ENGINE POWER

Ο Alvaro Bautista υπογράφει επέκταση ενός έτους WorldSBK με την Ducati

Ο Alvaro Bautista θα παραμείνει στη Ducati για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike του 2025.
Ο Alvaro Bautista υπογράφει επέκταση ενός έτους WorldSBK με την Ducati

Ο Alvaro Bautista υπέγραψε εκ νέου με την Ducati για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike του 2025.

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Superbike θα συνεχίσει στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο, τερματίζοντας τις εικασίες σχετικά με την πιθανή αποχώρησή του.

Η ανακοίνωση έγινε ενόψει του Γαλλικού Γύρου WorldSBK αυτού του Σαββατοκύριακου, όγδοος γύρος της σεζόν 2024.

Ο Bautista κέρδισε και τους δύο Παγκόσμιους τίτλους Superbike με την Ducati, το 2022 και ξανά το 2023. Επί του παρόντος, ο Ισπανός αναβάτης βρίσκεται τρίτος στην κατάταξη των αναβατών του 2024, έχοντας μπει στη σεζόν ενώ εξακολουθεί να ανακτά τη φυσική του κατάσταση μετά από έναν τραυματισμό στην πλάτη που υπέστη στο τέλος του 2023 ενώ δοκίμαζε μια μοτοσυκλέτα Ducati Desmosedici MotoGP, προετοιμαζόμενη για το μπαλαντέρ του στο Grand Prix της Μαλαισίας.

Ο Bautista βρίσκεται αυτή τη στιγμή 142 πόντους πίσω από τον Toprak Razgatlioglu και 50 πόντους πίσω από τον πρωτάρη συμπαίκτη του Nicolo Bulega, έχοντας αποτύχει χωρίς νίκη από τον αγώνα Superpole στον Ολλανδικό Γύρο.

“Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεχίσω άλλη μια σεζόν με την Ducati, με την Αρούμπα και με αυτήν την όμορφη ομάδα που αντιπροσωπεύει μια οικογένεια για μένα”, είπε ο Bautista. “Αισθάνομαι τέλεια σωματικά και ψυχικά και είμαι σίγουρος ότι μπορώ ακόμα να είμαι πολύ ανταγωνιστικός. Επιπλέον, Υπάρχει μια εξαιρετική σχέση με όλους, από τους μηχανικούς μέχρι τη διοίκηση και τους χορηγούς, γι’ αυτό είμαι ακόμα πιο χαρούμενος».

o-alvaro-bautista-ipografi-epektasi-enos-etous-worldsbk-me-tin-ducati

Ο Stefano Cecconi, διευθυντής της ομάδας Aruba.it Racing Ducati, δήλωσε: «Έχω πει πολλές φορές ότι προτεραιότητά μας ήταν να συνεχίσουμε με τον Alvaro και ανυπομονούσα να ανακοινώσω επίσημα την ανανέωση της συνεργασίας μας.

«Είναι χαρά να συνεργάζομαι μαζί του, τόσο από προσωπική όσο και από επαγγελματική άποψη. Είμαι πεπεισμένος ότι συνεχίζοντας να εργαζόμαστε σκληρά μαζί, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις νέες προκλήσεις που μας προσφέρουν οι νέοι κανονισμοί.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων αγώνων βρήκαμε λύσεις που επέτρεψαν στον Alvaro να ξαναβρεί τις αισθήσεις που έλειπαν λίγο στην αρχή της χρονιάς. Τώρα, πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι για να κάνουμε ένα μεγάλο φινάλε της σεζόν και να κλείσουμε τη διαφορά που μας χωρίζει από την κορυφή».

Ο Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse, Gigi Dall’Igna, συνέβαλε καθοριστικά στο να φέρει τον Bautista στο εργοστασιακό έργο WorldSBK της Ducati από το MotoGP το 2019, και επίσης στην επαναφορά του στην ιταλική μάρκα το 2022 μετά τα δύο ανεπιτυχή χρόνια του Bautista με τη Honda.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε με τον Alvaro Bautista”, είπε ο Dall’Igna. “Μας έχει δώσει μεγάλα συναισθήματα τις τελευταίες σεζόν και το ταλέντο του παραμένει σίγουρα αδιαμφισβήτητο. Οι νέοι κανονισμοί και το πολύ υψηλό επίπεδο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike θα κάνουν Το 2025 είναι δύσκολο, αλλά είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε μαζί.

«Προς το παρόν, είναι σημαντικό να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στην τρέχουσα σεζόν: το Πρωτάθλημα είναι ακόμα μακρύ και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τον Αλβάρο σε θέση να υπερασπιστεί τον Παγκόσμιο τίτλο μέχρι το τέλος».

Η ανακοίνωση του Alvaro Bautista είναι επίσης, έμμεσα, επιβεβαίωση ότι, εάν ο σημερινός ηγέτης πόντων WorldSSP Adrian Huertas, ο οποίος οδηγεί για την ομάδα Supersport της ομάδας Aruba.it Ducati, ανέβει στο WorldSBK τον επόμενο χρόνο, δεν θα είναι με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati όπως ήταν. για τον Nicolo Bulega τον περασμένο χειμώνα.

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Alvaro Bautista υπογράφει επέκταση ενός έτους WorldSBK με την Ducati», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!