ENGINE POWER

MotoGP Αραγονία: O Marc Marquez με την “βοήθεια” του αδελφού του πήρε την 1η νίκη από το 2021

MotoGP Αραγονία: Ο Marc Marquez εξηγεί την κρίση για τη σύγκρουση Pecco Bagnaia-Alex Marquez που έγινε σημείο ανάφλεξης του Aragon MotoGP.
MotoGP Αραγονία: O Marc Marquez με την “βοήθεια” του αδελφού του πήρε την 1η νίκη από το 2021

MotoGP Αραγονία: Ο Marc Marquez παίρνει την πρώτη νίκη από το 2021, ο Pecco Bagnaia και ο Alex Marquez σε τεράστια συντριβή καθώς ο Jorge Martin επεκτείνει το προβάδισμα στον τίτλο
Υπήρχαν συναισθηματικές σκηνές στην Αραγονία της Ισπανίας καθώς ο Marc Marquez κέρδισε τον πρώτο του αγώνα MotoGP από το 2021, μια άγονη διαδρομή που εκτείνεται σε πάνω από 1.000 ημέρες. Ήταν μια άνετη νίκη για τον Marquez στο τέλος, αλλά το πραγματικό δράμα ήρθε πίσω του, όπου ο ηγέτης του πρωταθλήματος Francesco Bagnaia ενεπλάκη σε ένα τεράστιο τρακάρισμα με τον αδελφό του Marquez, Alex που τους έβγαλε και τους δύο εκτός αγώνα.
Ο Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP) δοκίμασε την πρώτη του νίκη στο Grand Prix σε 1.043 ημέρες, κάνοντας κρουαζιέρες γύρω από την MotorLand Aragon για να κερδίσει με διαφορά πέντε δευτερολέπτων από τον Jorge Martin (Prima Pramac Racing).
Ο Μάρτιν βρήκε το στοιχείο του μετά από ένα δύσκολο σπριντ και προκρίθηκε για να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση και να διευρύνει το προβάδισμά του στην κορυφή της βαθμολογίας των αναβατών.

Ένα συγκλονιστικό ατύχημα οδήγησε τον ηγέτη του πρωταθλήματος Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) και τον Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP) εκτός αγώνα μετά από μια ατυχή σύγκρουση στη βρώμικη πλευρά της στροφής 12, ανοίγοντας τον αγώνα του πρωταθλήματος για άλλη μια φορά.
Ο Pedro Acosta (Red BUll GASGAS Tech3) βρέθηκε ξανά στο βάθρο εντός έδρας, ολοκληρώνοντας ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο επιστροφής στην Αραγονία μετά από δύσκολες εβδομάδες πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές.
Ο αγώνας για τον τίτλο έχει ανακατευτεί τελείως μετά τους δύο συναρπαστικούς αγώνες στην Αραγονία, καθώς ο Martin αρπάζει το προβάδισμα από τον Pecco και ο Marquez ανεβαίνει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.
Ένα τέλειο Σαββατοκύριακο για τον Marc Marquez καρποφόρησε με τον πιο ένδοξο τρόπο, αφού απέδειξε την κυριαρχία του στην Αραγονία, ξεπερνώντας κάθε συνεδρία στoν καύσωνα της Ισπανίας.
Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής διέσχισε τις 17 ανατροπές της MotorLand Aragon, κερδίζοντας πέντε δευτερόλεπτα μπροστά από τον Jorge Martin στη δεύτερη θέση.
Αυτή η νίκη σηματοδοτεί την πρώτη του νίκη στο Grand Prix σε 1043 ημέρες, τερματίζοντας την ξηρασία χωρίς νίκη που τον ώθησε σε μια νέα ομάδα που θα συνεργαστεί με τον Franscesco Bagnaia τον επόμενο χρόνο.

motogp-aragonia-grand-prix-marquez-2024 (5)

23ο Motor Festival η κορυφαία γιορτή της μηχανοκίνησης με νέα έδρα στο MEC Παιανίας – Κάτοψη

Ο Marquez είπε: «Ήταν ένας καταπληκτικός αγώνας, ήταν απίστευτο να κερδίζεις μπροστά σε αυτό το καταπληκτικό πλήθος.

MotoGP Αραγονία: «Σήμερα ήταν ένας εξαιρετικά δύσκολος αγώνας, ειδικά επειδή όταν έχεις τον ρυθμό, το χάσμα ήταν δύσκολο να επικεντρωθείς πλήρως στην οδήγηση στους τελευταίους 10 γύρους.
«Μπορούσα να διαχειριστώ καλά το χάσμα, είχα κάτι παραπάνω για παν ενδεχόμενο, αλλά είμαι χαρούμενος».
Περισσότερα χαμόγελα στο grid φαίνονται από το εξ ολοκλήρου ισπανικό βάθρο, το ίδιο με το σπριντ του Σαββάτου, όπου ο Χόρχε Μάρτιν στη δεύτερη θέση και ο Πέδρο Ακόστα στην τρίτη θέση.
Η επίδοση του Acosta αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αραγονία τον έχει εδραιώσει ως έναν από τους καλύτερους αρχάριους στο άθλημα, προσθέτοντας ακόμα ένα βάθρο στους απολογισμούς του.
Ο Ισπανός αναβάτης GASGAS παραλίγο να μην ανέβει στο βάθρο αφού τον πήδηξαν οι Alex Marquez και Francesco Baganaia, αλλά το περιστατικό τους στη στροφή 12 στους τελευταίους πέντε γύρους του χάρισε τη θέση πίσω.
Ένα κακό ξεκίνημα από τον Bagnaia τον οδήγησε στην έκτη θέση, αλλά ο ισχύων παγκόσμιος πρωταθλητής ξεπέρασε την ομάδα και είχε στραμμένα τα μάτια του στον Alex Marquez στην τρίτη θέση.
Ο Bagnaia μείωσε το κενό σε κάθε γύρο στο κυνήγι του για μια θέση στο βάθρο, απέχοντας μόλις 0,5 δευτερόλεπτα από τον Alex Marquez πριν έρθουν σε επαφή.
Τα πήγαινε πολύ καλά για τον Bagnaia και τον Alex Marquez καθώς ήρθαν σε επαφή βγαίνοντας από τη στροφή 12 στον 19ο γύρο αφού μπήκαν στη βρώμικη πλευρά της πίστας, και οι δύο αναβάτες αποσύρθηκαν από τον αγώνα.
Η ατυχής σύγκρουση μεταξύ Bagnaia και Alex Marquez έπληξε τη μάχη για τον τίτλο καθώς ο Martin φεύγει από την Aragon με 23 πόντους προβάδισμα έναντι του Ιταλού πρωταθλητή.
«Ήταν ένα δύσκολο ξεκίνημα από την αρχή», είπε ο Μάρτιν.
«Άρχισα να γυρίζω και έχασα κάποιες θέσεις και προσπάθησα να ανακάμψω γρήγορα, αλλά όταν προσπάθησα να πάρω τον Πέδρο κόντεψα να τρακάρω, από εκείνο το σημείο προσπάθησα απλώς να κρατήσω καλό ρυθμό.
«Ήμουν συγκεντρωμένος στο συναίσθημα, προσπαθώντας να καταλάβω την καλή γραμμή, οπότε το δεύτερο ήταν το μέγιστο που μπορούσαμε να κάνουμε σήμερα.
«Ήταν ένας μακρύς αγώνας, μετά τους τελευταίους οκτώ γύρους έμεινα πολύ καιρό μόνος μου, αλλά τελικά είμαι χαρούμενος για τον Marc γιατί ήταν τόσο μεγάλο διάστημα – είμαι τόσο χαρούμενος για αυτόν».
Οι συνθήκες της πίστας προκάλεσαν πολλούς αναβάτες στην Αραγονία, καθώς ο Fabio Quartararo τελείωσε επίσης τον αγώνα του στον 6ο Γύρο, αφού γλίστρησε διάπλατα από τη βρώμικη πλευρά της στροφής 6.

Με τη νυχτερινή βροχή να εμποδίζει την πίστα που είχε καθαριστεί προηγουμένως, οι αναβάτες πάλεψαν να κρατήσουν τα ποδήλατά τους στην επιφάνεια χαμηλής πρόσφυσης με τις θερμοκρασίες της πίστας να φτάνουν τους 44°C.
Ο Μάρτιν θα μπει στο εμβληματικό σιρκουί του Σαν Μαρίνο το επόμενο Σαββατοκύριακο ως ο νέος ηγέτης του πρωταθλήματος, με διαφορά 23 πόντων από τον Bagnaia που δεν κατάφερε να κερδίσει πόντους αυτό το Σαββατοκύριακο.

motogp-aragonia-grand-prix-marquez-2024 (5)

Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΜΑΡΚ ΜΑΡΚΕΖ

MotoGP Αραγονία: Κορυφαίος κάθε συνεδρία στην Αραγονία αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Marc Marquez ξαναζούσε τις παλιές μέρες δόξας του καθαρού ρυθμού και της κυριαρχίας.
Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έδειξε έναν απίστευτο έλεγχο των ελαστικών και των ποδηλάτων του σε δύσκολες συνθήκες που δοκίμασαν ακόμη και τους καλύτερους αναβάτες στο grid.
Από το να δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα κενά στις κατατακτήριες έως το υπόλοιπο πακέτο μέχρι να τερματίσει τον αγώνα της Κυριακής πέντε δευτερόλεπτα μπροστά από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του, ήταν μια τέλεια απόδοση από τον Marquez.
Ο Ισπανός τελείωσε την ξηρασία του χωρίς νίκη των 1043 ημερών με τον πιο ένδοξο τρόπο, με ελάχιστα σφάλματα να κηλιδώσει τη νίκη του στην έδρα του.
Κάνοντας ένα υπέροχο σόου για τους θαυμαστές, ο Marquez πήδηξε από το ποδήλατό του για να φιλήσει το έδαφος και να χορέψει μπροστά από το τμήμα υποστήριξης του.
Για να προσθέσουμε το κεράσι στην κορυφή, η κυριαρχία του Marquez αυτό το Σαββατοκύριακο τον εκτοξεύει στην τρίτη θέση στην κατάταξη των αναβατών.

MotoGP Αραγονία: ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ

motogp-aragonia-grand-prix-marquez-2024 (5)

1/23 AWAY GO IN ARAGON – Ο Francesco Bagnaia σταματά στην εκκίνηση και πέφτει κάτω από την τάξη στο βρώμικο άνοιγμα της πίστας, ενώ ο Marc Marquez εκτοξεύει το ποδήλατό του στο προβάδισμα.
3/23 ΚΑΤΩ Ο OLIVEIRA ΚΑΘΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΚΡΑΠ – Ο Μιγκέλ Ολιβέιρα έκανε ένα μοιραίο λάθος βγαίνοντας από τη στροφή 16 φεύγοντας από τον πρώτο γύρο, ενώ ο Πέδρο Ακόστα επιχείρησε μια τρελή κίνηση προσπαθώντας να αμυνθεί από τη ρίψη του Χόρχε Μάρτιν στη στροφή 8, αλλά και οι δύο οδηγοί έτρεξαν έξω και έβαλε τους υπό την πίεση του Alex Marquez που παραμένει πίσω.
5/23 Ο ΑΛΕΞ ΜΑΡΚΕΣ ΠΗΔΑ ΤΟΝ ΑΚΟΣΤΑ – Ο Πέδρο Ακόστα έχασε την προσωρινή τρίτη θέση του στο βάθρο καθώς ο Άλεξ Μάρκες τον πήδηξε για να φτάσει στη θέση αφού εκμεταλλεύτηκε τη μάχη του με τον Μάρτιν.
23/11 Η PECCO ΤΡΑΒΕΙ ΜΙΑ ΠΙΣΩ – Ο Francesco Bagnaia ανεβαίνει στην πέμπτη θέση μετά από μια κακή εκκίνηση στη βρώμικη πλευρά της πίστας, εκμεταλλευόμενος ένα λάθος του Franco Morbidelli. Ο Morbidelli έτρεξε πλάτος στον 8ο γύρο, επιτρέποντας σε τρεις οδηγούς να περάσουν καθώς πέφτει στην όγδοη θέση.
14/23 PECCO ON THE HUNT – Ο κυρίαρχος παγκόσμιος πρωταθλητής έφτασε στην τέταρτη θέση στον 13ο γύρο, στο κυνήγι του Alex Marquez που είναι μόλις 3,5 δευτερόλεπτα μπροστά.
1 8/23 ΜΑΡΚΕΖ ΚΑΙ ΜΑΡΤΙΝ ΑΘΡΗΤΟΙ; – Ο Marc Marquez φαίνεται ανέγγιχτος, προηγείται του grid κατά 3,9 δευτερόλεπτα μπροστά από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή Jorge Martin, ο οποίος κατάφερε να δημιουργήσει μια υπέροχη διαφορά 6,9s από τον Alex Marquez.
19/23 PECCO ΚΑΙ ALEX MARQUEZ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΑΦΗ – Σε μια τολμηρή κίνηση προσπαθώντας να πάνε δίπλα-δίπλα, ο Pecco Bagnaia και ο Alex Marquez βγαίνουν από τον αγώνα στον Γύρο 19. Ένα φρικτό περιστατικό είδε τον Pecco να τρέχει στη δεξιά πλευρά της στροφής 12, αλλά Η βρώμικη πίστα άφησε και τους δύο αναβάτες εκτός αγώνα μετά από ένα ατυχές ατύχημα.
23/23 Ο ΜΑΡΚΕΖ ΓΕΥΤΕΙ ΝΙΚΗ – Ο Marc Marquez φθάνει στη νίκη, κερδίζοντας την πρώτη του νίκη σε 1043 ημέρες στην έδρα του, μετά από δοκιμές και δοκιμασίες.

MotoGP Αραγονία: Ο Marc Marquez εξηγεί την κρίση για τη σύγκρουση Pecco Bagnaia-Alex Marquez

motogp-aragonia-grand-prix-marquez-2024 (5)

MotoGP Αραγονία:  Το περιστατικό μεταξύ του αδερφού του Marc Marquez και του μελλοντικού συμπαίκτη του ήταν το κύριο σημείο ανάφλεξης του Aragon MotoGP.

Ο Marc Marquez έδωσε τη γνώμη του για τη συντριβή στο Aragon MotoGP μεταξύ Francesco Bagnaia και Alex Marquez.

Ο Marquez, ο οποίος τελικά κέρδισε τον αγώνα της Aragon κατά πέντε δευτερόλεπτα μπροστά από τον Jorge Martin, δεν ήταν πολύ ειλικρινής με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά φαινόταν να έριχνε το φταίξιμο περισσότερο στην πόρτα του μελλοντικού συμπαίκτη του, Bagnaia, λέγοντας ότι ήταν «αισιόδοξος». .

«Το είδα», είπε ο Marquez στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα για το περιστατικό.

«Και νομίζω ότι ο Άλεξ έφυγε πολύ. Ήταν στην πίστα, αλλά όταν φτάσετε στη δεξιά γωνία, δεν περίμενε να έχει τον Pecco [Bagnaia] εκεί.

«Ο Pecco ήταν αισιόδοξος να τον προσπεράσει από έξω, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει αυτή την καθαρή γραμμή, γιατί αν βγεις στη βρώμικη γραμμή όλα γίνονται πιο ριψοκίνδυνα.

«Ήταν μια πολύ άτυχη κατάσταση», κατέληξε ο Marquez, προσθέτοντας «Ελπίζω και οι δύο να είναι καλά».

Η σύγκρουση σημαίνει ότι ο Bagnaia είναι τώρα 23 πόντους πίσω από τον Martin στη βαθμολογία των αναβατών μπροστά από τον δικέφαλο Misano, έχοντας πέντε βαθμούς μπροστά από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ήταν επίσης ένα άλλο σημείο ανάφλεξης μεταξύ της Bagnaia και μιας Gresini Ducati το 2024, μετά τη συντριβή του με τον Marc Marquez στο Grand Prix της Πορτογαλίας και την επαφή μεταξύ του ζευγαριού στο ισπανικό Grand Prix ενώ πάλευε για τη νίκη.

Η σχέση μεταξύ Bagnaia και του μεγαλύτερου αδερφού Marquez είναι από τις πιο εξονυχιστικές στο MotoGP αυτή τη στιγμή, με τους δύο να αναμένεται να παλέψουν μεταξύ τους για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2025 και το 2026 ενώ μοιράζονται το εργοστασιακό γκαράζ της Ducati.

motogp-aragonia-grand-prix-marquez-2024 (5)

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «MotoGP Αραγονία: O Marc Marquez με την “βοήθεια” του αδελφού του πήρε την 1η νίκη από το 2021», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!