ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιδόματα: Νέο αλαλούμ – Θα τα κόβουν σε όσους έχουν περιουσία, καταθέσεις, ακίνητα!

Χαμός με τα επιδόματα αφού έρχονται πολλές αλλαγές!
Επιδόματα: Νέο αλαλούμ – Θα τα κόβουν σε όσους έχουν περιουσία, καταθέσεις, ακίνητα!

Νέες αλλαγές αναμένεται να έχουμε στα επιδόματα, αφού θα μπει… φρένο, στην καταβολή των κοινωνικών και προνοιακών σε συγκεκριμένους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «Real News», όσοι αποκρύπτουν εισοδήματα δε θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση, σύμφωνα με όσα σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση.

Με νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες, η ηγεσία του υπουργείου της Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας θα προχωρήσει στη θεσμοθέτηση νέων κριτηρίων για τη λήψη των επιδομάτων στέγασης και παιδιού, καθώς και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος από την 1η Ιανουαρίου του 2025.

Έτσι αυτό θα φέρει πολλές αλλαγές στους ελέγχους. Δε θα μετράνε μόνο τα εισοδηματικά όρια της προηγούμενης χρονιάς, αλλά θα γίνεται έξτρα έλεγχος στις καταθέσεις, στην κινητή και ακίνητη περιουσία και τα παραπάνω εισοδήματα, από όπου και αν έρχονται.

Όλα αυτά γιατί υπάρχουν καταγγελίες στο οικονομικό επιτελείο για περιπτώσεις γονέων που λαμβάνουν κοινωνικά επιδόματα, όπως το επίδομα παιδιού, ενώ την ίδια στιγμή διαθέτουν πολυτελή αυτοκίνητα ή εξοχικές κατοικίες.

Επιδόματα: Έχουν ήδη εντοπιστεί οι δικαιούχοι που θα αφαιρεθούν!

Μάλιστα, έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις δικαιούχων που επί σειρά ετών δηλώνουν τα ίδια ακριβώς εισοδήματα, προκειμένου να συνεχίσουν να λαμβάνουν επιδόματα. Με αυτόν τον τρόπο, τις περισσότερες φορές επιλέγουν να απασχολούνται σε καθεστώς αδήλωτης ή υποδηλωμένης εργασίας, προκειμένου να συνεχίσουν να έχουν το μηνιαίο εισόδημα από την είσπραξη όλων των επιδομάτων. Οι υπεύθυνοι στο υπουργείο είναι βέβαιοι ότι με τη διασταύρωση των καταθετικών λογαριασμών αναμένεται να προκύψουν ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα ετήσια δηλωθέντα εισοδήματα.

Με την αναμόρφωση των όρων και των προϋποθέσεων για τη λήψη επιδομάτων, που θα ανακοινωθούν αναλυτικά σε υπουργικό συμβούλιο έως το τέλος Σεπτεμβρίου, υπολογίζεται ότι οκτώ στους 10 δικαιούχους, περίπου 800.000, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα ίδια ή υψηλότερα ποσά, ενώ περίπου 200.000 δικαιούχοι είτε θα χάσουν τα επιδόματα είτε θα λάβουν χαμηλότερα ποσά.

Κερδισμένοι από την αύξηση των επιδομάτων είναι οι τρίτεκνοι, οι πολύτεκνοι, οι δικαιούχοι που εντάσσονται στη δεύτερη και στην τρίτη κλίμακα του επιδόματος παιδιού και οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Απώλειες θα έχουν μόνο όσοι είχαν επιπλέον εισοδήματα και τα απέκρυπταν ή δεν περιλαμβάνονταν έως σήμερα στο πεδίο των κριτηρίων. Το ποσό που διατίθεται κάθε χρόνο ανέρχεται σε 1,9 δισ. ευρώ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επιδόματα: Νέο αλαλούμ – Θα τα κόβουν σε όσους έχουν περιουσία, καταθέσεις, ακίνητα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.