεψη που προφανώς ειδικεύεται στα… πάντα. Μπορεί κατά βούληση να γίνεται… κλιματολόγος, μετεωρολόγος, δασολόγος, πυροσβέστης και ότι άλλο ορίζει η φαιδρή προπαγάνδα του Μαξίμου.

Έτσι η Σοφία Βούλτεψη φάνηκε να δυσανασχετεί με την παρατήρηση του δημοσιογράφου και απάντησε ότι «αν κάποιος ειδικός λέει τη φωτιά της Αττικής ‘’mega’’ κι εγώ την λέω ‘’μικροmega’’ (!), αυτό δεν παίζει ρόλο. Εγώ τη θεωρώ ‘’mega’’ πάντως με βάση τα δεδομένα».

Ποιοι είναι άλλωστε εκείνοι οι… τυχάρπαστοι πυρομετεωρολόγοι που θα αμφισβητήσουν τα πορίσματα της mega – Βούλτεψη;

Αμέσως μετά η υφυπουργός αναιρεί τον εαυτό της και λέει «δεν ξέρω εγώ αν είναι ‘’mega’’, δεν είπα ότι είναι ‘’mega’’, όμως ο κόσμος έτσι τις ονομάζει».

Τέτοιο θράσος και εξευτελισμός της κοινής λογικής, δεν πρέπει να έχει υπάρξει ξανά από πολιτικούς που εμφανίζονται στην τηλεόραση. Μετά το ακριβό σνίτσελ στη Γερμανία και τις μπανιέρες – κρεβάτια στην Ισπανία, η Βούλτεψη καίει και τα τελευταία εγκεφαλικά κύτταρα του ταλαίπωρου κόσμου που έχει απομείνει να την παρακολουθεί.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Βούλτεψη θα ήταν νούμερο στο Δελφινάριο, αν δεν μιλούσαμε για δράμα: «Η πυρκαγιά ήταν μικρο-mega, έχει και στο Τολέδο – Ζεσταίνεται και η Ανταρκτική»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.