ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο τελευταίος Σαμουράι καλούσε τους συμπολεμιστές του να πεθάνουν σαν Έλληνες – Τι έλεγε ο Σάιγκο Τακαμόρι

Όσα έλεγε ο Σάιγκο Τακαμόρι για τους Έλληνες.
Ο τελευταίος Σαμουράι καλούσε τους συμπολεμιστές του να πεθάνουν σαν Έλληνες – Τι έλεγε ο Σάιγκο Τακαμόρι

Ένα απίστευτο ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με τον τελευταίο Σαμουράι να σκέφτεται την… Ελλάδα.

Ο τρόπος με τον οποίο πολεμούσαν οι Έλληνες στο παρελθόν και τα όσα έκαναν στην ιστορία τους ήταν αξιοθαύμαστος από όλους και το ίδιο φαίνεται να συνέβη και με τον τελευταίο Σαμουράι.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σάιγκο Τακαμόρι ήταν ένας από αυτούς που καθοδήγησαν τις μεταρρυθμίσεις για την παλινόρθωση Μέιτζι, δηλαδή τον εκσυγχρονισμό της χώρας με την ανάληψη της εξουσίας από τον αυτοκράτορα. Ωστόσο σύντομα ήρθε σε ρήξη με την αυτοκρατορική κυβέρνηση και οργάνωσε δική του επανάσταση.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Tik Tok, δίνει μία άλλη… διάσταση των πραγμάτων, τονίζοντας πως ο Τακαμόρι έλεγε στους πολεμιστές του να αντισταθούν σαν Έλληνες, σε μάχη 500 εναντίον 30.000 πολεμιστών, πεθαίνοντας το 1987.

Μάλιστα, υπήρχε πλάνο από την ταινία για τη ζωή του, «Ο Τελευταίος Σαμουράι». Αν και η ιστορική βάση της ταινίας είναι αληθινή, τα γεγονότα δεν εκτυλίχθηκαν επακριβώς με τον τρόπο που περιγράφονται στο σενάριο της ταινίας.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο…

@mariosdionisiou24♬ Tank Hammer – Peter Jeremias

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο τελευταίος Σαμουράι καλούσε τους συμπολεμιστές του να πεθάνουν σαν Έλληνες – Τι έλεγε ο Σάιγκο Τακαμόρι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.