ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναγνωρισμένο ιδιωτικό ΤΕΦΑΑ στην Ελλάδα; Και όμως υπάρχει!

Το Γαλλικό Κολλέγιο προσφέρει αποκλειστικά στην Ελλάδα αναγνωρισμένες σπουδές φυσικής αγωγής (ΤΕΦΑΑ)
Αναγνωρισμένο ιδιωτικό ΤΕΦΑΑ στην Ελλάδα; Και όμως υπάρχει!
  • Γυμναστής σε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο, προπονητής ομάδας ή ιδιοκτήτης
    γυμναστηρίου
  •  Αναγνώριση από το ΑΣΕΠ και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
  • Σπουδές στην Ελλάδα, στα ελληνικά!
  • Πτυχίο από το δημόσιο, γαλλικό Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord
  •  Αναβολή στράτευσης – δυνατότητα εξ’ αποστάσεως φοίτησης

Για να γίνει κανείς γυμναστής σε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο, προπονητής σε ομάδα, να έχει αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ πτυχίο ή να ανοίξει δικό του γυμναστήριο, τα ΤΕΦΑΑ δεν είναι πλέον μονόδρομος.

Το Γαλλικό Κολλέγιο Idef (www.idef.gr), ακαδημαϊκός συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, προσφέρει αποκλειστικά στην Ελλάδα αναγνωρισμένες σπουδές φυσικής αγωγής (ΤΕΦΑΑ), αλλά και νομικής του δημόσιου γαλλικού πανεπιστημίου της Σορβόννης Sorbonne Paris Nord.

Οι σπουδές γίνονται στην Ελλάδα – στα ελληνικά, ενώ υπάρχει επίσης και η επιλογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με δυνατότητα έμμισθης πρακτικής άσκησης. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα σπουδών στα Αγγλικά ή τα Γαλλικά.

Αν και φοιτούν από στην Ελλάδα, οι φοιτητές είναι φοιτητές του δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου: λαμβάνουν την ίδια φοιτητή ταυτότητα με αυτούς που φοιτούν στο Παρίσι, απολαμβάνοντας όλα τα δικαιώματα της φοιτητικής ταυτότητας δημόσιου ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και λαμβάνουν φυσικά στο τέλος το ίδιο Πτυχίο.

Ως γαλλικά και όχι Βρετανικά, αποτελούν πτυχία κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα, ενώ παρέχεται και αναβολή στράτευσης. Οι απόφοιτοι της φυσικής αγωγής μπορούν να προσληφθούν στο δημόσιο ως καθηγητές ή να εργαστούν ως προπονητές σε ομάδες, σε γυμναστήρια κλπ. Τα πτυχία αναγνωρίζονται φυσικά από την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας (ΑΤΕΕΝ), τον ΑΣΕΠ και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Τις πρώτες επαγγελματικές δυνατότητες τις αποκτούν οι φοιτητές ήδη ολοκληρώνοντας τα δύο πρώτα χρόνια, ενώ με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, μπορούν να συνεχίσουν στη Σχολή για Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και μετά για Διδακτορικό.

Το Πανεπιστήμιο μάλιστα ετοιμάζει να εξελίξει την παρουσία του στην Ελλάδα σε μη κερδοσκοπικό, μη κρατικό πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του νέου νόμου.

Το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης – Université Sorbonne Paris Nord, αποτελεί ένα από τα δεκατρία αυτόνομα πανεπιστήμια που διαδέχθηκαν το Πανεπιστήμιο του Παρισιού γνωστού ευρέως ως Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα της Γαλλίας, λειτουργώντας Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο πλαίσιο της Ιατρικής Σχολής και εγκαταστάσεις σε πέντε πανεπιστημιουπόλεις: Villetaneuse, Bobigny, Saint-Denis, La Plaine Saint-Denis και Argenteuil. Είναι ιδρυτικό μέλος του Campus Condorcet, ενός από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα παγκοσμίως στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, και της συμμαχίας πανεπιστημίων Sorbonne Paris-Cité με το Université Paris-Cité.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.idef.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αναγνωρισμένο ιδιωτικό ΤΕΦΑΑ στην Ελλάδα; Και όμως υπάρχει!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.