ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνικός – Άρης 0-1: Μακριά από τα… υποφερτά επίπεδα, αλλά πέρασε στους «16» (vids)

Με φουλ ροτέισον και το μυαλό στον ΠΑΟΚ, ο Άρης πέρασε στους 16 του Κυπέλλου, επικρατώντας δύσκολα 1-0 του Εθνικού που τον άγχωσε αρκετά.
Εθνικός – Άρης 0-1: Μακριά από τα… υποφερτά επίπεδα, αλλά πέρασε στους «16» (vids)

Πιο εύκολα κέρδισε τον Ολυμπιακό, παρά τον Εθνικό που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική. Ο Άρης τα χρειάστηκε αλλά προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Με εκτεταμένο ροτέισον στην 11άδα του, με εμφάνιση πολύ μακριά από το.. υποφερτό, κέρδισε τους Πειραιώτες (1-0) και πλέον ασχολείται μόνο με τον ΠΑΟΚ.

Ήταν δεδομένο και λογικό, ο Μάντζιος να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στην 11άδα για το ματς στο Κύπελλο Ελλάδας με τον Εθνικό. Μόνο Κουέστα, Μπράμπετς και Ντιαντί κράτησε στο αρχικό σχήμα ο Έλληνας τεχνικός, δίνοντας φανέλα βασικού στους Ρόουζ, Μοντόγια, Χουάνκαρ που έκανε ντεμπούτο, Ζουλ, Νταρίντα, Φετφατζίδη, Σαβέριο και Ζαμόρα.

Ο Εθνικός το πάλεψε, o Άρης τα χρειάστηκε, αν και η δύο ομάδες έχουν δύο κατηγορίες διαφορά. Τόσο, όσο ο Άρης και λογικό σε ένα βαθμό, όταν έχει προηγηθεί η μεγάλη του νίκη επί του Ολυμπιακού και ακολουθεί το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα.

Το λάθος του Κουέστα, το διόρθωσε ο ίδιος. Εκείνο του τερματοφύλακα των γηπεδούχων Koυμπούλα λίγο νωρίτερα, στο σουτ του Ντιαντί (31′) οχι, ριμπάουντ ο Νταρίντα και 0-1 το σκορ ημιχρόνου.

Δίχτυα βρήκε και ο Εθνικός, και μάλιστα δύο φορές, αλλά αμφότερα ακυρώθηκαν. Το πρώτο ως οφσάιντ και το δεύτερο, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου για επιθετικό φάουλ στον Ρόουζ. Οι Πειραιώτες είχαν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 στο 55′, αλλά και πάλι ο Κουέστα καθάρισε.

Αυτά έβλεπε ο Μάντζιος και άρον – άρον προχώρησε σε τρεις αλλαγές, βάζοντας στο χορτάρι και τον Μανού και τον Μόντσου και τον Σίστο, ενδεικτικό του προβληματισμού που υπήρχε στον πάγκο για την εικόνα του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Εθνικός έφτασε να παίζει και με… δύο επιθετικους στο τελευταίο 25λεπτο, με το 0-1 όμως να διατηρείται μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κατοίκου και τον Άρη να γλιτώνει αρχικά την ταλαιπωρία με παρατάσεις και τα ρέστα και ενδεχόμενο κάζο στην διαδικασία των πέναλτι!

Εθνικός: Κούμπουλας, Χριστογιάννης (67′ Τσιμπόκας), Ζωγραφάκης, Τσατσαρής, Χατζηκυριάκος, Μαλάϊ, Σκεντεράι (66′ Παπαχρονόπουλος), Πολύζος, Γεωργούσης (71′ Μανταμαδιώτης), Ερέρα (57′ Ποτουρίδης), Αντωνίου (66′ Νταούλιας).

Άρης: Κουέστα, Μοντόγια, Ρόουζ, Μπράμπετς, Χουάνκαρ (66′ Φρίντεκ), Ζουλ (57′ Μόντσου), Νταρίντα (88′ Σιφουέντες), Ντιαντί (57′ Σίστο), Φετφατζίδης (57′ Μανού Γκαρθία), Σαβέριο, Ζαμόρα.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εθνικός – Άρης 0-1: Μακριά από τα… υποφερτά επίπεδα, αλλά πέρασε στους «16» (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!