VIRAL

Το ακριβές σημείο που βυθίστηκε ο Τιτανικός έχει περισσότερα παγόβουνα από ποτέ

Δείτε τι καιρικές συνθήκες επικρατούν σήμερα στο σημείο όπου βυθίστηκε ο «Τιτανικός» το μακρινό 1912.
Το ακριβές σημείο που βυθίστηκε ο Τιτανικός έχει περισσότερα παγόβουνα από ποτέ

Μπορεί η κλιματική αλλαγή να έχει ανεβάσει επικίνδυνα τη θερμοκρασία του πλανήτη, ωστόσο παρότι έχουν περάσει 112 χρόνια από όταν βυθίστηκε ο «Τιτανικός» το σημείο όπου χάθηκε το κρουαζιερόπλοιο εξακολουθεί να έχει αρκετά παγόβουνα.

Θυμίζουμε οτι ο Τιτανικός ήταν βρετανικό επιβατηγό υπερωκεάνιο που ανήκε στον στόλο της White Star Line, το οποίο βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό στις 15 Απριλίου 1912 μετά από σύγκρουση με ένα παγόβουνο κατά το παρθενικό ταξίδι του από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη. Για την ακρίβεια βυθίστηκε 2 ώρες και 40 λεπτά μετά την αναχώρησή του.

Η βύθισή του, προκάλεσε τον θάνατο πάνω από 1.505 ατόμων (από τα συνολικά 2.224 που μετέφερε συνολικά, επιβάτες και πλήρωμα) σε ένα από τα πιο θανατηφόρα ναυτικά δυστυχήματα σε καιρό ειρήνης στη σύγχρονη ιστορία. Το πλοίο RMS Titanic ήταν το μεγαλύτερο πλοίο εν πλω παγκοσμίως.

Σε κανάλι του TikTok, υπάρχει βίντεο από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν πλέον στο σημείο όπου βυθίστηκε ο Τιτανικός και όπως φαίνεται εξακολουθεί να υπάρχει πολύ κρύο και αρκετά παγόβουνα.

Δείτε το βίντεο παρακάτω

@michaelbaracelamosteThe exact location of titanic hit the iceberg!♬ RMS Titanic – RMS Titanic

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το ακριβές σημείο που βυθίστηκε ο Τιτανικός έχει περισσότερα παγόβουνα από ποτέ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.