ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Χαμός στην Τουρκία με την κοινή άσκηση με τις ΗΠΑ – Μέσα και το αεροπλανοφόρο Anadolu!

Τριγμούς εσωτερικά στην Τουρκία φέρνει η άσκηση που πραγματοποιήθηκε με τις ΗΠΑ!
Χαμός στην Τουρκία με την κοινή άσκηση με τις ΗΠΑ – Μέσα και το αεροπλανοφόρο Anadolu!

Ένας πραγματικός χαμός έχει γίνει στην Τουρκία, μετά την κοινή άσκηση με τις ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει για τον ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, ο Μανώλης Κωστίδης, συμμετοχή είναι και το αεροπλανοφόρο Anadolu και άλλες δυνάμεις της γειτονικής χώρας.

Ωστόσο αυτή η άσκηση, δεν πήρε με καλό μάτι η τουρκική αντιπολίτευση, που κατηγορεί ανοιχτά την κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν την είχε ανακοινώσει, κάτι πραγματικά απαράδεκτο.

«Tην δραστηριότητα που έκρυψε η κυβέρνηση του AKP την αποκάλυψαν οι ΗΠΑ. Αποκαλύφθηκε πως το TCG Anadolu πραγματοποίησε ασκήσεις με το USS Wasp το οποίο βρίσκεται στην Αν. Μεσόγειο για να προστατέψει το Ισραήλ.

Η εφημερίδα Aydinlik αποκάλυψε αυτήν την άσκηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ναυτιλίας των ΗΠΑ , το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων USS Wasp έκανε ασκήσεις με το  TCG Anadolu την περίοδο 13-17 Αυγούστου στην Αν. Μεσόγειο. Επίσης συμμετείχαν και τα πλοία  USS Oak Hill και η φρεγάτα της. Τουρκίας Gokova.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό Facebook του αμερικανικού πλοίου αυτή η ναυτική άσκηση είναι μια απόδειξη της μόνιμης συνεργασίας και πίστης για την ασφάλεια στις θάλασσες. Ενώ το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας  πάντα ανακοινώνει και δημοσιοποιεί τις ασκήσεις του, δεν έκανε το ίδιο σχετικά με αυτή την άσκηση και δεν έκανε καμία ανακοίνωση» μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Ulusal TV.

Τουρκία: Πέρασε στην επίθεση ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Γιάνκι Μπαγτζιόγλου!

Την ίδια στιγμή, καυστική κριτική έκανε και ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Γιάνκι Μπαγτζιόγλου, αναφέροντα ότι:

«Από τον Οκτώβριο αντιδρούσαν στην παρουσία των ΗΠΑ στην Αν. Μεσόγειο. Ο πρόεδρος της Τουρκίας και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης έλεγαν που βρίσκεται η Αμερική και που βρίσκεται η Μεσόγειος, γιατί έρχονται αυτά τα πλοία εδώ. Τα πλοία των ΗΠΑ είναι πηγή της βίας και έλεγαν πως αυτά τα πλοία αυξάνουν τη βία

Κανονικά υπό αυτές τις συνθήκες θα μπορούσαν να μην κάνουν αυτή την άσκηση. Αλλά στο Υπουργείο Άμυνας μάλλον είπαν ας μην προκαλέσουμε πρόβλημα σε καμία πλευρά. Σκέφτηκαν και να κάνουμε την άσκηση αλλά να μην την ανακοινώσουμε».

Πηγή: Geostratigika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαμός στην Τουρκία με την κοινή άσκηση με τις ΗΠΑ – Μέσα και το αεροπλανοφόρο Anadolu!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.