ΚΑΙΡΟΣ

Τι λένε στο Bloomberg για τον χειμώνα στην Ελλάδα

Τα φαινόμενα που θα επικρατήσουν στην Ευρώπη και την Ελλάδα το φετινό χειμώνα δε θα θυμίζουν ότι έγινε πέρσι.
Τι λένε στο Bloomberg για τον χειμώνα στην Ελλάδα

Ένα ιδιαίτερο φαινόμενο προβλέπει το Bloomberg να έρχεται στην Ελλάδα και την Ευρώπη τον φετινό χειμώνα. Παρότι στην Ευρώπη αναμένεται πιο ψυχρός χειμώνας από πέρσι, η Ελλάδα μπορεί να μην επηρεαστεί από αυτό.

Οι τελευταίοι ήπιοι χειμώνες με αποκορύφωμα τον ιδιαίτερα ζεστό περσινό έχουν αλλάξει τις προσδοκίες μας. Ωστόσο φέτος θα έχουμε μία επιστροφή του κρύου παρότι για ακόμη μία χρονιά η χειμερινή σεζόν θα είναι θερμότερη από τα στάνταρ της 30ετίας.

Κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου η Αγγλία, η Σκανδιναβία και η Γαλλία αναμένεται να είναι τα πιο κρύα μέρη στην Ευρώπη. Αντίθετα, στα νότια και κυρίως νοτιοανατολικά και στη νότια Ισπανία, το κλίμα θα παραμείνει ζεστό.

Τι θα συμβεί όμως στην Ελλάδα και την Αθήνα;

O Οκτώβριος, σύμφωνα με τη Weather Services International, μπορεί να φέρει μέχρι και 32 βαθμούς στην Αθήνα. Το φαινόμενο La Niña όμως θα φέρει τις αλλαγές που περιμένουμε.

Το εξασθενημένο φαινόμενο La Niña, το οποίο είναι μια κυκλική ψύξη από τον Ειρηνικό, θα φέρει ψυχρά κύματα, χαμηλότερες θερμοκρασίες και φαινόμενα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τον φετινό χειμώνα και τους μήνες του Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου, ο σχηματισμός του La Niña συγκεντρώνει 83% πιθανότητα αυτή τη στιγμή. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ξηρασία στην Καλιφόρνια, τη Βραζιλία και την Αργεντινή και σε βροχές στην Ινδονησία και την Αυστραλία, καθώς και να φέρει ψυχρότερο καιρό στην Ευρώπη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τι λένε στο Bloomberg για τον χειμώνα στην Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.