ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα ανεργίας: Έρχεται άμεσα η αύξηση του – Ποιο το πλάνο και οι δικαιούχοι!

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στο επίδομα ανεργίας έχει αποφασίσει η κυβέρνηση!
Επίδομα ανεργίας: Έρχεται άμεσα η αύξηση του – Ποιο το πλάνο και οι δικαιούχοι!

Σε λίγες εβδομάδες σύμφωνα με όσα αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας θα έχουμε αλλαγές στο επίδομα ανεργίας, που δεν έχουμε ξαναδεί.

Αρχικά τονίζεται ότι τους πρώτους 2-4 μήνες αναμένεται το επίδομα να είναι αυξημένο, προκειμένου να υπάρχει ένα περιθώριο προσαρμογής για όποιον μένει άνεργος.

Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε, ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή το επίδομα ανέρχεται στο 55% του βασικού ημερομισθίου.

Ωστόσο δε θα δίνονται όλα τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, αλλά μόνο το 50% και το υπόλοιπο θα παρέχεται μέσα από μία προπληρωμένη κάρτα.

Ενώ αναμένεται να υπάρξει και ένα μπόνους για όποιους είναι νέοι άνεργοι και εργάζονταν για πολλά σερί χρόνια, πριν απολυθούν.

Επίδομα ανεργίας: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι και ποια τα κριτήρια!

Φυσικά οι αυξήσεις στο επίδομα ανεργίας, δε θα είναι ίδιες για όλους, αφού βασικά κριτήρια θα είναι τα έτη εργασίας, τα ένσημα και οι εισφορές.

Έτσι το ακριβές ποσό θα υπολογίζεται με αυτό τον τρόπο και έτσι θα δημιουργηθούν κλίμακες, προκειμένου να θεωρείται πιο δίκαιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μερικά από τα σημεία που συζητούνται, αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα, είναι το ενδεχόμενο να αλλάξουν τα κριτήρια των ελάχιστων ημερών απασχόλησης που απαιτούνται για την επαναλαμβανόμενη λήψη επιδόματος από τους εποχικά εργαζόμενους, καθώς επίσης και η σύνδεση του αυξημένου επιδόματος με την κατάρτιση των ανέργων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα ανεργίας: Έρχεται άμεσα η αύξηση του – Ποιο το πλάνο και οι δικαιούχοι!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.