ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιταγή ακρίβειας: «Ξεκλειδώνει» η επιστροφή τα φετινά Χριστούγεννα!

Άμεσες οι εξελίξεις όσον αφορά την επιταγή ακρίβειας για τα φετινά Χριστούγεννα!
Επιταγή ακρίβειας: «Ξεκλειδώνει» η επιστροφή τα φετινά Χριστούγεννα!

Καλά νέα υπάρχουν για την επιταγή ακρίβειας, που αναμένεται να δοθεί τα Χριστούγεννα, μετά την έκτακτη φορολόγηση επί των κερδών των διυλιστηρίων.

Συγκεκριμένα, το δημόσιο αναμένεται να ενισχυθεί με περίπου 243 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά σε ΦΕΚ, κάτι που θα χρηματοδοτήσει την επιταγή ακρίβειας, το έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων για συνταξιούχους με προσωπική διαφορά, καθώς και την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Όπως έκανε γνωστός ο υφυπουργός Οικονομικών, Χρήστος Δήμας, και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η δήλωση για την Προσωρινή Συνεισφορά Αλληλεγγύης για το φορολογικό έτος 2023 πρέπει να υποβληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ η καταβολή της θα πραγματοποιηθεί εφάπαξ μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2025.

Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι θα λάβουν ενίσχυση

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από την έκτακτη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα ωφεληθούν 1.870.000 πολίτες. Ειδικότερα:

  • 670,000 συνταξιούχοι με εισόδημα έως 1.600 ευρώ, που δεν θα λάβουν αύξηση, θα λάβουν επίδομα έως 200 ευρώ. Συνταξιούχοι με σύνταξη έως 700 ευρώ θα λάβουν 200 ευρώ, ενώ για συντάξεις από 700 έως 1.100 ευρώ το επίδομα θα είναι 150 ευρώ. Για συντάξεις από 1.100 έως 1.600 ευρώ, το βοήθημα θα είναι 100 ευρώ.
  • 1,2 εκατ. δικαιούχοι, όπως οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού, Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και αναπηρικών επιδομάτων, θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση. Ειδικότερα, 767.000 δικαιούχοι επιδόματος παιδιού θα λάβουν μια επιπλέον δόση, 220.000 δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων θα ενισχυθούν με 200 ευρώ, όπως και 35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες, ενώ 205.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα λάβουν αύξηση 50%.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επιταγή ακρίβειας: «Ξεκλειδώνει» η επιστροφή τα φετινά Χριστούγεννα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.