ΚΑΙΡΟΣ

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Αλλάζουν τα δεδομένα – Εξαπλώνονται οι καταιγίδες!

Ο καιρός αλλάζει προς το χειρότερο και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί.
Κλέαρχος Μαρουσάκης: Αλλάζουν τα δεδομένα – Εξαπλώνονται οι καταιγίδες!

Χαλάει για τα καλά ο καιρός τις επόμενες ώρες, με μία έντονη κακοκαιρία σύμφωνα με όσα να αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, να… χτυπάει την Ελλάδα.

Όπως τονίζει ο μετεωρολόγος του OPEN, η αστάθεια θα είναι πολύ έντονη, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ παραμένει το βαρομετρικό χαμηλό προς την κεντρική Μεσόγειο που μας επηρεάζει.

«Οι καταιγίδες αυτήν την χρονική στιγμή εκδηλώνονται προς το Ιόνιο, την περιοχή της Κέρκυρας και προς τη δυτική Στερεά, στα δυτικότερα τμήματα και στην Καλαμπάκα έχει πέσει πάνω από 50 τόνους νερού το στρέμμα.

Αυτά τα μέτωπα καταιγίδων θα εξαπλωθούν τις αμέσως επόμενες ώρες προς τα ανατολικά για να δημιουργήσουν αυτήν την κακοκαιρία, προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Πιο βαρύς θα είναι ο καιρός από το ύψος της Πελοποννήσου και πιο βόρεια, όπου εκεί θα συναντάμε μεγάλης διάρκειας βροχές και ισχυρές τοπικές καταιγίδες.

Θέλει πολύ προσοχή αυτός ο καιρός καθώς είμαστε σε μία εποχή με πολύ θερμές θάλασσες οι οποίες τροφοδοτούν αυτά τα φαινόμενα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα με χαλαζοπτώσεις και προβλήματα από τους κεραυνούς.

Ο Σεπτέμβριος επιτέλους συμβαδίζει με την εποχή στην οποία ανήκει», ξεκαθάρισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης!

Δείτε τα όσα λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη!

Αναλυτικά και η πρόγνωση της ΕΜΥ!

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές ή όμβρους κυρίως στη Μακεδονία. Στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στη Θράκη βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, ενώ στη δυτική Πελοπόννησο τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Στο Ιόνιο νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Στα ηπειρωτικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες στην Β. Εύβοια και το μεσημέρι και το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα νότια. Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι νωρίς το απόγευμα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια καταγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανον σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κλέαρχος Μαρουσάκης: Αλλάζουν τα δεδομένα – Εξαπλώνονται οι καταιγίδες!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.