ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ήρωες και διασώστες της ζωής στο πυροσβεστικό σώμα δεν έχουν πάρει άδειες και ρεπό έως και δυο χρόνια

«Αφήνονται απροστάτευτοι οι δασοπυροσβέστες χωρίς κράνη, στολές και μέτρα ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π), όπως καταγγέλλουν με έγγραφο «φωτιά» προς τη Βουλή των Ελλήνων;»
Ήρωες και διασώστες της ζωής στο πυροσβεστικό σώμα δεν έχουν πάρει άδειες και ρεπό έως και δυο χρόνια

Απίθανα πράγματα καταγγέλλει η ΝΙΚΗ, με φόντο τις καταστροφικές πυρκαγιές που για άλλο ένα καλοκαίρι κατακαίουν την Ελλάδα αφαιρώντας αθώες ζωές και καταστρέφοντας φυσικό πλούτο και περιουσίες ενώ θέτει καίρια ερωτήματα.

«Είναι δυνατόν τελευταία στιγμή να γίνονται αιτήσεις από την κυβέρνηση για αεροπορική βοήθεια;», διερωτάται.

«Είναι δυνατόν», σημειώνεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης της ΝΙΚΗΣ, «να αφήνονται απροστάτευτοι οι δασοπυροσβέστες χωρίς κράνη, στολές και μέτρα ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π), όπως καταγγέλλουν με έγγραφο “φωτιά” προς τη Βουλή των Ελλήνων;»

«Είναι δυνατόν», ρωτάει η ΝΙΚΗ «μετά από τόσες καταστροφές στο παρελθόν, να μην έχει θωρακίσει και οργανώσει τον κρατικό μηχανισμό για την πρόληψη των καταστροφών, εξασφαλίζοντας βασικά εναέρια και επίγεια μέσα; Παράλληλα, να τινάζει στον αέρα τον συντονισμό, τον σχεδιασμό, την εποπτεία, την οργάνωση και την υλοποίηση των δράσεων αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, βάζοντας τέλος στον διαγωνισμό για τα πολυδιαφημισμένα 13 “Περιφερειακά Επιχειρησιακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας” του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας; Είναι δυνατόν οι ήρωες και διασώστες της ζωής που ανήκουν στο πυροσβεστικό σώμα να μην έχουν πάρει άδειες και ρεπό έως και δυο χρόνια;»

«Είναι δυνατόν οι μαχητές και ήρωες της διπλανής πόρτας, που ρισκάρουν τη ζωή τους, να μην έχουν έναν αξιοπρεπή μισθό, ώστε να μπορούν να ζήσουν και να κάνουν οικογένεια;», υπογραμμίζεται.

«Η εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης και του υπουργού κ. Κικίλια θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών,του περιβάλλοντος και της ακίνητης πολύτιμης περιουσίας. Η πόρτα της εξόδου για την κυβέρνηση είναι ορθάνοιχτη. Άραγε, τη βλέπει; Εάν τυφλώθηκε από τους καπνούς, είναι βέβαιο πως οι περισσότεροι έντιμοι πολίτες ΟΧΙ!», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΙΚΗ.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρωταθλητής στα καμένα – Ξεπέρασε όλους τους προηγούμενους αποτυχημένους στην πυρασφάλεια και πυρόσβεση πρωθυπουργούς

Ασπασία Κουρουπάκη – ΝΙΚΗ: Επισκέφτηκε τα καμένα και βρήκε πολιτικό αρχηγό να κάνει δηλώσεις μπροστά από την επιχείρηση που κάηκε μία αθώα γυναίκα – Η αντίδρασή της

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ήρωες και διασώστες της ζωής στο πυροσβεστικό σώμα δεν έχουν πάρει άδειες και ρεπό έως και δυο χρόνια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.