ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Πρόκληση δίχως όρια από την Τουρκία – «Το Καστελόριζο βρίσκεται σε απόσταση που μπορούν να κολυμπήσουν Τούρκοι κομάντος»

Η Τουρκία δεν ξέρει πραγματικά τα όρια της και οι προκλήσεις συνεχίζονται.
Πρόκληση δίχως όρια από την Τουρκία – «Το Καστελόριζο βρίσκεται σε απόσταση που μπορούν να κολυμπήσουν Τούρκοι κομάντος»

Όλο και πιο σοβαρές προκλήσεις δέχεται η Ελλάδα από την Τουρκία, που έρχονται να ακολουθήσουν την επίθεση που έκανε ο Ομέρ Τσελίκ κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια.

Αυτό μεταφέρει ο Μανώλης Κωστίδης, ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ, στην Κωνσταντινούπολη, ξεκαθαρίζοντας τα όσα λέγονται μετά από αυτή την απαράδεκτη επίθεση.

Συγκεκριμένα, ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε ότι: «Διαπιστώνουμε πάντα ότι όσοι ‘δείχνουν σημαία’ στην Ανατολική Μεσόγειο και έρχονται εδώ να λύσουν τα προβλήματα του κόσμου, προσπαθούν στην πραγματικότητα να κάνουν τα προβλήματα ακόμη πιο περίπλοκα… Όσοι θέλουν να παρέμβουν στο Κυπριακό από έξω, στην πραγματικότητα επιδιώκουν κάτι άλλο.

Ναι, η ελληνοκυπριακή πλευρά παρουσιάζει ένα πολιτικό μοντέλο πολύ ευνοϊκό για τέτοιους σχεδιασμούς. Όμως αυτό που θα ωφελήσει είναι το ότι “όλοι θα φύγουν και στο τέλος” θα μείνουμε εμείς, όπως και η συνετή διαχείριση της διαδικασίας. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να δίνεται χώρος σε προβοκάτορες όπως ο Δένδιας».

Χάος από τα ΜΜΕ στην Τουρκία!

Μετά από όλα αυτά και τα ΜΜΕ στην Τουρκία έχουν μπει στη… μάχη της πρόκλησης, βάζοντας στη συζήτηση για ακόμα μία φορά το Καστελόριζο.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Τσαγρί Αλκάν σχολίασε: «Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας πήγε στο Καστελόριζο. Όπως ξέρετε το Καστελόριζο είναι ένα από τα νησιά τα οποία  πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Εκεί φωτογραφήθηκε και πόζαρε μαζί με στρατιώτες και είχε μηνύματα που είχαν στόχο την Τουρκία. Δήλωσε πως τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα, όπως έχει και το Καστελόριζο, πως τα νησιά είναι τα σύνορα της Ε.Ε. και η Αίγυπτος  συμφώνησε με την Ελλάδα αναγνωρίζοντας αυτά τα σύνορα. Πρέπει να πούμε πως το Καστελόριζο είναι σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την Τουρκία».

«Το Καστελόριζο είναι ένα νησί που  είναι σε τέτοια κοντινή απόσταση. που κομάντος των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας  μπορούν να κολυμπήσουν σε αυτό, δηλαδή μπορούν να φτάσουν κολυμπώντας σε αυτό. Πώς μπορούν να αναφέρονται σε υφαλοκρηπίδα αυτού του νησιού; Εδώ υπάρχει η γεωγραφική θέση της Ανατολίας».

Πηγή: Geostratigika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρόκληση δίχως όρια από την Τουρκία – «Το Καστελόριζο βρίσκεται σε απόσταση που μπορούν να κολυμπήσουν Τούρκοι κομάντος»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.