ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA Ranking Ελλάδα: Μας χαντάκωσε η ΑΕΚ, κάτι έδωσε ο Παναθηναϊκός

Πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία της UEFA για την Ελλάδα μετά τους αποκλεισμούς της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού από Conference και Europa League
UEFA Ranking Ελλάδα: Μας χαντάκωσε η ΑΕΚ, κάτι έδωσε ο Παναθηναϊκός

UEFA Ranking Ελλάδα: Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έδωσαν βαθμούς το βράδυ της Πέμπτης (15/8) στην Ελλάδα ωστόσο οι μεν πράσινοι συνεχίζουν στα πλέι οφ του Conference League  κόντρα στη Λανς, ενώ η Ένωση γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από την Ευρώπη παρά τη νίκη της με 1-0 επί της Νόα.

Ακόμη κι έτσι όμως η Ελλάδα διατήρησε την 15η θέση της στην βαθμολογία της UEFA έχοντας πλέον 28.750 πόντους, θα συνεχίσει όμως με τρεις ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα πλέον (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός).

Πάντως η χώρα μας διεύρυνε τη διαφορά της από την 16η Σκωτία (28.400), αλλά διατηρήθηκε κοντά στην 14η Δανία (28.950) η οποία μάλιστα υπέστη ακόμη πιο οδυνηρές απώλειες από εμάς. Κι αυτό καθώς αποκλείστηκαν Μπρόντμπι και Σίλκεμποργκ) και πλέον οι Δανοί συνεχίζουν με δύο ομάδες στην Ευρώπη.

Αξίζει να αναφέρουμε το γεγονός πως το Ισραήλ, που βρίσκεται αρκετά πιο ψηλά στον πίνακα 12ο (με 30.125),  απέμεινε με μόλις έναν σύλλογο στην Ευρώπη (από τους τέσσερις που ξεκίνησε στη σεζόν) γεγονός που μας δίνει ελπίδες για προσπέραση μέσα στη σεζόν 2024-25.

UEFA Ranking Ελλάδα: Δείτε πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της Πέμπτης (15/8)

UEFA Ranking Ελλάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «UEFA Ranking Ελλάδα: Μας χαντάκωσε η ΑΕΚ, κάτι έδωσε ο Παναθηναϊκός», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.