ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αθανασιάδης: Το χρυσό συμβόλαιο που έχασε – Η επιλογή του Τσάβι Ρόκα και το κασέ του στην ΑΕΚ Λάρνακας

Πώς ο Γιώργος Αθανασιάδης πήγε στην Κύπρο και ποια ήταν η μεγάλη ευκαιρία του καλοκαιριού που πέταξε στα σκουπίδια.
Αθανασιάδης: Το χρυσό συμβόλαιο που έχασε – Η επιλογή του Τσάβι Ρόκα και το κασέ του στην ΑΕΚ Λάρνακας

Τις εντυπώσεις με το καλημέρα κέρδισε ο Γιώργος Αθανασιάδης στο ντεμπούτο του με την ΑΕΚ Λάρνακας λόγω του πέναλτι που έπιασε.

Σε ένα παιχνίδι που ο Απόλλων Λεμεσού ήταν πολύ καλύτερος μέχρι την αποβολή του Ντ’ Αλμέιδα, ο Αθανασιάδης κράτησε όρθια την ομάδα του. Είπε «όχι» από τα έντεκα βήματα στον Σαγκάλ με το σκορ στο 1-0 και σε ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο οι «κιτρινοπράσινοι» το γύρισαν.

Μία που κατέβηκε στην Κύπρο ο 31χρονος τερματοφύλακας και μία που έπαιξε. Τόσο τον ήθελαν, τον πίστευαν και τον είχαν ανάγκη στην ΑΕΚ Λάρνακας. Μόνο που για να πάρει μεταγραφή εκεί ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ, έπρεπε να γίνουν πολλά αυτό το καλοκαίρι.

Η προοπτική της Σαουδικής Αραβίας

Πριν καν κλείσει η περσινή σεζόν ήταν σαφές πως η ΑΕΚ θα προχωρήσει σε αλλαγές στους τερματοφύλακές της. Ο Αθανασιάδης δεν ήταν στο πλάνο για του χρόνου. Το βιογραφικό του έφτασε σε πολλά γραφεία ομάδων του εξωτερικού. Υπήρξαν και διάφορα δημοσιεύματα έστω και σε εάν ορισμένες περιπτώσεις η πραγματικότητα απείχε πολύ από τα σενάρια.

Οι επιλογές που είχε ο Έλληνας κίπερ δεν ήταν πολλές. Ωστόσο, κάποια στιγμή έφτασε στα χέρια του μία άκρως δελεαστική προοπτική. Η Αλ Ριάντ από τη Σαουδική Αραβία έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον. Υπήρχε συγκεκριμένος δίαυλος επικοινωνίας. Μέσω αυτού ο παίκτης έλαβε μία πρόταση ύψους 600.000 ευρώ σε ετήσια βάση για την επόμενη διετία. Θα ήταν μία εκτόξευση για το κασέ του η συγκεκριμένη.

Το ποσό που έπεσε στο τραπέζι ήταν πολύ καλό για να τον αφήσει αδιάφορο. Μόνο που εξ αρχής υπήρχε μία προϋπόθεση. Η δουλειά δεν μπορούσε να γίνει μέσω άλλων, κάτι που προσπάθησαν άτομα του περιβάλλοντός του. Το αποτέλεσμα ήταν και να τσακίσει το deal και να υπάρξει τριβή μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών.

Ο Αθανασιάδης και η αδυναμία του Ρόκα

Η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη. Εάν χάσεις 1-2 ευκαιρίες, δεν είναι εύκολο να βρεις μετά αυτό που ψάχνεις. Ειδικά όσο πλησιάζουμε προς τα τέλη του Αυγούστου. Κάπως έτσι ο Αθανασιάδης στέρεψε από επιλογές και εκείνος που έδειξε ενδιαφέρον ήταν ο Τσάβι Ρόκα. Γνωστός στην Ελλάδα ο Ισπανός λόγω του περάσματός του από τον Παναθηναϊκό.

Ο Ρόκα τσεκάρει σταθερά την ελληνική αγορά και ψωνίζει από εδώ. Ο προηγούμενος τερματοφύλακας της ΑΕΚ Λάρνακας ήταν ο Κέναν Πίριτς, ο οποίος είχε ένα αποτυχημένο πέρασμα από τον Ατρόμητο. Ο Βόσνιος αποχώρησε για την Τουρκία, ο αντικαταστάτης του Ζλάταν Αλομέροβιτς  απογοήτευσε πλήρως στις αναμετρήσεις με την Πάκσι και έτσι άνοιξε η πόρτα για τον Έλληνα κίπερ.

Στην Κύπρο τον πήγε ο μάνατζερ -και πρώην τερματοφύλακας- Γιώργος Γουμάγιας και σε πολλούς αυτό προκάλεσε έκπληξη. Την εξήγηση τη δώσαμε παραπάνω. Όσο για το κασέ του; Περίπου 260.000 ευρώ θα παίρνει ετησίως για την επόμενη διετία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αθανασιάδης: Το χρυσό συμβόλαιο που έχασε – Η επιλογή του Τσάβι Ρόκα και το κασέ του στην ΑΕΚ Λάρνακας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.