ENGINE POWER

Σαν Μαρίνο – Αγώνας: Ο Marc Marquez δημιουργεί έκπληξη και κερδίζει στο Misano

Ο Marc Marquez εκμεταλλεύτηκε μια σύντομη εμφάνιση βροχής για να οδηγηθεί στο προβάδισμα του Grand Prix MotoGP του Σαν Μαρίνο και δεν το άφησε ποτέ.
Σαν Μαρίνο – Αγώνας: Ο Marc Marquez δημιουργεί έκπληξη και κερδίζει στο Misano
  • Σε αντίθεση με το Sprint, ο Pecco Bagnaia απογειώθηκε καλύτερα από τους ανταγωνιστές του και κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα του αγώνα στην πρώτη στροφή. Ο Χόρχε Μάρτιν δεν ξεκίνησε άσχημα τον αγώνα, καθώς ολοκλήρωσε ήδη τον πρώτο γύρο στη δεύτερη θέση. Ο Marc Marquez ξεκίνησε καλύτερα από την προηγούμενη μέρα. Μετά από πέντε γύρους αγώνων, ο Ισπανός διεκδικεί ήδη την έκτη θέση, πίσω από τους Brad Binder και Enea Bastianini
  • Πίσω, ο Φράνκο Μορμπιντέλι προσπαθεί να υπερασπιστεί τη θέση του απέναντι στον Πέδρο Ακόστα, αλλά ο πρωτάρης πιάνει το GP24 του Ιταλού ενώ προσπαθεί να πάρει την τρίτη θέση. Ένα περιστατικό που χάλασε την Κυριακή του 31.
  • Η έναρξη του έβδομου γύρου καλωσόρισε την τεράστια απογοήτευση του Franco Morbidelli, ο οποίος τράκαρε ενώ υπερασπιζόταν μια θέση στο βάθρο. Αυτό το περιστατικό ανεβάζει τον Ενέα Μπαστιανίνι στο προσωρινό top-3.
  • Στη συνέχεια, η βροχή έφτασε στο Misano και οι στρατηγικές διέκοψαν τον αγώνα. Ο Χόρχε Μάρτιν είναι ο πρώτος από τους κορυφαίους άντρες που επιβιβάστηκε στο δεύτερο ποδήλατό του μετά από ένα γρήγορο ταξίδι μέσα από τα pits.
  • Στην πίστα, είναι ο Marc Marquez που αρχίζει να λάμπει. Το Νο. 93 εξαφανίζει τους ανταγωνιστές του με τη σειρά του και στον ένατο γύρο, αρπάζει το προβάδισμα από τον Pecco Bagnaia.
  • Λίγα λεπτά αργότερα, ο Χόρχε Μάρτιν κινείται οκτώ δευτερόλεπτα πιο αργά από τους αντιπάλους του. Αναγκάζεται λοιπόν να επιστρέψει στα πιτ. Ένα κάτι παραπάνω από χρονοβόρο ατυχία που θα τον κάνει να χάσει μεγάλες στο πρωτάθλημα.

Στέρησε τη νίκη εντός έδρας ο Bagnaia

  • Τα πράγματα λύθηκαν και ο Marc Marquez συμμετείχε σε έναν αγώνα για τη νίκη με τον Pecco Bagnaia, υπερασπιζόμενος σταθερά τη θέση του σε μια πίστα στεγνώματος.
  • Ο Ενέα Μπαστιανίνι εξακολουθεί να βρίσκεται στην τρίτη θέση, μπροστά από τους Τζακ Μίλερ και Άλεξ Μάρκες.
  • Οι χρονομετρημένοι γύροι συνεχίζονται για τους κορυφαίους άνδρες και ο Marquez πλησιάζει σιγά σιγά σε μια δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία στο MotoGP , μόλις μία εβδομάδα μετά το τέλος 1043 ημερών αναμονής. Με επτά γύρους για τη λήξη, ο πολλαπλός παγκόσμιος πρωταθλητής έχει ένα καλό δεύτερο προβάδισμα έναντι του αντιπάλου της ημέρας. Ο Μπαστιανίνι από την πλευρά του έχει χάσει τελείως έδαφος, αφού βρίσκεται τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω από τον γείτονά του στο γκαράζ.
  • Το top-3 θα παραμείνει αμετάβλητο μέχρι τον τερματισμό. Ο Marc Marquez δημιουργεί μια έκπληξη και κερδίζει το Grand Prix MotoGP του Σαν Μαρίνο.
  • Ο Brad Binder διατηρεί την τέταρτη θέση του, μπροστά από τον Alex Marquez που συμπληρώνει το top-5. Ο Fabio Quartararo βρίσκει τον ρυθμό του στο τιμόνι του M1 του και τοποθετεί τη Yamaha του στην όγδοη θέση. Ο Johann Zarco τερμάτισε τον αγώνα ως ο καλύτερος αναβάτης Honda, στη δωδέκατη θέση.
  • Ο Χόρχε Μάρτιν καταφέρνει να σώσει τον βαθμό για τη δέκατη πέμπτη θέση, η οποία μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμη για το πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν.

MotoGP Misano – Κατάταξη αγώνα

san-marino-agonas-o-marc-marquez-dimiourgi-ekplixi-ke-kerdizi-sto-misano

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σαν Μαρίνο – Αγώνας: Ο Marc Marquez δημιουργεί έκπληξη και κερδίζει στο Misano», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!