ENGINE POWER

Lone Star Le Mans – AF Corse αντιστέκεται στην Toyota, η Alpine στην πρώτη 5άδα

Μετά από έξι ώρες αγώνα με πολύ ζεστό καιρό, η Νο. 83 Ferrari 499P των Robert Kubica, Robert Shwartzman και Yifei Ye κέρδισε το Lone Star Le Mans στο Austin.
Lone Star Le Mans – AF Corse αντιστέκεται στην Toyota, η Alpine στην πρώτη 5άδα
  • Δεύτερη στο αρχικό πλέγμα, η Νο. 83 Ferrari 499P των Robert Kubica, Robert Shwartzman και Yifei Ye κέρδισε το Lone Star Le Mans , τον έκτο γύρο της εξάχρονης Αντοχήςσεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος κατηγορία WEC Hypercar αυτή τη σεζόν .
  • Το κίτρινο πρωτότυπο τέθηκε σε τροχιά με ένα εξαιρετικό πρώτο διπλό πέρασμα από τον Robert Kubica. Πιο γρήγορος από τον αθλητή της pole Antonio Giovinazzi, ο Πολωνός πήρε το προβάδισμα μετά από μια οδηγία της ομάδας που διαβιβάστηκε στον Ιταλό να αφήσει τον διώκτη του να περάσει. Στη συνέχεια, η Ferrari #51 αποκλείστηκε μετά από επαφή με ένα LMGT3 κατά τη διάρκεια της δεύτερης ώρας του αγώνα λόγω βλάβης στο κιβώτιο ταχυτήτων.
  • Προηγούμενο για πολύ καιρό, η Ferrari #83 είδε την επιστροφή της Toyota #7 στη δεύτερη εκκίνηση της διοργάνωσης. Η νίκη φαινόταν ακόμη και προορισμένη για την τριάδα που σχηματίστηκε από τους Kamui Kobayashi , Nyck de Vries και Mike Conway , αλλά το ιαπωνικό πρωτότυπο έχασε το προβάδισμα του αγώνα κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής όμως την τελευταία ώρα. Αυτό το πέναλτι δόθηκε για μη σεβασμό των κίτρινων σημαιών.
  • Ο Kobayashi προσπάθησε να προλάβει στο τέλος του αγώνα και να πιέσει τον Shwartzman, αλλά τελικά ήταν ο Ιάπωνας που έχασε το φρενάρισμα του στην πρώτη στροφή λιγότερο από πέντε λεπτά από την καρό σημαία, επιτρέποντας στους Ρωσοϊσραηλινούς να μειώσουν το προβάδισμα. γραμμή τερματισμού στην πρώτη θέση. Το #7 Toyota πήρε τη δεύτερη θέση μπροστά από τη Ferrari #50 των Antonio Fuoco, Miguel Molina και Nicklas Nielsen.
  • Η Cadillac τερμάτισε λίγο έξω από το βάθρο για τον εντός έδρας αγώνα της με τους Alex Lynn και Earl Bamber, υπογράφοντας το καλύτερο αποτέλεσμα της σεζόν.
  • Καλύτερο αποτέλεσμα της σεζόν και για την Alpine . Μετά την τέταρτη θέση στο Hyperpole το Σάββατο, ο Νο. 35 των Charles Milesi, Paul-Loup Chatin και Ferdinand Habsburg τερμάτισε τον αγώνα στην πρώτη 5άδα. Ωστόσο, η διοργάνωση ξεκίνησε άσχημα με ένα drive through μετά από μια σύγκρουση μεταξύ του Αυστριακού και του Bamber στο τον πρώτο γύρο.
  • Ο Γάλλος κατασκευαστής τοποθετεί τα δύο πρωτότυπα του στο top 10 με την 9η θέση για το Νο. 36 των Mick Schumacher , Nicolas Lapierre και Matthieu Vaxiviere.
  • Το πρώτο Peugeot τερμάτισε στη 12η θέση με το Νο. 93 των Jean-Eric Vergne, Mikkel Jensen και Nico Müller. Νο 94 συνταξιούχος.
  • Ξεκινώντας από την pole position, η No. 27 Heart of Racing Team Aston Martin Vantage με συνοδηγό τους Ian James, Daniel Mancinelli και Alex Riberas κέρδισε με μαεστρία στο GT3.
  • Επόμενη συνάντηση για το WEC, το 6 Hours of Fuji, από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Κατάταξη Lone Star Le Mans 2024:

lone-star-le-mans-af-corse-antistekete-stin-toyota-i-alpine-stin-proti-5ada

lone-star-le-mans-af-corse-antistekete-stin-toyota-i-alpine-stin-proti-5ada

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lone Star Le Mans – AF Corse αντιστέκεται στην Toyota, η Alpine στην πρώτη 5άδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!