ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποθεώνουν τον Τζακ Γκρίλις για την ευαισθησία στην αδερφή του και σε άλλα άτομα με ειδικές ανάγκες

Ο Γκρίλις έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τα άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς η αδερφή του έχει υποστεί εγκεφαλική παράλυση.
Αποθεώνουν τον Τζακ Γκρίλις για την ευαισθησία στην αδερφή του και σε άλλα άτομα με ειδικές ανάγκες

Βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει τον Τζακ Γκρίλις να έχει καλέσει την αδελφή του στο προπονητικό κέντρο της Μάντσεστερ Σίτι και εκείνη να είναι τόσο χαρούμενη.

Ο εξτρέμ της πρωταθλήτριας Αγγλίας έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην Χόλι (όπως είναι το όνομα της αδελφής του) καθώς η νεαρή κοπέλα γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση.

Αν και οι γιατροί εκτιμούσαν οτι η Χόλι δεν θα μπορούσε ούτε να μιλήσει, αλλά ούτε και να περπατήσει όμως τελικά η αδερφή του Τζακ Γκρίλις διέψευσε τους ειδικούς και στα 20 της μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από ότι προέβλεπαν οτι θα κάνει.

Μιλώντας δημόσια για το θέμα ο Τζακ εξήγησε στη συνέχεια: «Είμαι τόσο κοντά με τη μικρή μου αδερφή. Η Χόλι είναι τώρα 19, γεννήθηκε τρεις μήνες πρόωρα.

«Είπαν ότι δεν θα μπορούσε να μιλήσει, δεν θα μπορούσε να περπατήσει και να κάνει πολλά πράγματα, αλλά εδώ είμαστε και μπορεί να κάνει τα πάντα».

Τα σχόλια στο διαδίκτυο για τον τρόπο που στέκεται στην αδερφή του ο 29χρονος ποδοσφαιριστής είναι πολύ θερμά καθώς ο άσος της Σίτι έχει δείξει ανάλογη ευαισθησία και για άλλα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας 11χρονος οπαδός της Σίτι αλλά και του Τζακ Γκρίλις που επίσης έχει χτυπηθεί από εγκεφαλική παράλυση΄, βλέποντας τη σχέση του με την Χόλι πήρε το θάρρος να του γράψει ένα γράμμα:

Διαβάζοντας το γράμμα φωναχτά, ο παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι διάβασε: «Στον Τζακ, με λένε Φίνλεϊ και είμαι 11 ετών. Είμαι μεγάλος οπαδός της Man City και οπαδός της Αγγλίας. Έχω εγκεφαλική παράλυση και είδα ότι και η αδερφή σου έχει εγκεφαλική παράλυση.

«Μου αρέσει ο τρόπος που είσαι πολύ καλός μαζί της, το καταλαβαίνεις πραγματικά. Την έχεις πάντα μαζί σου και δείχνεις πολύ περήφανος, ειδικά όταν κερδίσαμε το πρωτάθλημα. «Μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο που να μοιάζουν με εσένα και να αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία όπως όλοι οι άλλοι»».

Ο Τζακ Γκρίλις όχι μόνο απάντησε και έστειλε φανέλα της ομάδας μαζί με το γράμμα, αλλά συναντήθηκε κιόλας με τον νεαρό οπαδό σε μια ιδιαιτέρως θερμή και συγκινητική συνάντηση μεταξύ τους:  «Θέλω απλώς να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για το γράμμα που έγραψες για μένα, με άγγιξε πραγματικά». είπε ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής στον Φίνλεϊ.

Γι αυτό λοιπόν και τα σχόλια στο διαδίκτυο είναι αποθεωτικά για την στάση του ως άνθρωπος: «Είμαι οπαδός της Γιουνάιτεντ, αλλά αυτός ο τύπος (σ.σ. ο Γκρίλις) είναι κορυφαίος. Είναι η αδερφή του ναι, αλλά κάνει πάντα καλά πράγματα με άλλους. Σεβασμός», έγραψε ένας χρήστης.

Ένας άλλος σημειώνει: «Και τώρα καταλαβαίνετε γιατί σταμάτησε (σ.σ. ο Γκρίλις) σε εκείνο το βάθρο για να διασκεδάσει το τυφλό κορίτσι.. τόσο κουλ μάγκες».

Δείτε τον Τζακ Γκρίλις με την αδελφή του στην προπόνηση της Σίτι αλλά και φωτογραφίες από άλλες στιγμές τους

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shafie (@shafie.17)

 

Ο Τζακ Γκρίσλις και η αδελφή του που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση Ο Τζακ Γκρίσλις και η αδελφή του που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αποθεώνουν τον Τζακ Γκρίλις για την ευαισθησία στην αδερφή του και σε άλλα άτομα με ειδικές ανάγκες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.