ΚΑΙΡΟΣ

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Εκεί θα χτυπήσει η «ΑΤΕΝΑ» – Φόβοι για σοβαρές πλημμύρες!

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έδωσε τις προβλέψεις του για την κακοκαιρία «ΑΤΕΝΑ».
Κλέαρχος Μαρουσάκης: Εκεί θα χτυπήσει η «ΑΤΕΝΑ» – Φόβοι για σοβαρές πλημμύρες!

Αρκετά επικίνδυνη είναι η κακοκαιρία «ΑΤΕΝΑ», σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, που μας προειδοποιεί.

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος του OPEN, αναφέρθηκε σε σφοδρές βροχές και καταιγίδες, στη Δυτική Ελλάδα που βρίσκεται στο κέντρο της κακοκαιρίας.

Ενώ μίλησε παράλληλα για μεγάλη κεραυνική δραστηριότητα, ενώ αξίζει να θυμίσουμε ότι από το βράδυ της Δευτέρας, έχει σταλεί 112 σε αυτές τις περιοχές.

Από εκεί και πέρα, ο Κλέαρχος Μαορυσάκης ανέφερε, ότι μεγάλος όγκος νερού έπεσε τη νύχτα στη Δυτική Ελλάδα. Μόνο στη Ζάκυνθο έριξε 60 τόνους νερού και τα φαινόμενα τώρα έχουν μετακινηθεί προς το Βόρειο Ιόνιο, προς την περιοχή της Κέρκυρας όπου έχει αναπτυχθεί ένας πυρήνας καταιγίδων που δίνει μεγάλο όγκο νερού.

«Ο πυρήνας καταιγίδων υποχωρεί και εξασθενεί σε αντίθεση με τον πυρήνα στη Βορειοδυτική Ελλάδα που εμφανίζει μεγάλη ένταση παίρνει τροφοδοσία και θα χτυπήσει την περιοχή της βορειοδυτικής Ελλάδας. Προσοχή τις επόμενες ώρες ενδέχεται να έχουμε φαινόμενα, από χαλαζοπτώσεις, μεγάλο όγκο νερού, και μεγάλη συχνότητα κεραυνών», ήταν τα λόγια του.

Ενώ ξεκαθάρισε ότι τις επόμενες ώρες θα δούμε την κακοκαιρία να μετατοπίζεται προς τα ανατολικά και θα σαρώσει τη χώρα και πάλι με μεγάλο όγκο νερού να πέφτει σε αρκετές περιοχές τις αμέσως επόμενες ώρες.

Ειδικότερα, σε τρεις ώρες θα έχουμε πάνω από 50-60 τόνους νερού ανά στρέμμα. «Είναι επικίνδυνες τιμές που μπορούν να δώσουν πλημμυρικά φαινόμενα. Οι περιοχές που μπορεί να επηρεαστούν είναι η Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. «Από τον Κορινθιακό και βόρεια, σε εκείνες τις περιοχές θέλει προσοχή».

Δείτε τα όσα αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κλέαρχος Μαρουσάκης: Εκεί θα χτυπήσει η «ΑΤΕΝΑ» – Φόβοι για σοβαρές πλημμύρες!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.