ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διαιτησία: Ο Λανουά και η Έκτη Άίσθηση στη φάση του Μουκουντί! Τέτοια έλεγε και στην Γαλλία;

Διαιτησία: Μας είδε αλευρωμένους και μας πέρασε για μυλωνάδες ο Στεφάν Λανουά! Αυτά (τους) έλεγε και στην Γαλλία; Όσα είδε η… πεθερά, σχολίασε ο Λανουά στο βίντεο analysis, όσον αφορά τη διαιτησία της 3ης αγωνιστικής. Για την φάση του χεριού του Μουκουντί στο Λεβαδειακός – ΑΕΚ, ο Γάλλος αρχιδιαιτητής τόνισε οτι δεν υπάρχει παράβαση πέναλτι,...
Διαιτησία: Ο Λανουά και η Έκτη Άίσθηση στη φάση του Μουκουντί! Τέτοια έλεγε και στην Γαλλία;

Διαιτησία: Μας είδε αλευρωμένους και μας πέρασε για μυλωνάδες ο Στεφάν Λανουά! Αυτά (τους) έλεγε και στην Γαλλία;

Όσα είδε η… πεθερά, σχολίασε ο Λανουά στο βίντεο analysis, όσον αφορά τη διαιτησία της 3ης αγωνιστικής. Για την φάση του χεριού του Μουκουντί στο Λεβαδειακός – ΑΕΚ, ο Γάλλος αρχιδιαιτητής τόνισε οτι δεν υπάρχει παράβαση πέναλτι, ωστόσο είδε πράγματα που μόνο εκείνος και ο… πιτσιρικάς στην Έκτη Αίσθηση, έβλεπε!

«Ι see dead people» η χαρακτηριστική ατάκα του τότε νεαρού Χάλεϊ Τζόελ Όσμεντ στον Μπρους Γουίλις για όσους δεν θυμούνται την εξαιρετική ταινία, η οποία με 672,8 εκατομμύρια δολάρια, αποτέλεσε την δεύτερη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία παγκοσμίως το 1999, πίσω από το Star wars – Episode 1!

Προφανώς και οι… ταινιες μικρού μήκους που ανεβάζει κάθε Τρίτη (μετά το old time classic Θέατρο της Δευτέρας της ΕΡΤ) ο Λανούα δεν θα έχουν την ανάλογη επιτυχία, αλλά μερικά μηδενικά παραπάνω θα προστεθούν στον προσωπικό του λογαριασμό μετά την θητεία στην ΚΕΔ.

Ο Κόουλ Σίαρ λοιπόν της εξαιρετικού ψυχολογικού θρίλερ των late 90’s, έβλεπε… νεκρούς, ο Στεφάν Λανουά της ΚΕΔ είδε οτι η μπάλα πριν βρει στο χέρι του Μουκουντί βρήκς στο μηρό του! Κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από καμία επίγεια, μέσω drone, ή ακόμα και δορυφορική λήψη!

Ο Λανουά προφανώς βλέποντας οτι στην Ελλάδα, η ημιμάθια των κανονισμών δίνει πτυχία ακόμα και σε τηλεκριτικούς διαιτησίας, προσπάθησε να εφεύρει ένα element που αφενός δεν υπάρχει στη φάση της Λιβαδειάς και αφετέρου και να υπήρχε, δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για να στοιχειοθετήσει ΜΗ παράβαση πέναλτι. Και από το πόδι στο χέρι να πάει η μπάλα, αν το χέρι είναι σε μη φυσική/φυσιολογική θέση, θα είχαμε παράβαση.

Το «πόδι – χέρι» (οπως και το κακό παίξιμο) είναι ένας αναχρονιστικός όρος, ο οποίος δεν υφίσταται στον κανονισμό διαιτησίας. Ο Μουκουντί, αν θέλουμε να μπούμε στην διαδικασία να συζητήσουμε κάτι που ΔΕΝ ΈΓΙΝΕ, δεν παίζει τη μπάλα για να μπούμε στην διαδικασία να εξετάσουμε το ενδεχόμενο η μπάλα να πηγαίνει από το πόδι στο χέρι. Ο αμυνόμενος θεωρείται οτι παίζει τη μπάλα, ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΚΑΤΟΧΗ! Ο Μουκουντί στη συγκεκριμένη φάση προσπαθεί να ανακόψει τη πορεία της μπάλας (προς την εστία) και όχι να παίξει τη μπάλα. Xέρι σε μη φυσικη/φυσιολογική θέση, φυσικα και μπορεί να θεωρηθεί παράβαση ακόμα και αν πρώτα η μπάλα βρεί σε αλλο σημείο του σώματος.

Αυτά για να ξέρουμε τι λέμε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Διαιτησία: Ο Λανουά και η Έκτη Άίσθηση στη φάση του Μουκουντί! Τέτοια έλεγε και στην Γαλλία;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!