ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διαιτησία: Να φύγει ο Σιδηρόπουλος, ο Φωτιάς και ο Κουμπαράκης! Μας παίρνει

Η ΚΕΔ πριν ακόμα ολοκληρωθεί η 1η αγωνιστική εκτέθηκε, αποδεχόμενη τους πίνακες που τους επέβαλε η ΕΠΟ.
Διαιτησία: Να φύγει ο Σιδηρόπουλος, ο Φωτιάς και ο Κουμπαράκης! Μας παίρνει

Και τώρα; Τι γίνεται τώρα; Πριν ολοκληρωθεί η 1η αγωνιστική της Super League 1, o Λανουά και οι συνεργάτες του, εκτέθηκαν με την συναίνεση τους στους πίνακες που έβγαλαν άλλοι.

Η ΚΕΔ το απόλυτο κουμάντο, οι πίνακες βγήκαν από τη νέα ΚΕΔ και υπάρχει και… Άη Βασίλης!

Οι Γάλλοι, Ιταλοί και Ισπανοί ήρθαν στην Ελλάδα από τα τρία πιο προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης με τον Λανουά να έχει διατελέσει και επικεφαλής διαιτησίας στην Γαλλία και έβγαλαν πίνακα με 18 διαιτήτες. Όταν για κάθε αγωνιστική χρειάζονται, όταν δεν έχει ντέρμπι BIG 4, 21! Προφανώς έτσι δουλεύουν στην UEFA που τους πρότεινε (άλλο ανέκδοτο) και στις χώρες τους. Λιγότερους διαιτητές από όσους χρειάζεται για να βγει η αγωνιστική!

Και αφού μας έπεισαν οτι οι πίνακες βγήκαν από τη νέα επιτροπή, όπως είπε και στην ομιλία του στο σεμινάριο ο Γκαγκάτσης (σ.σ.όσοι βρίσκεστε εδώ, σας έχει επιλέξει η ΚΕΔ), ήρθε η πρώτη αγωνιστική (με διπλοβάρδιες τριών διαιτητών) και πριν καν ολοκληρωθεί, δεν θα έχουμε διαιτητές για να βγει η επόμενη.

Η ΚΕΔ λοιπόν που στο σεμινάριο μίλησε και για παραδειγματικές τιμωρίες στα σοβαρά λάθη, αν κάνει πράξη τα λεγόμενα της, ενόψει της 2ης αγωνιστικής δεν μπορεί να υπολογίζει σε ακόμα 3-4 διαιτητές. Ο Κουμπαράκης ως VAR έκανε λάθος και στα δύο παιχνίδια που ορίστηκε. Ο Φωτιάς είχε τρία OFR στο ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός, ο Σιδηρόπουλος μέτρησε ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει στο Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης, ο Παπαδόπουλος έκανε κίτρινη την απευθείας κόκκινη στον Βιγιαφάνες, ο Ζαμπαλάς δεν έδωσε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ κόντρα στον ΟΦΗ. Αυτά και υπάρχει σε εκκρεμότητα το Παναιτωλικός – Λαμία.

Δεν πήγε και πολύ καλά η 1η αγωνιστική. Και συν τις άλλοις έχουμε και την παρότρυνση ορισμένων να βγουν κι άλλοι διαιτητές εκτός πίνακα. Εμείς ως Sportime προτείνουμε (αφού ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του) να καρατομηθούν προς παραδειγματισμό άλλοι τρεις διαιτητές. Και ο Σιδηρόπουλος και ο Φωτιάς και ο Κουμπαράκης.

Να μείνουν 15 στον πίνακα και αν δεν βγαινουν οι διπλοβάρδιες, να φέρουν περισσότερους ξένους να σφυρίζουν. Με τέτοιες… διασυνδέσεις που έχουν, piece of cake!

Με την πεπατημένη του «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι», προκοπή δεν είδαμε. Νέα ΚΕΔ με δυνατά ονόματα, νέα ΕΠΟ που δεν θέλει σκιές, αλλά με την εκπαίδευση στην διαιτησία δεν ασχολείται κανείς. Oύτε οι προηγούμενοι, ούτε οι σημερινοί. Το να καταστρέφεις είναι εύκολο και στο ελληνικό ποδόσφαιρο το έχουμε τερματίσει. Το να φτιάξεις είναι το δύσκολο και χρειάζεται αξιοκρατία και τεχνογνωσία. Με τον γνωστό του γνωστού, τον ξάδερφο του κολλητού και τον… ένας από το χωριό δεν τον ξέρεις, δεν παει πουθενά το πράμα.

Η ελληνική διαιτησία έχει «πεθάνει» προ πολλού και συνεχίζουμε να κλαίμε πάνω από το κουφάρι της. Οι ξένοι (της ΚΕΔ) όπως και όλοι οι προηγούμενοι «σωτήρες» της διαιτησίας, ήρθαν και θα φύγουν. Και όταν θα έρθει (και) εκείνη η μέρα, η διαιτησία θα είναι στο ίδιο ακριβώς σημείο (μηδέν) που ήταν και όταν την ανέλαβαν. Ενδεχομένως και λίγο πιο πίσω.

Με τις υγείες μας και καλά στερνά…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Διαιτησία: Να φύγει ο Σιδηρόπουλος, ο Φωτιάς και ο Κουμπαράκης! Μας παίρνει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!