ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτσι κάνουν πλιάτσικο οι Ρομά στα καμένα σπίτια

Με αυτόν τον τρόπο κάνουν πλιάτσικο στα σπίτια των πυρόπληκτων περιοχών.
Έτσι κάνουν πλιάτσικο οι Ρομά στα καμένα σπίτια

Μπορεί αρκετοί να είναι αυτοί που δίνουν… μάχη με τη φωτιά για να σώσουν τα σπίτια του, ωστόσο κάποιοι Ρομά βρίσκουν την ευκαιρία για πλιάτσικο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του STAR, σε περιοχή που έχει καταστραφεί από τις πυρκαγιές, εντοπίζονται αρκετοί που θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση με την αστυνομία να προχωράει σε συλλήψεις.

Συγκεκριμένα, κόβουν τους φράχτες και τα σύρματα, εισβάλουν στα σπίτια ώστε να πάρουν σίδερα και ό,τι άλλο υπάρχει που έχει αξία.

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι των περιοχών, οι οποίοι σημειώνουν ότι δεν αφήνουν τίποτα «όρθιο», με τους ίδιους να προσποιούνται προς τις Αρχές πως πηγαίνουν για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Μάλιστα, υπήρξε περιστατικό όπου προσποιήθηκαν πως βρίσκονται στην περιοχή για να πουλήσουν φρούτα.

Η εντολή της αστυνομίας είναι ξεκάθαρη, τονίζοντας πως θα γίνεται προσαγωγή όσων θεωρούνται ύποπτοι και δεν δικαιολογείται η παρουσία τους στις πυρόπληκτες περιοχές. Μέχρι στιγμής, έχουν προσαχθεί 17 άτομα, ενώ οι περιπολίες είναι συνεχόμενες σε περιοχές όπως η Νέα Πεντέλη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έτσι κάνουν πλιάτσικο οι Ρομά στα καμένα σπίτια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.