ΜΠΑΣΚΕΤ

Αποθεώθηκαν Γκάλης και Γιαννάκης στο φιλικό στη μνήμη του Ντράζεν Πέτροβιτς – Ανατριχίλα στο ολόγραμμά του

Θερμό χειροκρότημα από τους Κροάτες οπαδούς για τον Γκάλη και τον Γιαννάκη στο φιλικό για τον Ντράζεν Πέτροβιτς.
Αποθεώθηκαν Γκάλης και Γιαννάκης στο φιλικό στη μνήμη του Ντράζεν Πέτροβιτς – Ανατριχίλα στο ολόγραμμά του

Νίκος Γκάλης και Παναγιώτης Γιαννάκης γνώρισαν την αποθέωση στο μεγαλο φιλικό που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (5/9) στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας στη μνήμη του Ντράζεν Πέτροβιτς.

Μέσα σε όσους κλήθηκαν να σταθούν στο κέντρο του γηπέδου και να μιλήσουν για τον αδικοχαμένο Κροάτη μπασκετομπολίστα ήταν και οι δύο θρύλοι του ελληνικού μπάσκετ.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Παναγιώτης Γιαννάκης που είπε: «Απίστευτες αναμνήσεις. Το 1987 ελέγξαμε λίγο την επίθεσή του αλλά ήταν η τελευταία φορά που το κάναμε, γιατί μετά δεν μπορούσαμε να τον μαρκάρουμε. Ήταν απίθανο να παίζεις μαζί του, ήταν τρομερός παίκτης. Είχε πάθος. Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς μας έφερε κοντά και γίναμε φίλοι. Ήμουν πάντα θαυμαστής του, θαυμαστής του πως άλλαξε το μπάσκετ στο ΝΒΑ. Που έδειξε πως στην Ευρώπη υπάρχουν παίκτες που μπορούν να ομορφύνουν και να κάνουν διάσημο το μπάσκετ. Ήταν αρτίστας, ένας παίκτης που έδωσε πολλά σε όλους μας. Ήταν απίστευτο».

Αποθεώθηκαν Γκάλης και Γιαννάκης στο φιλικό προς τιμήν του Ντράζεν Πέτροβιτς – Ανατριχίλα στο ολόγραμμά του

Λίγο αργότερα ο λόγος πέρασε στον Νίκο Γκάλη που είπε για τον Ντράζεν που ανέφερε: «Ήταν φανταστικός παίκτης, ξεχωριστός παίκτης, με μεγάλο μπασκετικό IQ. Ήταν απόλαυση να παίζω εναντίον του. Ευχαριστώ που με καλέσατε».

Τόσο ο Γιαννάκης όσο και ο Γκάλης χειροκροτηθηκαν θερμά από τους Κροάτες οπαδούς που έδειξαν οτι δεν ξεχνούν τους δύο τεράστιους Έλληνες καλαθοσφαιριστές που για πολλά χρόνια διέπρεπαν στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν σε μια μεγάλη οθόνη του γηπέδου εμφανίστηκε το ολόγραμμα του Ντράζεν ο οποίος φορώντας την εμφάνιση της Εθνικής Κροατίας έκανε κάποια «κολπάκια» με τη μπάλα, μιλώντας παράλληλα στο κοινό.

Άπαντες στο γήπεδο το οποίο ήταν κατάμεστο συγκινήθηκαν έντονα και άρχισαν να τραγουδάνε και να χειροκροτάνε. Τη μεγαλύτερη συγκίνηση βεβαίως την είχε η μητέρα του Πέτροβιτς Μπιζέρκα και ο αδελφός Άτσο που καθόταν δίπλα της.

Για την ιστορία η ομάδα «Ντράζεν» (Ομπράντοβιτς, Σπάχια οι προπονητές)  κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στην Εθνική Κροατίας με 110-107.

Ακόμη, πραγματοποιήθηκε ένας διαγωνισμός τριπόντων, με τον Χεζόνια να επικρατεί κόντρα στον Μούσα με 17-16.

Ομάδα «Ντράζεν» (Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Νέβεν Σπάχια): Ελάιζα Μπράιαντ, Νέναντ Ντιμιτρίεβιτς, Βάνια Μαρίνκοβιτς, Γιάκα Μπλάζιτς, Ντζάναν Μούσα, Νταϊσόν Πιέρ, Έντι Ταβάρες, Τορνίκε Σενγκέλια, Ματίας Λεσόρ, Αντρέας Ομπστ, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς

Εθνική Κροατίας (Γιόζιπ Σέζαρ): Γκόραν Φιλίποβιτς, Γκόραν Φιλίποβιτς, Φιλίπ Κρούσλιν, Κρέζιμιρ Ράντοβτσιτς, Μάριο Χεζόνια, Ντάνκο Μπράνκοβιτς, Ματέο Ντρέζνιακ, Ντάριο Ντρέζνιακ, Αντόνιο Τζορνάντο, Μαρτίν Γιουνάκοβιτς, Κρέζιμιρ Λιούμπιτσιτς, Τόνι Νάκιτς

Δείτε παρακάτω

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αποθεώθηκαν Γκάλης και Γιαννάκης στο φιλικό στη μνήμη του Ντράζεν Πέτροβιτς – Ανατριχίλα στο ολόγραμμά του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.