ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: «Εκρηκτικό» μείγμα τις επόμενες ημέρες με ζέστη, ισχυρούς ανέμους, μέχρι και καταιγίδες!

Το δελτίο καιρού στην χώρα μας για τις επόμενες ημέρες προβλέπει ζέστη, ανέμους και βροχές.
Καιρός: «Εκρηκτικό» μείγμα τις επόμενες ημέρες με ζέστη, ισχυρούς ανέμους, μέχρι και καταιγίδες!

Καιρός με… απ’ όλα είναι αυτός που θα έχουμε τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα το τριήμερο (Παρασκευή 16/8, Σάββατο 17/8 και Κυριακή 18/8), σύμφωνα με την πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου στο Mega Channel.

Σε γενικός γραμμές ο καιρός θα έχει υψηλές θερμοκρασίες λίγο κάτω από τα όρια του καύσωνα, ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο (έστω και κατά διαστήματα), αλλά και βροχές-καταιγίδες σε αρκετές περιοχές. Το τελευταίο φυσικά είναι θετικό όσον αφορά το θέμα των πυρκαγιών καθώς ο κίνδυνος για φωτιές αυτές τις ημέρες είναι πολύ υψηλός στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας.

Αναλυτικά την Παρασκευή (16/8) η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και μάλιστα στα νησιωτικά τμήματα, ο ήλιος θα κυριαρχήσει και για το υπόλοιπο της ημέρας.
Στα κεντρικά και βόρεια όμως ηπειρωτικά προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες μέχρι και αργά το απόγευμα θα είναι αυξημένες.

Τις συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, προβλέπονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, σε ορεινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος σε όλη τη χώρα.

Η θερμοκρασία σε παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει το μεσημέρι τους 38-39 βαθμούς στα ηπειρωτικά, έως 40-41 στη δυτική Ελλάδα.

Οι μέγιστες τιμές στο Αιγαίο θα κυμανθούν κοντά στους 32-34 και έως 38 στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί 2-4 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους. Το μελτέμι στο Αιγαίο θα είναι πολύ ισχυρό, σε εντάσεις 5-7, τοπικά στις Κυκλάδες και 8 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός και λιακάδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26-38 βαθμούς, με ισχυρούς βοριάδες 4-6, στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις το μεσημέρι, αυξημένες στα γύρω ορεινά, όπου πιθανόν θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-35 βαθμούς , και οι άνεμοι νότιοι 3-4, το μεσημέρι και 5 μποφόρ.

Ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή

Όσον αφορά στις επόμενες ημέρες, το σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει με δυνατό αέρα, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσει.

Το Σάββατο (17/8) λοιπόν, προβλέπεται καλός καιρός, με ήλιο το πρωί, πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, και πιθανότητα διάσπαρτων βροχών το μεσημέρι στα ορεινά. Η ζέστη θα διατηρηθεί σε όλη τη χώρα, με τις μέγιστες τιμές κοντά στους 37-38 βαθμούς και έως 40 οι μέγιστες τοπικά στη δυτική Ελλάδα.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν έως 6-7 μποφόρ στα κεντρικά και νότια τμήματα, αλλά από το απόγευμα σταδιακά θα υποχωρήσουν.

Την Κυριακή (18/8) το σκηνικό του καιρού θα είναι παρόμοιο, ήλιος το πρωί, διάσπαρτες νεφώσεις το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και τοπικές βροχές ή και μπόρες στα ορεινά μέχρι το απόγευμα.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 34 στα βόρεια και 36-37 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές. Βοριάδες στα πελάγη μέχρι 5, τοπικά 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση το απόγευμα.

Δείτε το δελτίο καιρού από την Χριστίνα Ρήγου

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καιρός: «Εκρηκτικό» μείγμα τις επόμενες ημέρες με ζέστη, ισχυρούς ανέμους, μέχρι και καταιγίδες!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.