ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ατρόμητος και Άρης πλήρωσαν τα λάθη των «άσων» τους (1-1)

Κοσέλεφ και Κουέστα έκαναν από ένα σοβαρό λάθος με αποτέλεσμα το τελικό 1-1 στο Ατρόμητος-Άρης για την 1η αγωνιστική.
Ατρόμητος και Άρης πλήρωσαν τα λάθη των «άσων» τους (1-1)

Ο Κοσέλεφ έκανε λάθος στο 66′ (αυτογκόλ Μπρόρσον) και ο Κουέστα έκανε το δικό του στο 72′ (πέναλτι πάνω στον Μίχορλ και εύστοχο πέναλτι Ουάρντα) κι έτσι Ατρόμητος και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο Περιστέρι (1-1), σε παιχνίδι για την πρεμιέρα της Super League.

Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα

Αν κάποια ομάδα είναι περισσότερο ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα είναι σαφώς αυτή του Πάμπλο Γκαρσία, η οποία μετά την ισοφάρισή της έδειξε να αρκείται και δεν κυνήγησε κάτι περισσότερο στα τελευταία 16-17 λεπτά του αγώνα.

Αντιθέτως ο Άρης που ήταν ξεκάθαρα ανώτερος στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, πρέπει να προβληματιστεί με την τελική του  προσπάθεια καθώς ναι μεν δημιούργησε κάποιες φάσεις για δεύτερο γκολ, αλλά όχι αυτές που θα έπρεπε για να σκοράρει.

Σπάνιο το πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής Τσακαλίδης στον Ατρόμητο, καθώς ο παίκτης των γηπεδούχων έκανε κάτι ανάμεσα σε φράγμα και “σκαμνάκι” στον τερματοφύλακα του Άρη.

Ατρόμητος και Άρης πλήρωσαν τα λάθη των «άσων» τους (1-1) - Οι οπαδοί του Άρη στο Περιστέρι

Με Μορόν και Φρίντεκ στην 11άδα του ο Άρης-«Γεμάτη» επίθεση ο Ατρόμητος

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την πιο δυνατή ορθολογική 11άδα (με 4-2-3-1) της δεδομένης στιγμής  με Κουέστα στην εστία, Μάγιο στο δεξί άκρο της άμυνας, Φρίντεκ στο αριστερό, δίδυμο στα στόπερ τους Μπράμεπτς και Βέλεθ, Μοντόγια ως «6άρι» και μαζί του στον άξονα τους Μόντσου και Μανού Γκαρσία, τον Φετφατζίδη στο δεξί άκρο της επίθεσης τον Σαβέριο στο αριστερό και τον Μορόν στην κορυφή.

Από την πλευρά του και ο Πάμπλο Γκαρσία χρησιμοποίησε σύστημα 4-2-3-1 με τον Με «φορτωμένη» επίθεση και συγκεκριμένα τους Ουάρντα αριστερά, Μπακου δεξιά, Φαν Βέερτ στην κορυφή και τον Καρλίτος πίσω του.

Καλός ρυθμός, λίγες οι φάσεις

Ανοιχτό ματς χωρίς πολλές κλασικές φάσεις όμως είχαμε στο πρώτο ημίχρονο. Ο ρυθμός ήταν έντονος και από τις δύο ομάδες με την κατοχή να είναι σε γενικές γραμμές μοιρασμένη.

Το πρόβλημα για αμφότερες ήταν η τελική πάσα και προσπάθεια που είτε δεν είτε οι ενδεδειγμένες είτε τις έκοβε η αντίπαλη άμυνα. Ο Άρης πάντως που είχε διακριθέντες τους Φετφατζίδη και Μανού Γκαρσία. Από την πλευρά τους οι Περιστεριώτες εκδήλωναν τις επιθέσεις τους από τα αριστερά με τον Ουάρντα και Αθανασίου, ενώ κινητικός ήταν και ο Ουεντραόγκο.

Ουσιαστικά στο πρώτο μέρος είχαμε τρεις καλές στιγμές για τον Άρη: Το σου του Φετφατζίδη στο 6′ (κόντραρε η μπάλα), το τετ α τετ του Μορόν στο 39′ το οποίο αποσόβησε ο Μανσούρ και το σουτ του Ισπανού φορ του Άρη μέσα από την περιοχή το οποίο «σταμάτησε» ο Μπρόρσον

Να αναφέρουμε οτι Ατρόμητος και Άρης ζήτησαν από ένα πέναλτι (στο 21′ πτώση Αθανασίου) και στο 27′ αντίστοιχα (κλωτσιά στον Μορόν) με διαιτητή και VAR να λένε το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Χωρίς αλλαγές και με ίδια εικόνα

Το δεύτερο μέρος άρχισε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές και την εικόνα να είναι πάνω κάτω η ίδια. Δηλαδή αμφότερες τις ομάδες να παίζουν χωρίς σκοπιμότητα και να κυνηγούν το γκολ, αλλά και πάλι να τους λείπει η καλή τελική προσπάθεια.Περισσότερο λοιπόν είχαν προϋποθέσεις για κάτι καλό παρά ουσιαστικές κλασικές φάσεις.

Λάθος ο Κοσέλεφ, λάθος ο Κουέστα και 1-1

Κι ενώ φαινόταν οτι το 0-0 είναι το πιθανότερο αποτέλεσμα του αγώνα, ήρθαν δύο γκέλες των τερματοφυλάκων για να αλλάξουν τα δεδομένα μέσα σε διάστημα έξι λεπτών. Στο 66′ μετά από σέντρα του Μάγιο ο Κοσέλεφ έδιωξε άτσαλα με γροθιές, με τη μπάλα να χτυπάει στον Μπρόρσον και στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα σε ένα γκολ… μπιλιάρδο.

Μόλις ο Άρης έκανε το 0-1 ο Μάντζιος απέσυρε στον πάγκο τους Φρίντεκ (ήταν κουρασμένος) και Φετφατζίδη και έβαλε μέσα τον νεαρό Ντιαντί και τον Σιφουέντες. Προτού όμως οι νεοεισελθόντες του Άρη βρουν τα πατήματά τους, ήρθε το λάθος του Κουέστα από το οποίο προήλθε η ισοφάριση.

Ο Μίχορλ είδε τον Ισπανό τερματοφύλακα να κάνει έξοδο πήγε και… κοκκάλωσε μπροστά του, με αποτέλεσμα ο πρώτος να ρίξει κάτω τον 2ο και ο διαιτητής Τσακαλίδης να καταλογίσει πέναλτι. Μια φάση που ίσως μπορούσε να δοθεί εις βάρος των γηπεδούχων καθώς ο παίκτης του Ατρόμητου έκανε κάτι σαν φράγμα για να εκμαιεύσει την παράβαση…

Όπως και να έχει την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Αμρ Ουάρντα ο οποίος με εξαιρετική εκτέλεση ισοφάρισε για τους Περιστεριώτες.

Ανώτερος στο υπόλοιπο ο Άρης, αλλά δεν σκόραρε

Η εξέλιξη αυτή οδήγησαν τον Μάντζιο στο να φρεσκάρει την επίθεση του με τον Σαμόρα (εκτός ο Μορόν), ενώς ως εκείνο το σημείο (75΄) οι κινήσεις που είχε κάνει ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν Μιχορλ (αντί του Καρλίτος) κα Γιουμπιτάνα (αντί του Μπακού)

Από το γκολ του Ατρόμητου και ως το τέλος του ματς ο Άρης πήρε ξεκάθαρα τη ηνία, έκανε 2-3 καλές στιγμές (Σουτ Ντιαντί και σουτ Μανού Γκαρσία στο 84′ και σουτ του Σαμόρα στο 86′), όμως δεν τις έκανε γκολ.

Το τελικό 1-1 μάλλον χάλασε τον Άρη περισσότερο και όχι τον Ατρόμητο ο οποίος στο τελευταίο κομμάτι κατέβασε ταχύτητα δείχνοντας να βολεύεται με το 1-1.

Σκόρερ: 74πεν. Ουάρντα -66αυτ. Μπρόρσον

  • Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης
  • Α’ Βοηθός: Μιχάλης Παπαδάκης
  • Β’ Βοηθός: Γιώργος Στεφανής
  • VAR: Τάσος Παπαπέτρου

 

Ατρόμητος (Πάμπλο Γκαρσία): Κοσέλεφ, Κίνι, Μπρόρσον, Μανσούρ, Αθανασίου, Ουεντραόγκο, Έντερ (90+4′ Καραμάνος), Μπάκου (76′ Γιουμπιτάνα), Ουάρντα, Καρλίτος (55′ Μίχορλ), Φαν Βέερτ.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Φρίντεκ (69′ Ντιαντί), Μπράμπετς, Βέλεθ, Μάγιο Ούγκο, Μοντόγια, Μοντσού, Φετφατζίδης (69′ Σιφουέντες), Μανού Γκαρθία, Σαβέριο, Μορόν (74′ Ζαμόρα).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ατρόμητος και Άρης πλήρωσαν τα λάθη των «άσων» τους (1-1)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.