ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πεταμένα λεφτά: Σχεδόν 100.000 ευρώ πήρε σε ένα εξάμηνο από τη καταχρεωμένη ΝΔ ο «γκουρού» Σταν Γκρίνμπεργκ

Διέψευδαν για πολύ καιρό ότι πλήρωναν τον Αμερικανό επικοινωνιολόγο - – 2.7 εκατ. δαπανήθηκαν συνολικά για το φιάσκο των ευρωεκλογών!
Πεταμένα λεφτά: Σχεδόν 100.000 ευρώ πήρε σε ένα εξάμηνο από τη καταχρεωμένη ΝΔ ο «γκουρού» Σταν Γκρίνμπεργκ

Υποτίθεται ότι ο «γκουρού της επικοινωνίας», Σταν Γκρίνμπεργκ, δεν είχε πάρει ποτέ ούτε ένα… ευρώ από την – καταχρεωμένη κατά τ’ άλλα – Νέα Δημοκρατία. Λέμε ότι υποτίθεται, γιατί τα κυβερνητικά στελέχη είχαν διαψεύσει επανειλημμένως τις φήμες για τις χρυσοπληρωμένες συμβουλές του Αμερικανού επικοινωνιολόγου.

Ακόμα και ο ίδιος ο Γιάννης Οικονόμου, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, είχε πει στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 πως ο Γκρίνμπεργκ απλά βοηθούσε… αμισθί τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Όχι, δεν πληρώνεται από πουθενά. Είναι συνομιλητής και γνωστός του πρωθυπουργού από παλιά. Δεν πληρώνεται από κάποιους», είχε πει συγκεκριμένα σε ερώτηση που δέχθηκε μετά την αποκάλυψη ότι ο Γκρίνμπεργκ ταξίδεψε με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο στη ΔΕΘ, μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τελικά αποδείχθηκε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έλεγε ένα τεράστιο ψέμα, για το οποίο φυσικά δεν απολογήθηκε ποτέ. Έπρεπε να περάσουν 3 χρόνια, να έρθει το φιάσκο των ευρωεκλογών και να απολυθεί ο Γκρίνμπεργκ ως υπεύθυνος για την κατάρρευση της ΝΔ (γιατί ως γνωστόν, ο Κυριάκος δεν φταίει ποτέ σε τίποτα), για να έρθει και η πρώτη παραδοχή ότι ο Αμερικανός πληρωνόταν κανονικά για τις υπηρεσίες του.

Ομολογώντας ότι η… χατιρική βοήθεια του επικοινωνιολόγου ήταν ένα ξεδιάντροπο ψέμα, ο Παύλος Μαρινάκης είχε δηλώσει ότι «ο κ. Γκρίνμπεργκ, ήταν με σύμβαση» που θα τελείωνε στο τέλος του περασμένου Ιουνίου, και «πληρωνόταν μηνιαίως με τιμολόγια τα οποία έκοβε στη Νέα Δημοκρατία».

Εκείνο που δεν μας είχε πει ο κ. Μαρινάκης ήταν πόσα μηδενικά συγκέντρωνε το ποσό των αμοιβών του «γκουρού» από την Αμερική και ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά σε τελική ανάλυση, αφού η ΝΔ έχει φορτώσει στον κόκορα ένα χρέος σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο μεταφράζεται σε βάρος στο μόνιμο υποζύγιο: τον ελληνικό λαό. Γιατί γνωρίζουμε ότι και τα ιδιωτικά χρέη των κομμάτων, με διάφορους «μαγικούς» τρόπους μεταφέρονται στους πολίτες αργά ή γρήγορα.

Τελικά μάθαμε όμως και πόσα έπαιρνε ο Σταν Γκρίνμπεργκ, από ένα – ουσιαστικά χρεοκοπημένο – κόμμα που χρωστάει της… Μιχαλούς. Τουλάχιστον για το 2024. Και δεν ήταν καθόλου… φιλικό το ποσό. Σύμφωνα με την ειδική έκθεση εσόδων – δαπανών των πρόσφατων ευρωεκλογών, το κυβερνών κόμμα έδωσε στον Σταν Γκρίνμπεργκ 94.483,56 ευρώ από τον Ιανουάριο του 2024 έως τον Ιούνιο του 2024. Πρόκειται για έξι διαφορετικές συμβάσεις που κυμαίνονται από 14.137,61 ευρώ έως 16.252,30 ευρώ.

ΝΔ: Διέψευδαν για πολύ καιρό ότι πλήρωναν τον Αμερικανό επικοινωνιολόγο - – 2.7 εκατ. δαπανήθηκαν συνολικά για το φιάσκο των ευρωεκλογών!

Δηλαδή σπαταλήθηκαν σχεδόν 100.000 ευρώ, για να χάσει τελικά η ΝΔ ένα εκατομμύριο ψήφους μέσα σε ένα μόνο χρόνο, και μάλιστα χωρίς να υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ορισμός του πεταμένου χρήματος. Εκτός και αν παραδεχτούμε ότι ο Γκρίνμπεργκ έκανε μια χαρά τη δουλειά του, αλλά ο Μητσοτάκης δεν σώνεται ούτε με 10… «γκουρού» στο πλάι του.

2,7 εκατ. ευρώ για τις ευρωεκλογές

Τα λεφτόδεντρα της ΝΔ γενικότερα είχαν την τιμητική τους στις ευρωεκλογές, αφού στα τιμολόγια καταγράφεται ότι το γαλάζιο κόμμα ξόδεψε το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ, όταν το σύνολο της εκλογικής κρατικής χρηματοδότησης που έλαβε ανέρχονταν στα 2,11 εκατ. ευρώ.

Σχεδόν 1 εκατ. ευρώ δόθηκε για διαφημιστικές καμπάνιες στα ΜΜΕ, 822.000 ευρώ σε διαφημίσεις σε Facebook – Google, δημοσκοπήσεις και σε εταιρείες δημοσίων σχέσεων, λοιπές προεκλογικές δαπάνες (εδώ περιλαμβάνεται και ο Γκρίνμπεργκ) ανέρχονται σε 484.543 ευρώ, ενώ τα έντυπα κόστισαν 232.617 ευρώ, τα εκλογικά κέντρα 125.241,94 ευρώ και οι χώροι εκδηλώσεων 92.000 ευρώ.

Άφθονο ζεστό χρήμα, που η κυβέρνηση συνεχίζει να μη μας λέει από ποιους και πώς θα πληρωθεί…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πεταμένα λεφτά: Σχεδόν 100.000 ευρώ πήρε σε ένα εξάμηνο από τη καταχρεωμένη ΝΔ ο «γκουρού» Σταν Γκρίνμπεργκ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.