ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο «Ψηφιακός Δήμος Τρικκαίων» Συγχαίρει τον Καθηγητή Μάριο Παπαευσταθίου για τη Χρυσή Διάκρισή του στην Ψηφιακή Μάθηση, τη Ρομποτική και την Ευφυή Τεχνολογία

Ακόμα μία σημαντική διάκριση και τιμή για τον Καθηγητή Μάριο Παπαευσταθίου!
Ο «Ψηφιακός Δήμος Τρικκαίων» Συγχαίρει τον Καθηγητή Μάριο Παπαευσταθίου για τη Χρυσή Διάκρισή του στην Ψηφιακή Μάθηση, τη Ρομποτική και την Ευφυή Τεχνολογία

Μάριος Παπαευσταθίου: Τα Τρίκαλα, μία έξυπνη πόλη με πλούσια ιστορία και παράδοση, έχουν πλέον γίνει γνωστά και στον κόσμο της τεχνολογίας, χάρη στην πρωτοποριακή δράση τους στον τομέα της ψηφιακής καινοτομίας. Ο Ψηφιακός Δήμος Τρικκαίων, που συχνά αναφέρεται ως παράδειγμα προς μίμηση για άλλες πόλεις της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού, συνεχίζει να ηγείται της τεχνολογικής επανάστασης στην Ελλάδα. Με εφαρμογές που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, τις ψηφιακές υπηρεσίες και την προσήλωσή του στην εκπαίδευση και την καινοτομία, ο δήμος προβάλλεται διεθνώς.

Στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας, ένας καταξιωμένος καθηγητής από τα Τρίκαλα,O Mάριος Παπαευσταθίου έλαβε πρόσφατα χρυσή διάκριση για το έργο του στην ψηφιακή εκπαίδευση, τη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη. Η διάκριση αυτή δεν τιμά μόνο τον ίδιο και τους μαθητές του, αλλά και τον Ψηφιακό Δήμο Τρικκαίων, που επενδύει στη σύγχρονη τεχνολογία και εκπαιδεύει τη νέα γενιά σε θέματα που θα καθορίσουν το μέλλον. Ο Καθηγητής Οικονομίας & Νέων Τεχνολογιών , με το αφοσιωμένο έργο του, βοήθησε να μετατραπούν τα Τρίκαλα σε σημείο αναφοράς για την τεχνολογική πρόοδο και την εκπαίδευση.

Ο καθηγητής Μάριος Παπαευσταθίου, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Τρικκαίων, Νίκο Σακκά, καθώς και με τον αρμόδιο για θέματα κοινωνικής πρόνοιας, Βασίλη Τσιούτσια. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο των Τρικάλων για να συζητήσουν το μέλλον της ψηφιακής εκπαίδευσης στην περιοχή και τις προοπτικές ενσωμάτωσης της τεχνολογίας στην ειδική αγωγή.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην επιτυχία του έργου του Kυρίου Παπαευσταθίου, που συνδυάζει τις νέες τεχνολογίες για να ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες των μαθητών, ειδικά αυτών της ειδικής εκπαίδευσης και συγκεκριμένα την τελευταία του πρωτοποριακή και καινοτόμος δράση του με θέμα: Τεχνητή Νοημοσύνη-Ρομποτική & Social MediaDigital Marketing μία Δράση Καινοτομίας & Τεχνολογικής Εξέλιξης στην Ψηφιακή Εποχή που για πρώτη φορά στην ιστορία της Eιδικής Εκπαίδευσης, κατέκτησε το Χρυσό βραβείο στον κορυφαίο θεσμό Εducation Leaders Awards 2024.Ο Μάριος Παπαευσταθίου με τους μαθητές του (Ενεεγυλ Τρικάλων) συνδύασε και  χρησιμοποίησε κάποια παραδείγματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της τεχνολογίας  στην πόλη μας, στα Τρίκαλα όπως ήταν  το λεωφορείο χωρίς οδηγό, τα ρομποτάκια ντελίβερι,τα ασύρματα δημοτικά δίκτυα 5G,οι εφαρμογές τηλεϊατρικής, τα δίκτυα οπτικών ινών αποδεικνύοντας ότι η εξελίξη της τεχνολογίας είναι στην ζωή μας και τρέχει με μεγάλη ταχύτητα.

Η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) και τα social media είναι δύο σημαντικά θέματα στη σύγχρονη κοινωνία και συνδέονται στενά μεταξύ τους. Η ΤΝ είναι ένας τομέας της επιστήμης υπολογιστών που ασχολείται με την ανάπτυξη υπολογιστικών συστημάτων που μπορούν να εκτελούν εργασίες που απαιτούν ανθρώπινη νοημοσύνη. Τα social media, από την άλλη πλευρά, είναι πλατφόρμες που επιτρέπουν στους χρήστες να δημοσιεύουν, να μοιράζονται και να αλληλεπιδρούν με περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι η χρήση ψηφιακών καναλιών, όπως ιστοσελίδες, κοινωνικά δίκτυα, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.λπ., για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών. Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) έχει επιφέρει σημαντικές εξελίξεις και καινοτομίες στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων, κύριος Σακκάς εξήρε τη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής για την ανάπτυξη της περιοχής, ενώ ο κύριος Παπαευσταθίου τόνισε ότι το όραμά του είναι να δώσει στους μαθητές τα απαραίτητα εργαλεία για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της νέας ψηφιακής εποχής​ και ο στόχος του είναι όλες αυτές Οι δεξιότητες επικοινωνίας & αυτοδιαχείρισης σε συνδυασμό με την σκέψη σχεδιασμού & καινοτομίας & την συνεργατική εργασία να μπορούν να βοηθήσουν τους νέους όχι μόνο να είναι αποτελεσματικοί χρήστες της τεχνολογίας, αλλά και να γίνουν ενεργοί δημιουργοί και κατανοητές φωνές στον ψηφιακό κόσμο.

Ο διάλογος ανάμεσα στον καθηγητή Μάριο Παπαευσταθίου, τον δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά, και τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Τσιούτσια, στα πλαίσιο της βράβευσης του πρώτου, ήταν εστιασμένος γύρω από την καινοτόμα χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής στην εκπαίδευση.

Νίκος Σακκάς (Δήμαρχος Τρικκαίων):

«Κύριε Παπαευσταθίου, σας συγχαίρω θερμά για το χρυσό βραβείο. Το έργο σας είναι εντυπωσιακό και είμαι σίγουρος ότι η επιτυχία σας δεν θα σταματήσει εδώ. Πώς μπορούμε, ως δήμος, να στηρίξουμε περαιτέρω αυτή την εξαιρετική προσπάθεια στην εκπαίδευση των μαθητών μας;»

Η συνεργασία με επιστήμονες όπως ο καθηγητής Παπαευσταθίου Μάριος ενισχύει την ψηφιακή στρατηγική του δήμου και προωθεί την καλλιέργεια δεξιοτήτων στους τομείς της τεχνολογίας και της επιστήμης. “Η υποστήριξη και η προώθηση της εκπαίδευσης στη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί προτεραιότητά μας. Θέλουμε οι νέοι μας να είναι πρωταγωνιστές στο μέλλον, και αυτό το μέλλον πλεόν είναι και ψηφιακό,” πρόσθεσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων. Επίσης τόνισε ότι η διάκριση του καθηγητή Οικονομίας & Νέων Τεχνολογιών αντανακλά τις αξίες και τα οράματα του Δήμου Τρικκαίων, ο οποίος είναι γνωστός για την ψηφιακή του πρόοδο και τις καινοτομίες που προωθεί στη δημόσια ζωή. “Η εργασία του Μάριου Παπαευσταθίου συνδέεται άρρηκτα με το όραμά μας για ένα μέλλον όπου η εκπαίδευση και η τεχνολογία λειτουργούν χέρι-χέρι, δημιουργώντας πολίτες που θα διαπρέψουν στο ψηφιακό κόσμο,” δήλωσε ο Δήμαρχος.«Στην Διοίκηση του Δήμου αυτή η επιτυχία δίνει δύναμη, διάθεση και αισιοδοξία για το μέλλον να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε καθώς το πρόγραμμα αυτό είχε ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση»

Μάριος Παπαευσταθίου (Καθηγητής):

«Σας ευχαριστώ, κύριε δήμαρχε. Η υποστήριξη από τον δήμο Τρικκαίων είναι ήδη πολύ σημαντική. Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι η σημασία της συνέχισης της επένδυσης σε τεχνολογίες όπως η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη. Η εκπαίδευση πρέπει να προσαρμόζεται συνεχώς στις νέες ψηφιακές απαιτήσεις, ώστε να δώσουμε στους μαθητές τα εργαλεία να πετύχουν στον σύγχρονο κόσμο.» Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του, τόνισε ότι η διάκριση αυτή είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και αφιερώνεται στους μαθητές του. Ο ίδιος δήλωσε ότι αυτή η αναγνώριση δεν αποτελεί μόνο τιμή για εκείνον, αλλά και για τον νομό Τρικάλων, καθώς αναδεικνύει τις δυνατότητες και τις προοπτικές της περιοχής στον τομέα της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας​ και σίγουρα της καινοτομίας

Βασίλης Τσιούτσιας (Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πρόνοιας):

«Συμφωνώ απόλυτα. Η προσέγγισή σας όχι μόνο ενισχύει τις ψηφιακές δεξιότητες των μαθητών, αλλά βοηθά και στην κοινωνική τους ένταξη. Σκεφτόμαστε να εφαρμόσουμε κάποια από αυτά τα προγράμματα και σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Πώς βλέπετε αυτή την προοπτική;»

Ο Βασίλης Τσιούτσιας υπογράμμισε την κοινωνική διάσταση του έργου, τονίζοντας ότι η ενσωμάτωση της τεχνολογίας μπορεί να δώσει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές, ενώ η πόλη των Τρικάλων αναδεικνύεται σε πρότυπο κέντρο καινοτομίας​

Μάριος Παπαευσταθίου (Καθηγητής): :«Είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε. Η τεχνολογία μπορεί να γίνει το μέσο που γεφυρώνει ανισότητες. Η εισαγωγή τέτοιων προγραμμάτων σε ευπαθείς ομάδες μπορεί να προσφέρει νέες ευκαιρίες και να ενισχύσει τη συμμετοχή τους στην κοινωνία.»

Ο διάλογος ολοκληρώθηκε με συμφωνία να διερευνηθούν νέες συνεργασίες για την επέκταση των τεχνολογικών πρωτοβουλιών σε μεγαλύτερο εύρος μαθητών και κοινωνικών ομάδων​.

Ένα Όραμα για το Μέλλον της Εκπαίδευσης

Ο καθηγητής Μάριος Παπαευσταθίου ο οποίος έχει πλέον αναγνωριστεί σε διεθνές επίπεδο, έχει αφιερώσει χρόνια έρευνας και διδασκαλίας στην ψηφιακή εκπαίδευση, την ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη. Οι πρωτοβουλίες του έχουν βοηθήσει νέους μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που αφορούν τις νέες τεχνολογίες, ενισχύοντας έτσι τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη. Μεταξύ των καινοτόμων προγραμμάτων του, οι μαθητές στα Τρίκαλα εκπαιδεύονται όχι μόνο σε βασικές δεξιότητες ψηφιακής τεχνολογίας, αλλά και στη δημιουργία ρομποτικών συστημάτων και την ανάλυση δεδομένων με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Με αυτό τον τρόπο, οι μαθητές αποκτούν πρακτικές εμπειρίες και ενδυναμώνονται με γνώσεις που θα τους οδηγήσουν σε πρωτοποριακούς τομείς στο μέλλον. Αυτές οι δράσεις έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον διεθνών μέσων ενημέρωσης, ενώ ο καθηγητής έχει μιλήσει σε μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της Ελλάδας και του εξωτερικού, εξηγώντας τη σπουδαιότητα της ψηφιακής εκπαίδευσης. Η διάκριση του καθηγητή Παπαευσταθίου Μάριου αντικατοπτρίζει την ανάγκη για περαιτέρω ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας στην εκπαίδευση, αλλά και τη σημασία της προώθησης της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης στα ελληνικά σχολεία. Μέσα από τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, ο καθηγητής καταφέρνει να εμπνεύσει μαθητές και εκπαιδευτικούς να αναπτύξουν ψηφιακές δεξιότητες, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια γενιά μαθητών που θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Ο Ψηφιακός Δήμος Τρικκαίων: Ένα Πρότυπο Καινοτομίας

Ο Δήμος Τρικκαίων, πρωτοπόρος στις ψηφιακές υποδομές και τις καινοτόμες δράσεις, αναγνωρίζει τη σημασία της προώθησης της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης στον ψηφιακό τομέα. Με προγράμματα που περιλαμβάνουν τη χρήση “έξυπνων πόλεων”, ψηφιακών υπηρεσιών και την ενσωμάτωση τεχνολογιών αιχμής στην καθημερινή ζωή, ο Δήμος Τρικκαίων αποτελεί έναν από τους πιο προοδευτικούς δήμους στην Ελλάδα.Με τη συνεχή στήριξη της τοπικής κοινότητας και τις διακρίσεις που λαμβάνει, ο Ψηφιακός Δήμος Τρικκαίων φαίνεται πως έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του. Ο καθηγητής και οι μαθητές του συνεχίζουν να εργάζονται πάνω σε καινοτόμα έργα που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ζωή στην πόλη και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο ψηφιακό μέλλον.

Η χρυσή διάκριση του καθηγητή Μάριου Παπαευσταθίου, ωστόσο, δεν είναι απλώς μια προσωπική επιτυχία. Είναι μια διάκριση που αντανακλά τις δυνατότητες της ελληνικής επαρχίας να καινοτομήσει και να πρωταγωνιστήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσα από τη δέσμευσή του στην προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων, αποτελεί πηγή έμπνευσης για νέες γενιές μαθητών και επιστημόνων, ενώ ο Δήμος Τρικκαίων αποδεικνύει έμπρακτα τη σημασία της καινοτομίας για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος.

Τα Τρίκαλα έχουν πλέον γίνει γνωστά για τις τεχνολογικές τους καινοτομίες και τον αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό τους ρόλο. Και τα σχολεία της πόλης καλλιεργούν ηθικές αξίες, προάγουν την αριστεία και προωθούν την καινοτομία, διαμορφώνοντας κάθε παιδί ως σφαιρικά αναπτυγμένη προσωπικότητα, εφοδιάζοντάς το πλήρως για τον κόσμο του αύριο και βοηθώντας το να εξελιχθεί στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

1) Στην “ΕΡΤ” η Χρυσή διάκριση για μαθητές των Τρικάλων σε κορυφαίο διαγωνισμό στην Ψηφιακή Εκπαίδευση, τη Ρομποτική και την Τεχνητή Νοημοσύνη με εμπνευστή & δημιουργό τον Καθηγητή Μάριο Παπαευσταθίου

2) Τεχνητή Νοημοσύνη-Ρομποτική & Social Media-Digital Marketing –Δράση Καινοτομίας & Τεχνολογικής Εξέλιξης στην Ψηφιακή Εποχή που για πρώτη φορά στην ιστορία της ειδικής Εκπαίδευσης κατέκτησε το Χρυσό βραβείο σε κορυφαίο θεσμό με εμπνευστή και δημιουργό τον Τρικαλινό Καθηγητή και τους έξυπνους μαθητές του

3) O Καθηγητής Οικονομίας & Νέων Τεχνολογιών Μάριος Παπαευσταθίου τιμήθηκε από τον Ψηφιακό Δήμο Τρικκαίων για το χρυσό βραβείο του.

 4) Ο Καθηγητής Μάριος Παπαευσταθίου σε συνέντευξη του στο Μεγάλο Κανάλι & στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” – σημαντική αναφορά στην έξυπνη πόλη των Τρικάλων

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο «Ψηφιακός Δήμος Τρικκαίων» Συγχαίρει τον Καθηγητή Μάριο Παπαευσταθίου για τη Χρυσή Διάκρισή του στην Ψηφιακή Μάθηση, τη Ρομποτική και την Ευφυή Τεχνολογία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.