ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Υπάρχει μέλλον αρκεί να το πιστέψουμε και να δουλέψουμε!

Τα ερωτηματικά για το μέλλον που θα έχει η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ είναι πολλά, ωστόσο σιγά-σιγά αρχίζουμε να παίρνουν τις απαντήσεις μας.
Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Υπάρχει μέλλον αρκεί να το πιστέψουμε και να δουλέψουμε!

Μετά το τέλος των Ολυμπιακός Αγώνων 2024, για την Εθνική Ελλάδας μπάσκετ, σίγουρα τα ερωτηματικά που μας έμειναν ήταν πολλά.

Συγκεκριμένα, αυτά είχαν να κάνουν με την στελέχωση της «επίσημης αγαπημένης» και το αν θα μπορέσει το ελληνικό μπάσκετ να βγάλει παίκτες που θα μας οδηγήσουν στις κορυφαίες θέσεις των μελλοντικών τουρνουά.

Αυτό γιατί αρκετοί από τους παίκτες που βρίσκονται τώρα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, είναι σε αρκετά προχωρημένη ηλικία για να μπορούν να αγωνίζονται στο κορυφαίο επίπεδο, τόσο με τις ομάδες τους κάθε χρόνο και έπειτα με την Εθνική Ελλάδας μπάσκετ.

Και το σίγουρο είναι ότι σιγά-σιγά, κάποιοι θα αρχίσουν να αποχωρούν για να δώσουν τη θέση τους, στους επόμενους που έρχονται(;).

Μερικά παραδείγματα είναι φυσικά ο Νικ Καλάθης, ο Κώστας Παπανικολάου, o Κώστας Σλούκας που δεν αγωνίστηκε στη Γαλλία και άλλοι, όπως ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Έτσι, τι μπορούμε να περιμένουμε από τις επόμενες γενιές και μπορούν αυτές να μας κάνουν να επιστρέψουμε στις επιτυχίες;

Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Ταλέντο υπάρχει – Χρειάζεται πίστη και δουλειά!

Αν κάτι μας έδειξε το φετινό καλοκαίρι, είναι ότι η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ στις μικρές έθνικες έχει αρκετά μεγάλο ταλέντο.

Παίκτες που δείχνουν ότι αν δουλευτούν μπορούν να αγγίξουν το υψηλότερο επίπεδο και γιατί όχι να… εκτιναχθούν.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τεράστιοι παίκτες του ελληνικού μπάσκετ, όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Θοδωρής Παπαλουκάς, άργησαν πολύ να ξεχωρίσουν, ωστόσο όταν το έκαναν, δεν κοίταξαν ποτέ… πίσω.

Αρχικά λοιπόν είδαμε τα μεγάλα ταλέντα της Εθνική Ελλάδας Νέων που έφτασαν στα ημιτελικά του Eurobasket U20 και πήρε την τρίτη θέση, όπου ξεχώρισαν οι Καρακώστας, Ζούγρης, Πλωτάς και φυσικά ο Σαμοντούροφ, δείχνοντας ότι έρχονται δυναμικά.

Από κει και πέρα, είχαμε την Εθνική U18, όπου δεν τα πήγε καλά στο Eurobasket U18, ωστόσο αρκετοί παίκτες έδειξαν ότι έχουν τη… φλόγα για να πάνε στο επόμενο επίπεδο.

Παραδείγματα όπως ο Λευτέρης Λιοτόπουλος, ο Νεοκλής Αβδάλας, ο Παναγιώτης Παγώνης, που πάλεψαν περισσότερο με το ατομικό τους ταλέντο.

Ενώ δε γίνεται να παραβλέψουμε την Εθνική Ελλάδας Παίδων, που πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Eurobasket U16.

Τα τρομερά πιτσιρίκια του Γιάννη Καλαμπόκη έδειξαν ότι έχουν τεράστια ψυχή και είναι μία γενιά η οποία μπορεί να πάει ψηλά.

Ωστόσο το βασικότερο είναι ότι αυτά τα παιδιά, σε όλες τις Εθνικές, μεγαλύτερα και μικρότερα, πρέπει να αγωνιστούν.

Πρέπει οι ομάδες τους να τους δώσουν ευκαιρίες και να μη… χαθούν όπως έχουμε δει στο παρελθόν, γιατί δεν μπορεί η Ελλάδα συνεχώς να… τρώει τα παιδιά της.

Ο Βασίλης Σπανούλης σίγουρα όσο είναι παρών θα πιέσει καταστάσεις για να βρει τα… υλικά που θέλει, όπως άλλωστε πρέπει να κάνει, ωστόσο αυτά τα παιδιά πρέπει να δουλέψουν, να έχουν αρκετή ελευθερία και εμπιστοσύνη, να μάθουν να σουτάρουν.

Να βγάλει αυτή η χώρα και έναν καθαρόαιμο σουτέρ και ας μην υπακούν στο σύστημα 100%, γιατί από συστήματα μπουχτίσαμε αλλά την μπάλα στο δίχτακι στα κρίσιμα, λίγοι τη βάζουν και εμείς το πληρώνουμε τα τελευταία χρόνια ακριβά.

Το μέλλον είναι λαμπρό, αρκεί να βρεθούν οι σωστοί άνθρωποι να δουλέψουν και να επενδύσουν πάνω σε αυτό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Υπάρχει μέλλον αρκεί να το πιστέψουμε και να δουλέψουμε!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.