ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημόσιοι υπάλληλοι – μισθοί: Δείτε πόση θα είναι η αύξηση στο μισθό τους

Πόσο αυξάνονται οι μισθοί όλων των υπαλλήλων το 2025
Δημόσιοι υπάλληλοι – μισθοί: Δείτε πόση θα είναι η αύξηση στο μισθό τους

Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στη 113η θέση του Δείκτη Οικονομικής Ελευθερίας, πιο κάτω από χώρες όπως η Τανζανία, η Γκάνα και το Τζιμπουτί, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει μια πιο αναλυτική ματιά στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr, η κυβέρνηση εξήγγειλε αυξήσεις από την άνοιξη του 2025 που με ορίζοντα τριετίας, δηλαδή έως το 2027, θα φτάσουν μέχρι και τα 100€ μέσω της εξίσωσης του εισαγωγικού μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε περίπτωση που τον Απρίλη του 2025 ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα αυξηθεί από 830 σε 870 ευρώ, οι αυξήσεις στο δημόσιο για το 2025 δε θα ξεπερνούν τα 20€ μικτά !!! αφού ο εισαγωγικός μισθός στο δημόσιο σήμερα είναι 850€. Ντροπή είναι η μόνη λέξη που τους ταιριάζει.

Αυτό που δεν λένε, είναι ότι στο Δημόσιο οι μισθοί που καταβάλλονται είναι 12 και όχι 14. Ότι και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα βλέπουν το μισθό τους να εξανεμίζεται λόγω ακρίβειας στα μισά του μήνα.

Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση, αποκλείστηκε οποιαδήποτε επαναφορά του 13ου-14ου μισθού στο δημόσιο γιατί δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε εποχές που υποτίθεται ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες της χώρας.

Ταυτόχρονα δεν έγινε καμία αναφορά στην επιστροφή του κλεμμένου κλιμακίου 2016-2017 και την κατάργηση του χαρατσιού της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας .

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δημόσιοι υπάλληλοι – μισθοί: Δείτε πόση θα είναι η αύξηση στο μισθό τους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.