ENGINE POWER

Αλόνσο: «Η Aston Martin είναι η ομάδα του μέλλοντος»

Αυτή την Πέμπτη, στο περιθώριο του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν της Formula 1, η άφιξη του Adrian Newey στην Aston Martin το 2025 ήταν προφανώς στα χείλη όλων και στις ερωτήσεις που έγιναν στον Fernando Alonso σε συνέντευξη Τύπου.
Αλόνσο: «Η Aston Martin είναι η ομάδα του μέλλοντος»

Ο Βρετανός τεχνικός πάντα εξέφραζε την επιθυμία του να συνεργαστεί με τον Λιούις Χάμιλτον ή τον Φερνάντο Αλόνσο κάποια στιγμή στη λαμπρή καριέρα του. Αυτό είναι το δεύτερο σενάριο που θα γίνει πραγματικότητα, καθώς ο Νιούι έχει επιλέξει να υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα της Aston Martin του Λόρενς Στρολ , στην οποία θα γίνει και μέτοχος. Πολύ καλά νέα για τον Fernando Alonso, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε την επιθυμία του να κερδίσει την τριακοστή τρίτη νίκη του στο Grand Prix με τους πράσινους και γιατί όχι έναν τρίτο παγκόσμιο τίτλο.

«Ήταν μια θετική εβδομάδα για την ομάδα, σίγουρα, με την ανακοίνωση της άφιξης του Adrian Newey. Είναι μια πολύ καλή προσθήκη στην ομάδα. Αυτό που πιστεύω είναι ότι η Aston Martin είναι η ομάδα του μέλλοντος, κατά κάποιο τρόπο. Συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε την πανεπιστημιούπολη, η αεροδυναμική σήραγγα θα τελειώσει τον Ιανουάριο, η Honda και η Aramco εμπλέκονται περισσότερο, είναι ίσως οι καλύτεροι συνεργάτες στον κόσμο. Φτάνει και ο Adrian, το όραμα του Lawrence Stroll παίρνει σάρκα και οστά. Αυτά είναι λοιπόν καλά νέα. »

Καμία επιρροή στην άφιξη του Νιούι;

Ερωτηθείς για την επιρροή που μπορεί να είχε ο Ισπανός στην πρόσληψη του Άντριαν Νιούι, ο Φερνάντο Αλόνσο δεν έκρυψε ότι συζήτησε απαραίτητα με τον Βρετανό. Μια τεχνική που αναμφίβολα χρησιμοποιείται από τη συντριπτική πλειοψηφία του χώρου, που ενδιαφέρεται εξαιρετικά να αποκτήσει τις υπηρεσίες του ανθρώπου που έχει οδηγήσει τη Red Bull στην κορυφή της Formula 1 για περισσότερα από 10 χρόνια τώρα!

«Του έστειλα μήνυμα, όπως όλοι υποθέτω, όλοι ήθελαν να δουλέψουν μαζί του. Τον είδα στο ιστορικό Grand Prix του Μονακό, οδηγούσε εκεί, μιλήσαμε για μισή ώρα. Όλοι προσπαθήσαμε να τον πείσουμε, και τελικά το όραμα του Lawrence, το νέο εργοστάσιο, και το τι θέλουν η Aston Martin και η Honda για το μέλλον ήταν αναμφίβολα βασικοί παράγοντες στην απόφασή του. »

Επενδύσεις που πρέπει να οδηγήσουν την Aston Martin στην κορυφή

Εκτός από την άφιξη του Νιούι, ο Αλόνσο παρακινείται από τις επενδύσεις που έκανε ο Λόρενς Στρολ στην ομάδα του στη Formula 1, με τη μελλοντική άφιξη μιας νέας αεροδυναμικής σήραγγας: «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον, αλλά όπως είπα προηγουμένως, έχουμε κάποιες καλά πράγματα έρχονται τους επόμενους μήνες. Η νέα αεροδυναμική σήραγγα θα είναι πραγματικά κάτι που θα αλλάξει τα πάντα, προς το παρόν χρησιμοποιούμε τη Mercedes . Ως εκ τούτου, είμαστε περιορισμένοι στον χρόνο χρήσης και ακόμη και στις περιόδους κατά τις οποίες μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Το να έχουμε τη δική μας αεροδυναμική σήραγγα και να το χρησιμοποιούμε με σύνεση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, σε κατάλληλες στιγμές, θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Το εργοστάσιο επίσης, πριν από δύο χρόνια, η Aston Martin βρισκόταν ακόμα σε ένα μικρό κτίριο που κληρονομήθηκε από τη Racing Point και τη Force India. Τώρα έχουμε διπλάσιο αριθμό εργαζομένων και έχουμε νέες εγκαταστάσεις. Συνεχίζουμε βήμα βήμα, θα θέλαμε να πετύχουμε μια πρώτη νίκη και να παλέψουμε για τίτλους στο μέλλον. Ξέρω ότι χρειάζεται χρόνος, τον οποίο δεν έχω με κάποιους τρόπους. Είμαι χαλαρός και απολαμβάνω την περιπέτεια. »

Ένα πράγμα είναι σχεδόν βέβαιο για τον 43χρονο οδηγό, ωστόσο, η αδυναμία του Adrian Newey να επηρεάσει πραγματικά το μονοθέσιο του 2025 Ο Βρετανός στην πραγματικότητα θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Μαρτίου, την παραμονή της έναρξης της σεζόν στο Μπαχρέιν, και θα επικεντρωθεί αμέσως στο έργο που αντιπροσωπεύουν οι νέοι κανονισμοί του 2026, και στο οποίο η Aston Martin δραστηριοποιείται σε μεγάλο βαθμό.

«Τον Μάρτιο του 2025, σχεδόν όλες οι ομάδες θα επικεντρωθούν στην αλλαγή του κανόνα του 2026 Μέχρι να γνωρίσουμε τους πάντες και να πάρουμε τη θέση τους στο εργοστάσιο, θα είμαστε ήδη τον Απρίλιο ή τον Μάιο και δεν νομίζω. θα αξίζει να αφιερώσετε πολύ χρόνο στο μονοθέσιο του 2025, εκτός κι αν παλεύετε για τον τίτλο. Ελπίζω να έχω μια ωραία έκπληξη, αλλά αμφιβάλλω. Το Project 2026 θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο στο οποίο θα έχει επιρροή. »

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αλόνσο: «Η Aston Martin είναι η ομάδα του μέλλοντος»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!