ENGINE POWER

Ράλι Ελλάδας – Ο Neuville παίρνει το προβάδισμα, τρυπάει για τους Sordo και Tänak

Ενώ η Hyundai ολοκλήρωσε την Παρασκευή σαν όνειρο με τα τρία της αυτοκίνητα στις τρεις πρώτες θέσεις στο Ράλι Ελλάδας, το Σάββατο ξεκίνησε με πιο βάναυσο τρόπο
Ράλι Ελλάδας – Ο Neuville παίρνει το προβάδισμα, τρυπάει για τους Sordo και Tänak

Ο αρχηγός του ράλι Ott Tänak χτυπήθηκε από δύο τρυπήματα στο πρώτο χρονομετρημένο τμήμα της ημέρας, το έβδομο στάδιο του ράλι Ελλάδας, Rengini. Αν και κατάφερε να φτάσει στον τερματισμό της ειδικής και ειδικά των δύο επόμενων χωρίς να απομένει εφεδρικός τροχός, ο Εσθονός έχασε περισσότερα από τέσσερα λεπτά στο SS7 και τώρα βρίσκεται στην τέταρτη θέση γενικής, πίσω από το Toyota του Sébastien Ogier .

Αυτό λοιπόν άφησε δύο Hyundai στο μπροστινό μέρος, και αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει στο τέλος της ένατης ειδικής του ράλι, αλλά η κατάσταση θα μπορούσε κάλλιστα να αλλάξει το απόγευμα. Ο Dani Sordo, ο οποίος είχε πάρει τον έλεγχο μετά τα προβλήματα του Tänak, υπέστη επίσης παρακέντηση στο τέλος του τμήματος των Αγίων Θεοδώρων. Ο Ισπανός δεν σταμάτησε να αλλάζει ελαστικά και ολόκληρο το πίσω δεξιό αμάξωμα του Hyundai i20 του σκίστηκε από την αποκόλληση του ελαστικού Pirelli του. Αν και δεν επιτρέπεται η διέλευση από το service park αυτό το Σάββατο, η εργασία υπόσχεται να είναι περίπλοκη για τον Sordo σήμερα το απόγευμα. Είναι 35″3 πίσω από τον Neuville και έχει μόνο προβάδισμα 49″9 έναντι του Sébastien Ogier που θριάμβευσε σε δύο από τα τρία scratch της ημέρας.

Ο Rossel επιστρέφει στο WRC2

Για τον Grégoire Munster ( M-Sport Ford), η ένατη ειδική ήταν επίσης η σκηνή μιας διακοπής, πιο οριστική φαίνεται από αυτή του Sordo. Ο Λουξεμβούργος βγήκε σε χαντάκι στο 6ο χιλιόμετρο και δεν φαίνεται να μπορεί να κάνει επανεκκίνηση. Το Munster, με συνοδηγό τον Louis Louka, έκανε καλό ράλι, χωρίς λάθη και βρέθηκε στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης. Μια θέση που τώρα καταλαμβάνεται από τον Sami Pajari, ηγέτη μιας κατηγορίας WRC2 όπου πηγαίνουμε πλήγμα για χτύπημα. Προηγείται του Robert Virves και του Yohan Rossel, του Γάλλου που επιχειρεί μια τρελή επιστροφή μετά τα προβλήματά του την Παρασκευή. Ο Rossel πέτυχε τα δύο πρώτα scratch της ημέρας, πριν του απαντήσει ο Pajari στο SS9.

Τρία στάδια απομένουν να ολοκληρωθούν σήμερα το απόγευμα, το Λουτράκι στις 14:46, ένα δεύτερο πέρασμα από τους Αγίους Θεοδώρους στις 4:05 μ.μ. και η υπερειδική ΕΚΟ στις 20:05.

Ράλι Ελλάδας – Γενική κατάταξη μετά την SS9

rali-elladas-o-neuville-perni-to-provadisma-tripai-gia-tous-sordo-ke-tanak

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ράλι Ελλάδας – Ο Neuville παίρνει το προβάδισμα, τρυπάει για τους Sordo και Tänak», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!