ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μεταναστευτικό: Η Τουρκία αντί να απελαύνει τους μετανάστες τους «σπρώχνει» προς την Ελλάδα;

Ερωτηματικά προκαλεί η αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία στην Ελλάδα τη στιγμή που οι Τούρκοι ισχυρίζονται οτι κάνουν καλά τη δουλειά.
Μεταναστευτικό: Η Τουρκία αντί να απελαύνει τους μετανάστες τους «σπρώχνει» προς την Ελλάδα;

Χειροτερεύουν τα πράγματα στο Μεταναστευτικό τον τελευταίο καιρό, καθώς οι ροές παράνομων μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα έχουν δυστυχώς πολλαπλασιαστεί σε μεγάλο βαθμό.

Αυτό το οποίο προκαλεί ερωτηματικά είναι οτι από τη μία η Τουρκία ισχυρίζεται οτι όσους Σύριους και Αφγανούς μετανάστες συλλαμβάνει τους μεταφέρει σε ασφαλές σημείο κοντά στη Συρία προκειμένου να επιστρέψουν στις χώρες του.

Αν αυτό συμβαίνει τότε πως γίνεται τους τελευταίους μήνες να έχουν αυξηθεί δραματικά οι ροές λαθρομεταναστών προς την χώρα μας, ειδικά από το Αιγαίο; Μήπως η Τουρκία λέει ψέματα και αντί να απελαύνει τους μετανάστες, τελικά τους «σπρώχνει» προς την Ελλάδα;

Αυτή ακριβώς την εικόνα έχει η ελληνική πλευρά, όπως και οτι μπρος στο ενδεχόμενο αυτοί οι Σύριοι και οι Αφγανοί να υποχρεωθούν να γυρίσουν στις πατρίδες τους προσπαθούν μόνοι τους να φύγουν από την Τουρκία και να έρθουν με κάθε τρόπο στην Ελλάδα.

Η αύξηση των μεταναστευτικών ροών και η αλλαγή του τρόπου δράσης των δουλεμπόρων έχει θέσει σε συναγερμό τις αρχές. Έλληνες και Τούρκοι αξιωματικοί θα καθίσουν στο τραπέζι της συζήτησης στις 12 του μηνός στην Αδριανούπολη.

Ή Ελλάδα από την πλευρά της θα στείλει τον αρμόδιο Ταξίαρχο ο οποίος είναι ο προϊστάμενος του κλάδου για την προστασία των συνόρων.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ του Open για το μεταναστευτικό

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μεταναστευτικό: Η Τουρκία αντί να απελαύνει τους μετανάστες τους «σπρώχνει» προς την Ελλάδα;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.