ENGINE POWER

Το πρώτο μονοθέσιο της F1 του Hamilton βγήκε σε δημοπρασία

Ο εξειδικευμένος οίκος RM Sotheby's προσφέρει μια McLaren F1 που ο Lewis Hamilton μπόρεσε να οδηγήσει σε μια από τις τελευταίες παρτίδες του
Το πρώτο μονοθέσιο της F1 του Hamilton βγήκε σε δημοπρασία

Θα είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο περιζήτητα αυτοκίνητα στη δημοπρασία που διοργάνωσε ο οίκος RM Sotheby’s στο περιθώριο της Εβδομάδας Αυτοκινήτου του Monterey στην πίστα Laguna Seca αυτό το Σαββατοκύριακο. Αυτό είναι το McLaren MP4-21, που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν F1 του 2006 , το τελευταίο που σχεδιάστηκε από τον Adrian Newey πριν μετακομίσει στη Red Bull την ίδια χρονιά. 

Επιπλέον, είναι το μονοθέσιο με το οποίο ο Lewis Hamilton έκανε την πρώτη του διαδρομή στη F1 το φθινόπωρο του 2006 πριν συμμετάσχει στην επόμενη καμπάνια. Αυτό το σασί 21A-03 χρησιμοποιήθηκε από τον Juan Pablo Montoya στα τρία πρώτα Grand Prix της σεζόν, τερματίζοντας 5ος, 4ος αντίστοιχα και αναγκάστηκε να αποσυρθεί στο Μπαχρέιν, τη Μαλαισία και την Αυστραλία. Η χρονιά ήταν δύσκολη για την ομάδα του Γουόκινγκ, η οποία έκλεισε χωρίς ούτε μία νίκη. Ο Κολομβιανός μάλιστα έφυγε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας προτού αντικατασταθεί από τον Pedro de la Rosa. Ο Kimi Räikkönen τερμάτισε 5ος στο πρωτάθλημα πριν μετακομίσει στη Ferrari .

Εξοπλισμένο με τον ατμοσφαιρικό V8 2,4 λίτρων Mercedes -Benz FO108S 750 ίππων, αυτή η McLaren MP4-21 ανακαινίστηκε πλήρως από την McLaren Racing Heritage το 2019 και τώρα διαθέτει πιστοποιητικό γνησιότητας. Ο ιδιοκτήτης του ζητά 2,4 εκατομμύρια δολάρια ή κάτι λιγότερο από 2,2 εκατομμύρια ευρώ.

ena-apo-ta-prota-monothesia-tis-f1-tou-lewis-hamilton-vgike-se-dimoprasia

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το πρώτο μονοθέσιο της F1 του Hamilton βγήκε σε δημοπρασία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!