ΚΟΣΜΟΣ

13χρονος Έλληνας χάκερ έκανε τους Ισραηλινούς να τρίβουν τα μάτια τους

Ισραηλινοί προσέγγισαν Έλληνα χάκερ ετών 13.
13χρονος Έλληνας χάκερ έκανε τους Ισραηλινούς να τρίβουν τα μάτια τους

Ένας 13χρονος Έλληνας χάκερ άφησε τους Ισραηλινούς με το… στόμα ανοιχτό, καθώς κατάφερε να «σπάσει» τους κωδικούς από όλα τα Υπουργεία.

Όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στο Mega έκανε λόγο για μία… διάνοια ετών 13, καθώς ο νεαρός κατάφερε να έχει πρόσβαση σε όλα τα Υπουργεία.

«Έχουμε πάρει ένα πρόγραμμα που αφορά σε παιδιά που είχαν παραβατική συμπεριφορά πριν και είχαν δεχθεί αναμορφωτικά μέτρα, ανέλαβαν να είναι μέντορες σε παιδιά που είναι τώρα παραβάτες. Υπήρχε ένας 13χρονος χάκερ που έσπασε όλη την κυβερνοασφάλεια των υπουργείων. Και επειδή δεν είχε συναίσθηση του τι κάνει, ενημέρωνε και τα υπουργεία ότι τους έσπασε τον τάδε κώδικα», είπε μεταξύ άλλων.

Βέβαια, αφού τον έπιασαν, έπεσε σε καλούς δικαστές οι οποίοι είδαν πως έχει τεράστιες δυνατότητες και του έδωσαν την ευκαιρία να εξελιχθεί.

Μάλιστα, τρία χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στα 16 του, τον προσέγγισαν Ισραηλινοί και τον κάλεσαν να δουλέψει για δικές τους εταιρείες, με τον ίδιο να μη μπορεί να πάει αφού ήταν ανήλικος. Ωστόσο, δουλεύει σε μεγάλη εταιρεία στην Ελλάδα.

Δείτε στο βιντεάκι ΕΔΩ περισσότερα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «13χρονος Έλληνας χάκερ έκανε τους Ισραηλινούς να τρίβουν τα μάτια τους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.