ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΔ: «Βέλη» Χαρακόπουλου κατά Μητσοτάκη – «Βαθιά νυχτωμένοι όσοι νόμιζαν ότι ο γάμος των ομόφυλων δεν θα κοστίσει»

ΝΔ: Στα κάγκελα οι συντηρητικοί βουλευτές ενόψει ΔΕΘ - «Η παράταξη απομακρύνεται από σταθερές αξίες, όπως η οικογένεια» είπε ο Χαρακόπουλος
ΝΔ: «Βέλη» Χαρακόπουλου κατά Μητσοτάκη – «Βαθιά νυχτωμένοι όσοι νόμιζαν ότι ο γάμος των ομόφυλων δεν θα κοστίσει»

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επιδιώκει με όλους τους τρόπους να απαλλαγεί από τις «αμαρτίες» της πενταετούς κυβερνήσεώς του, αλλά η βουλευτική βάση της ΝΔ, και ιδιαίτερα οι βουλευτές της επαρχίας, δεν παύουν να «βράζουν» με τα συνεχή πολιτικά ατοπήματα του πρωθυπουργού.

Ακόμα και η ανάπαυλα των διακοπών και του κλεισίματος της Βουλής, δεν στάθηκαν ικανά για να αφήσουν πίσω οι γαλάζιοι βουλευτές τα όσα προσάπτουν στην ηγεσία της κυβέρνησης. Κοινή θέση των δεξιών βουλευτών είναι ότι η ΝΔ οδηγείται στα βράχια όσο παίρνει μεγαλύτερες αποστάσεις από τις αξίες της παραδοσιακής δεξιάς. Ισχυρίζονται ότι ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στην πασοκοποιημένη κυβέρνηση που επί των ημερών Μητσοτάκη θυμίζει κεντροαριστερό κόμμα σε μόνιμη κρίση ταυτότητας.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν ξανά και ξανά ότι η ιδεολογική αποστασία του Κ.Μητσοτάκη, συνεχίζει να κοστίζει ακριβά στην κυβέρνηση, αφού η ΝΔ δεν λέει να ξεκολλήσει από τα βαλτωμένα ποσοστά των ευρωεκλογών. Το μόνιμο αγκάθι της ακρίβειας, η εγκατάλειψη των πληγεισών περιοχών, οι αλλεπάλληλες «σφαλιάρες» στα εθνικά, αλλά και ο νόμος για τον γάμο των ομοφυλόφιλων είναι τα κορυφαία θέματα που κάνουν τους συντηρητικούς βουλευτές της ΝΔ, να μην έχουν πρόσωπο να εμφανιστούν στις εκλογικές περιφέρειές τους.

Ως σημείο – κλειδί για την πορεία του κόμματος, οι συντηρητικοί βουλευτές θεωρούν ότι θα παίξει τεράστιο ρόλο η  πρόταση για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εκεί θα φανεί αν η ΝΔ συνεχίσει την πορεία προς την ταυτοτική διάλυση ή αν θα δώσει ξανά ζωή με σοβαρές εθνικές θέσεις, σε ένα αξίωμα που απονεύρωσε ο Κ.Μητσοτάκης. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μπορεί να μην προήλθε από τα «σπλάχνα» της ΝΔ, αλλά έγινε κάτι σαν «υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ», έγινε δηλαδή δεκανίκι για όλες τις αντεθνικές, διεθνιστικές, αντιλαϊκές και woke θέσεις της ατζέντας Μητσοτάκη.

Σε αυτό το θέμα μένει να φανεί αν ο πρωθυπουργός επιμείνει σε λογικές ενός διακοσμητικού ΠτΔ που απλά συνεπικουρεί το χαρτοφυλάκιο της κυβέρνησης ή αν θα προταθεί ένα δυναμικό πρόσωπο υψηλού συμβολισμού, όπως είναι ο Νίκος Δένδιας, για τον οποίο διακινούνται σχετικές φήμες (που όμως διέψευσε ο Παύλος Μαρινάκης).

Πυρά Χαρακόπουλου

Το βέβαιο είναι ότι είναι δεκάδες οι γαλάζιοι βουλευτές που έχουν θέσει βέτο στην υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου, μη θέλοντας με τίποτα να ανανεώσει την αποτυχημένη θητεία της. Ενδεικτικό του πόσο βρίσκονται στα… κάγκελα οι συντηρητικοί βουλευτές, είναι ότι «πυροβολούν» τις πολιτικές Μητσοτάκη ακόμα και λίγες μέρες πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ, δηλαδή σε ένα γεγονός που συνήθως προσφέρεται για επικοινωνιακό «λίφτινγκ» των κομμάτων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του βουλευτή Λάρισας Μάξιμου Χαρακόπουλου ο οποίος σε συνέντευξή του στο LarissaPress, εκτόξευσε πυρά προς το Μητσοτακικό κέντρο αποφάσεων, ενώ εκτίμησε ότι: «η πρόταση για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα σηματοδοτήσει πολλά».

Ο κ. Χαρακόπουλος έκανε καυστικά σχόλια για όλα τα ατοπήματα του πρωθυπουργού που επισημαίνει τους τελευταίους μήνες η βάση της λαϊκής δεξιάς:

«Θυμούμαι βαρύγδουπες αναλύσεις ότι ο γάμος των ομόφυλων δεν θα επηρεάσει την ψήφο στις ευρωεκλογές κι έλεγα, μα είναι δυνατόν να είναι τόσο βαθιά νυχτωμένοι όσοι διατυμπανίζουν αυτές τις απόψεις; Πόσο ξένοι με τα ελληνικά δεδομένα μπορεί να είναι όσοι υποστηρίζουν με πάθος αυτή τη ρύθμιση. Αν ο πολιτικός αδυνατεί να πιάσει τον σφυγμό της κοινωνίας τότε υπάρχει πρόβλημα», είπε.

«Υπάρχει μια υπόκωφη βοή. Ο κόσμος έχει παράπονα από την κυβέρνησή μας», τόνισε ο Μ. Χαρακόπουλος και έφερε ως παράδειγμα την εκλογική του περιφέρεια: «εδώ στη Θεσσαλία είχαμε και τις πλημμύρες και νωρίτερα τον σεισμό, με τις πληγές να μην έχουν ακόμη κλείσει. Κερασάκι στην τούρτα των παραπόνων οι κακές πληρωμές αποζημιώσεων και αγροτικών επιδοτήσεων». «Πιστεύω ότι χρειάζονται ταχύτερα ανακλαστικά πριν είναι αργά, πριν παγιωθεί αυτή η αίσθηση», προειδοποίησε ο Μ. Χαρακόπουλος.

«Η αίσθηση που δημιουργήθηκε σε πολλούς ότι η παράταξη απομακρύνεται από σταθερές αξίες, όπως η οικογένεια, -που βρίσκονται στον σκληρό πυρήνα της ιδεολογίας μας-, σε συνδυασμό με την αδυναμία πολλών να δουν με αισιοδοξία το μέλλον τους, παρά τη βελτίωση οικονομικών δεικτών, οδήγησε στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και στην επιβεβαίωσή του και στις δημοσκοπήσεις που ακολούθησαν», υπογράμμισε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΝΔ: «Βέλη» Χαρακόπουλου κατά Μητσοτάκη – «Βαθιά νυχτωμένοι όσοι νόμιζαν ότι ο γάμος των ομόφυλων δεν θα κοστίσει»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.