ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Χαμός στην Τουρκία – Μήνυμα πραξικοπήματος στη χώρα;

Σε σύγχυση η Τουρκία και ο Ερντογάν που φαίνεται ότι δεν μπορεί να ελέγξει πλέον τα πράγματα.
Χαμός στην Τουρκία – Μήνυμα πραξικοπήματος στη χώρα;

Αρκετά μεγάλο προβληματισμός υπάρχει στην Τουρκία, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να φαίνεται ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Μία μέρα μετά τις δηλώσεις του για τον «ατσάλινο θόλο» που θέλει να δημιουργήσει γύρω από τη χώρα, έρχεται ένα νέο… χαστούκι στο εσωτερικό της χώρας.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε στον ΣΚΑΪ, ο απεσταλμένος του καναλιού, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος είδε πράγματα που δεν του άρεσαν καθόλου από τους απόφοιτους στρατιωτικών σχολών στη χώρα.

Για την ακρίβεια κυκλοφόρησε ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται οι απόφοιτοι σε έναν κύκλο, να τραγουδούν συνθήματα για τον Κεμάλ, λέγοντας «είμαστε στρατιώτες του Κεμάλ».

Έτσι άνοιξε μία συζήτηση για νέο πραξικόπημα στην Τουρκία, όπως γίνει και πριν από λίγα χρόνια και είχαν σοκάρει την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα σχολιάστηκε και από την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι όλο αυτό δεν υπήρχε στο πρόγραμμα της ορκωμοσίας και δεν πρέπει να γίνονται παράνομες ενέργειες μέσα στο στρατό.

Το σύνθημα που ακούστηκε ήταν το εξής:

«Είμαστε οι στρατιώτες του Μουσταφά Κεμάλ (Ατατούρκ). Είμαστε οι στρατιώτες του Μουσταφά Κεμάλ (Ατατούρκ)

Ορκιζόμαστε. Ορκιζόμαστε στην πίστη μας για τη δημοκρατική, κοσμική και ανεξάρτητη Τουρκία, στην πίστη μας για τη δημοκρατική, κοσμική και ανεξάρτητη Τουρκία.

Για την ενότητα της χώρας. Όπως και για την πίστη στην τιμή του τουρκικού λαού».

Τουρκία: Δείτε τα όσα μεταφέρει ο Μανώλης Κωστίδης!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαμός στην Τουρκία – Μήνυμα πραξικοπήματος στη χώρα;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.