ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νίκη σαν ήττα για την ΑΕΚ και οδυνηρός αποκλεισμός από την Ευρώπη

Η Νόα πέταξε εκτός Ευρώπης την ΑΕΚ, παρά τη νίκη με 1-0.
Νίκη σαν ήττα για την ΑΕΚ και οδυνηρός αποκλεισμός από την Ευρώπη

Η ΑΕΚ ήταν κατώτερη των περιστάσεων, νίκησε με 1-0 αλλά αποκλείστηκε από τη Νόα στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Οι «κιτρινόμαυροι» πλήρωσαν την οδυνηρή ήττα του πρώτου ματς με 3-1, δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν το σκορ και μένουν εκτός Ευρώπης. Ο Σίλβα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στις καθυστερήσεις, όμως ο Δικέφαλος έμεινε εκτός ευρωπαϊκής διοργάνωσης με συνολικό σκορ 3-2.

Ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε αλλαγές και εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα, δίνοντας φανέλα βασικών στους Μάνταλο, Πήλιο και τοποθετώντας τον Τσούμπερ στην κορυφή της επίθεσης.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό και να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα. Ωστόσο, ο Τσαντσάρεβιτς όποτε χρειάστηκε ήταν σταθερός και κρατούσε το μηδέν στην εστία του.

Μάνταλος και Τσούμπερ ήταν κυρίως αυτοί που προσπαθούσαν να απειλήσουν, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν χώρους στην αντεπίθεση και να προσπαθούν να φτάσουν στην εστία του Στρακόσα.

Οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με τον Μάνταλο να παίρνει την δυνατή κεφαλιά, χωρίς να καταφέρνει να στείλει στα δίχτυα τη μπάλα.

Χαρακτηριστικό της εικόνας του πρώτου μέρους ήταν το γεγονός πως ολοκληρώθηκε με 12(4) – 5(1) τελικές, ενώ η κατοχή ήταν στο 56%-44%.

Κατώτερη των περιστάσεων η ΑΕΚ και αποκλεισμός

Ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε αλλαγές με ξεκάθαρο επιθετικό προσανατολισμό, με τους Πινέδα και Λαμέλα να περνούν στις θέσεις των Σιμάνσκι και Λιούμπισιτς.

Η ΑΕΚ πίεζε, οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν αυτοί που είχαν τις ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, με μεγαλύτερη το δοκάρι του Μανβελιάν στο 56ο λεπτό.

Ήταν φανερό πως οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν καθαρό μυαλό, ενώ δεν έπαιρναν τίποτα από τους εξτρέμ τους, κάτι που είδε ο Αργεντινός τεχνικός, βάζοντας στο ματς του Φερνάντες και Κοϊτά.

Με εξαίρεση δύο εκπληκτικά σουτ του Ρότα έξω από την περιοχή, που έφεραν τις σωτήριες αποκρούσεις του Τσαντσάρεβιτς, οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν ικανοί σε κανένα άλλο σημείο του δεύτερου μέρους να πάρουν κάτι από την αναμέτρηση.

Ωστόσο, ένα αυτογκόλ του Σίλβα μετά από σέντρα του Φερνάντες στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, έβαλε «φωτιά» στην αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να μη μπορούν να πετύχουν το δεύτερο γκολ και να γνωρίζουν τον αποκλεισμό.

ΓΚΟΛ: 90+2′ Σίλβα (αυτ.)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Πήλιος (70′ Χατζισαφί), Κάλενς, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (46′ Πινέδα), Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς (64′ Κοϊτά), Ελίασον (64′ Φερνάντες), Λιούμπισιτς (46′ Λαμέλα), Τσούμπερ

Νόα (Ρούι Μότα): Τσαντσάρεβιτς, Θοράρινσον. Σάντος, Μιλίκοβιτς, Γκονσάλο Σίλβα, Σανγκαρέ (75′ Μουραντιάν), Γκάμπος (63′ Τσινάρι), Μανβελιάν (74′ Ουλάντ Ομάρ), Πινσόν, Φερέιρα (63′ Αβανεσιάν), Γρεγκόριο (63′ Αϊάς)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νίκη σαν ήττα για την ΑΕΚ και οδυνηρός αποκλεισμός από την Ευρώπη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.