ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Ευρωπαϊκό «μπάζωμα» του εγκλήματος με χατίρι Ούρσουλας σε Μητσοτάκη – Επίτροπος Μεταφορών της Κομισιόν ο Τζιτζικώστας

Τέμπη: Σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις για «κουκούλωμα» - Έδωσαν το χαρτοφυλάκιο των μεταφορών στην πιο τριτοκοσμική και επικίνδυνη χώρα της ΕΕ!
Τέμπη: Ευρωπαϊκό «μπάζωμα» του εγκλήματος με χατίρι Ούρσουλας σε Μητσοτάκη – Επίτροπος Μεταφορών της Κομισιόν ο Τζιτζικώστας

Ακόμα έναν σημαντικό λόγο να καταγγέλλουν «κουκούλωμα» του εγκλήματος των Τεμπών, και μάλιστα με τη συνέργεια της ευρωπαϊκής ηγεσίας, έχουν οι συγγενείς των θυμάτων που δηλώνουν αηδιασμένοι με όσα γίνονται εντός και εκτός συνόρων.

Η εκλεκτή φίλη του Κυριάκου Μητσοτάκη και επανεκλεγμένη πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης τη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως είχε ήδη καταδειχθεί από ελληνικά δημοσιεύματα το ύπουλο σχέδιο του Έλληνα πρωθυπουργού να βάλει στο «χέρι» το ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών, έτσι και έγινε: Επίτροπος της ΕΕ για τις Μεταφορές και τον Τουρισμό θα αναλάβει ο Απόστολος Τζιτζικώστας, στέλεχος της ΝΔ και Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας.

Φαίνεται ότι η παρασκηνιακή στήριξη του Μητσοτάκη για την επανεκλογή της Φον ντερ Λάιεν, ξεπληρώθηκε τώρα με μια μεγάλη… χάρη προς όφελος του Έλληνα πρωθυπουργού. Οι θέσεις – «κλειδί» για τα ζητήματα των Μεταφορών καταλήφθηκαν από στενούς συνεργάτες του Μητσοτάκη: Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ως επίτροπος Μεταφορών και η Ελίζα Βόζενμπεργκ ως επικεφαλής της Επιτροπής Μεταφορών TRAN στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, θα επιχειρήσουν να περιφρουρήσουν θεσμικά το σχέδιο «μπαζώματος» του εγκλήματος των Τεμπών.

Έτσι ο Μητσοτάκης προσμένει ότι θα αναχαιτιστεί εκ των έσω η δράση της Ευρωπαίας εισαγγελέως Λάουρας Κοβέσι, που στηρίζει ανοιχτά την πλευρά των συγγενών και έχει δείξει σκληρή στάση ενάντια στο σχέδιο συγκάλυψης που επιχειρεί το Μαξίμου.

Αποτελεί ένα κακόγουστο «ανέκδοτο» και μόνο η τοποθέτηση Έλληνα Ευρωπαίου επίτροπου στον τομέα των Μεταφορών, ο οποίος προέρχεται από μια χώρα που συνέβη το χειρότερο σιδηροδρομικό ατύχημα της Ευρώπης, και η οποία διαθέτει ένα από τα χειρότερα σιδηροδρομικά δίκτυα, με απαρχαιωμένες και τριτοκοσμικές υποδομές.

Για να μην αναφερθούμε και σε άλλου τύπου μεταφορές στην Ελλάδα, όπως οι αερομεταφορές και τα «αεροπορικά Τέμπη» για τα οποία κρούει τον κώδωνα εδώ και μήνες το Sportime, ή τα απαρχαιωμένα λεωφορεία, τα χείριστα οδικά δίκτυα κ.ο.κ.

Μόλις πριν ενάμισι χρόνο δολοφονήθηκαν 57 άνθρωποι στα Τέμπη ως συνέπεια της διαφθοράς στις Μεταφορές, και πριν λίγες μέρες στον Προαστιακό βρέθηκαν 2 αμαξοστοιχίες σε πορεία μετωπικής σύγκρουσης, επειδή ακόμα δεν λειτουργεί τηλεδιοίκηση.

Το σίγουρο είναι πως ένας Έλληνας αξιωματούχος που προέρχεται από τη ΝΔ, είναι από τους τελευταίους (αν όχι ο τελευταίος) στην ΕΕ που πληροί τις προϋποθέσεις για να αναλάβει το ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών.

Κι όμως αυτό το κακόγουστο «αστείο», έγινε πραγματικότητα με τις πλάτες της Κομισιόν. Ακριβώς γιατί τα κρατικά εγκλήματα (και) στη χώρα μας, φέρουν τη… «βούλα» των ευρωπαϊκών πολιτικών. Η ευρωπαϊκή διαφθορά καλύπτει την ελληνική, που με τη σειρά της «μπαζώνει» την αλήθεια για ένα από τα χειρότερα πολιτικά εγκλήματα της ευρωπαϊκής ιστορίας…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέμπη: Ευρωπαϊκό «μπάζωμα» του εγκλήματος με χατίρι Ούρσουλας σε Μητσοτάκη – Επίτροπος Μεταφορών της Κομισιόν ο Τζιτζικώστας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.