ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Η «Γαλάζια Πατρίδα» διδάσκεται επίσημα στα τουρκικά σχολεία!

Για πρώτη φορά, η λεγόμενη «Γαλάζια Πατρίδα» (Μavi Vatan) έκανε φέτος την εμφάνισή της στα σχολικά βιβλία της Τουρκίας.
Τουρκία: Η «Γαλάζια Πατρίδα» διδάσκεται επίσημα στα τουρκικά σχολεία!

Η Τουρκία πήρε την απόφαση, στα τέλη Απριλίου, να εισάγει την «Γαλάζια Πατρίδα» στα βιβλία των σχολείων, κάτι που εν τέλει… έγινε πράξη.

Τα νέα σχολικά βιβλία Γεωγραφίας που έλαβαν οι μαθητές της 9ης τάξης, φιλοξενούν στοιχεία για την Mavi Vatan, αλλά και για την… «Ουράνια Πατρίδα» (Gok Vatan).

«Να δοθούν παραδείγματα του αγώνα της Τουρκίας ενάντια στις άδικες διεκδικήσεις, που αγνοούν τα νόμιμα και γεωγραφικά συμφέροντα της χώρας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε απόσπασμα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης/

Υπάρχει μια αυτοσυγκράτηση, ωστόσο, καθώς στη σύνθεση του χάρτη που παρουσιάζεται στους μαθητές, δεν εμφανίζεται το Αιγαίο Πέλαγος κομμένο στη μέση. Ο όρος «Γαλάζια Πατρίδα» τοποθετείται στον χάρτη πάνω από την Τουρκία, όχι δηλαδή όπως φαινόταν πίσω από την ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Η «Γαλάζια Πατρίδα» διδάσκεται επίσημα στα τουρκικά σχολεία!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.