ENGINE POWER

Ο Thierry Neuville και η Hyundai ενώθηκαν για 12η συνεχή χρονιά το 2025

Ενώ προέκυψε το ζήτημα των συμβολαίων, η Hyundai Motorsport και ο Thierry Neuville ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται μαζί το 2025. Προς το παρόν, τίποτα δεν έχει αποκαλυφθεί σχετικά με το 2026 και αρκετές φήμες κυκλοφορούν γύρω από την ομάδα του Cyril Abiteboul.
Ο Thierry Neuville και η Hyundai ενώθηκαν για 12η συνεχή χρονιά το 2025

Για πολλές δοκιμασίες, η απάντηση ήταν πάντα η ίδια όταν θίγονταν το θέμα των συμβάσεων. «  Είμαστε σε συζητήσεις  », είπαν γρήγορα και τα δύο μέρη. Καθώς το Acropolis ξεκινά το τελικό σπριντ του WRC 2024 , η κατάσταση γίνεται πιο ξεκάθαρη με την υπογραφή ενός επιπλέον έτους συνεργασίας μεταξύ του Thierry Neuville και της Hyundai .

« Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε τον Thierry Neuville μαζί με τον Ott Tänak για την εκστρατεία μας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA 2025 », εξηγεί ο Cyril Abiteboul . Η απόφαση να διατηρήσουμε αυτό το ανταγωνιστικό δίδυμο στο Hyundai Motorsport υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στη σειρά το 2025, όπου θα στοχεύσουμε και πάλι σε τρεις τίτλους πρωταθλήματος. Ο Thierry είναι στην Hyundai Motorsport από την αρχή και έχει αποδειχθεί ανεκτίμητος για την ομάδα, τόσο στους αγώνες όσο και στο εργοστάσιο, τα τελευταία 11 χρόνια. Με αυτόν και τον πλοηγό του Martijn Wydaeghe τώρα αφοσιωμένοι στην επόμενη σεζόν, έχουμε όλα τα απαραίτητα συστατικά για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο του αθλήματός μας. »

Παρών από την έναρξη του έργου και τις πρώτες διοργανώσεις το 2014, ο 36χρονος Βέλγος θα αγωνιστεί για 12η συνεχόμενη σεζόν για τον Κορεάτη κατασκευαστή. Στο τιμόνι διαφορετικών vintage του i20 και μέσω αρκετών τεχνικών κανονισμών, ο οδηγός από το Saint-Vith πέτυχε 20 νίκες, 59 βάθρα και 371 καλύτερους χρόνους. Ο Martijn Wydaeghe, ο οποίος είναι ο συνοδηγός του από το Μόντε Κάρλο το 2021, θα είναι επίσης μέρος της περιπέτειας.

« Είμαι πολύ χαρούμενος που επεκτείνω το συμβόλαιό μου με τη Hyundai Motorsport για τη σεζόν 2025 », δήλωσε ο Thierry Neuville. Δεν υπάρχουν πολλές συνεργασίες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό που να διαρκούν όσο η δική μας, αλλά από το 2014 έχουμε πετύχει μαζί μεγάλες επιτυχίες. Έχω ξαναπεί ότι αυτή η ομάδα έχει γίνει μια δεύτερη οικογένεια για μένα, και η φιλοδοξία και το κίνητρό μας αυξάνονται μόνο χρόνο με το χρόνο. Θα ήταν μεγάλη τιμή να κερδίσουμε τον πρώτο μας τίτλο οδηγού μαζί τους στο τέλος αυτής της σεζόν και να συνεχίσουμε αυτή τη δυναμική για δωδέκατη χρονιά μαζί. Ανυπομονώ να δω τι επιφυλάσσει το μέλλον. »

Μέσα από τα λόγια του Abiteboul, φαίνεται ότι ο Ott Tänak θα είναι επίσης εκεί τον επόμενο χρόνο. Αυτό το πολύ αποτελεσματικό δίδυμο θα ενωθεί με ένα 3ο αυτοκίνητο του οποίου το πλήρωμα ή τα πληρώματα δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. Δεδομένων των αποτελεσμάτων των πρόσφατων αγώνων, το Γάλλο αφεντικό είχε προτείνει ότι θα μπορούσε να δώσει έναν μόνο οδηγό δίπλα στον Βέλγο και τον Εσθονό.

Αυτή η υπογραφή για μία μόνο σεζόν εγείρει ερωτήματα για το τι θα ακολουθήσει; Πρέπει να συμπεράνουμε ότι η Hyundai δεν θα προχωρήσει παραπέρα; Πρέπει να δώσουμε πίστη στην τελευταία μοντέρνα φήμη που υποστηρίζει ότι η είσοδος στο Rally1 θα γίνει μέσω ιδιωτικής ομάδας; Μέχρι στιγμής, η άφιξη στο WEC της δομής που βασίζεται στο Alzenau δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Οι εκδόσεις διαφέρουν ως προς το όνομα (N? Genesis?) που θα χρησιμοποιηθεί, στην τοποθεσία και ακόμη και στη διαδρομή για να το επιτύχετε (LMP2 μετά Lmdh?). Το μόνο σίγουρο, και αυτό είναι εξαιρετικά νέα, είναι ότι ο Thierry Neuville θα εξακολουθεί να είναι στο τιμόνι ενός i20 Rally1 που θα έπρεπε να έχει βελτιωθεί σε σύγκριση με το τρέχον. Μένει να δούμε αν θα φορέσει το Νο 1…

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Thierry Neuville και η Hyundai ενώθηκαν για 12η συνεχή χρονιά το 2025», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!