ENGINE POWER

Η Dorna και η FIM επεκτείνουν τη συμφωνία MotoGP έως το 2060

Η Dorna και η FIM επεκτείνουν τη συμφωνία για τα δικαιώματα προώθησης MotoGP έως το 2060.
Η Dorna και η FIM επεκτείνουν τη συμφωνία MotoGP έως το 2060

Η Dorna Sports έχει επεκτείνει τα δικαιώματα προώθησης για όλα τα υπάρχοντα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM που διεξάγεται από την Dorna, συμπεριλαμβανομένων των MotoGP και WorldSBK , έως το 2060.

Η Dorna εξασφάλισε για πρώτη φορά δικαιώματα προώθησης για το «FIM Grand Prix World Championship» το 1992.

Σε συνεργασία με την ένωση ομάδων (IRTA) και την ένωση κατασκευαστών (MSMA), η συνεργασία μεταξύ της FIM και της Dorna «υποστηρίζει ένα αξιοζήλευτο οικοσύστημα στο MotoGP, χτισμένο σε ένα ασυναγώνιστο επίπεδο συναίνεσης που βάζει το άθλημα πρώτο».

Τα άλλα παγκόσμια πρωταθλήματα που περιλαμβάνονται επίσης στην εκτεταμένη συμφωνία περιλαμβάνουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike FIM (που αποκτήθηκε από την Dorna το 2015), το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM MotoE (από το 2019), το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM JuniorGP (από το 2019) και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αγώνων πίστας γυναικών FIM Πρωτάθλημα (από το 2023).

Ο Jorge Viegas, Πρόεδρος της FIM, δήλωσε: «Αυτή είναι μια απίστευτα σημαντική στιγμή και μια στιγμή που παρέχει μακροπρόθεσμη σαφήνεια και ασφάλεια σχετικά με την κορυφή του αθλητισμού μοτοσυκλέτας.

«Αυτό δεν είναι μόνο σημαντικό για όλους όσους εμπλέκονται άμεσα στο MotoGP, αλλά και για την ευρύτερη κοινότητα των αγώνων μοτοσυκλέτας που αποκομίζει τα οφέλη από την παγκόσμια θέση, αξία και παρουσία αυτής της κορυφαίας σειράς.

«Η συνεχιζόμενη και ολοένα στενότερη συνεργασία μεταξύ της FIM, της Dorna Sports και των άλλων βασικών ενδιαφερομένων είναι κάτι που έχει οικοδομηθεί εδώ και πολλά χρόνια, η εμπιστοσύνη και η συνεργασία που υπάρχουν τώρα παράλληλα με αυτή τη μακροπρόθεσμη συμφωνία προσφέρουν μεγάλες βάσεις για τη μελλοντική ανάπτυξη του MotoGP συν όλα τα σχετικά πρωταθλήματα.

«Εκ μέρους της FIM, θα ήθελα να εκφράσω την πιο ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη για το έργο που έχει κάνει η Dorna Sports από το 1992 και προσβλέπω με μεγάλη αυτοπεποίθηση να συνδυάσουμε τις προσπάθειές μας για να εξασφαλίσουμε τη συνεχή ανάπτυξη και επιτυχία του MotoGP για πολλά ακόμη χρόνια. Έλα.”

Ο Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της κατόχου των δικαιωμάτων MotoGP, Dorna Sports, πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που ανακοινώνουμε αυτή τη συμφωνία με τη FIM. Είναι φανταστικά νέα για το άθλημα, και τους οπαδούς μας σε όλο τον κόσμο, ότι αυτή η συνεργασία είναι εγγυημένη ότι θα συνεχιστεί. Έχουμε φτιάξει κάτι πραγματικά ξεχωριστό και θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το άθλημα ακόμη περισσότερο, δουλεύοντας μαζί.

«Το να καταφέρουμε να καταλήξουμε σε μια τέτοια μακροπρόθεσμη συμφωνία προσθέτει απίστευτη αξία για το MotoGP. Στο σημερινό τοπίο του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας, το επίπεδο συναίνεσης που απολαμβάνουμε στο MotoGP είναι κάτι στο οποίο έχουμε το προνόμιο να είμαστε μέρος και θέτει φανταστικά θεμέλια για το άθλημά μας να συνεχίσει την τροχιά ανάπτυξής του. 

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη FIM για την υποστήριξή της και ανυπομονούμε να κάνουμε το MotoGP ακόμα μεγαλύτερο και καλύτερο από ποτέ καθώς συνεχίζουμε τη συνεργασία μας».

Η Liberty Media, η οποία κατέχει τα εμπορικά δικαιώματα της Formula 1, βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης της εξαγοράς της Dorna Sports.

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Dorna και η FIM επεκτείνουν τη συμφωνία MotoGP έως το 2060», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!